Israel-reis deel 1: De hemelen vertellen Gods eer

Reisverslag 6-16 Mei Israel

Maandag morgen vroeg uiterlijk half 5 moesten we ons verzamelen op Schiphol Piet S heeft ons midden in de nacht weggebracht: Sophie Hans en ik. Dus om half 3 opstaan Piet zou ons kwart over 3 van huis ophalen. Het was nog donker toen we wegreden.

In de vertrekhal op Schiphol ontmoeten we nog meer mensen uit Arnhem en Doetinchem die ook met ons mee zouden gaan, we vertrokken met 32 mensen.

Er waren ook nog mensen naar Schiphol gekomen die ons gingen uitzwaaien dat was wel erg leuk ik merkte hieraan weer eens goed wat een fijne gemeente we hebben we zijn net een groot gezin!

Het werd tijd dat we naar de incheckbalie gingen maar toen we daar waren werden we weggestuurd het moest bij een automaat gedaan worden nou dat vond ik maar technisch moeilijk gedoe, met dat stomme ding en dan ook nog allemaal in het engels. Ik heb liever een balie met een medewerker erachter… Gelukkig waren er mensen in de groep die mij daarmee konden helpen, een heleboel mensen hadden daar moeite mee.

Toen nog door de douane ook wel een gedoe maar toch wel weer een stuk gemakkelijker , ik was hierover goed geïnformeerd en kende de regels en liep daar lekker doorheen .

Toen gingen we ergens koffiedrinken daarna richting het vliegtuig we zouden om 7 uur vertrekken maar dat werd wat later. Eerst taxien richting de startbaan , eenmaal op de startbaan gingen we steeds harder totdat we los van de grond kwamen en gingen opstijgen gaaf wat een belevenis voor het eerst van mn leven , nu is het helemaal echt!

Gedurende de reis deed ik niets anders dan kijken , kijken , kijken en nog er eens kijken naar de steeds kleiner wordende wereld. Het grootste gedeelte van de vliegreis heb ik aldoor uit het raam gekeken.

In Wenen overstappen opnieuw door een poortje wat bij mij weer de nodige paniek gaf van wat moet ik nou , maar er kwam een lieftallige behulpzame stewardes die mn kaartje nam om hem in de gleuf te steken zodat ik erdoor kan , even later zaten we in het vliegtuig wat naar Telaviv zal gaan.

Deze keer kreeg ik een plaats bij het gangpad toegewezen maar degene die bij het raam zat wilde graag met me ruilen omdat zij graag bij het gangpad wilde zitten , zodoende zat ik weer bij het raam en kon weer heerlijk naar buiten kijken.

De vlucht Wenen – Telaviv duurde een stuk langer dan de vlucht Amsterdam – Wenen

We kregen een heerlijke lunch ik vond het meer op een warme maaltijd lijken buiten kon ik niet meer naar beneden kijken , we vlogen over het wolkendek het leek wel een laag watten waar het vliegtuig op lag , later kon ik wel weer wat meer zien toen we over de Middelandse zee vlogen en we de kust van Telaviv zagen , het vliegtuig was al aan de landing begonnen.

Op het vliegveld moesten we nog door de douane dat duurde even. Toen iedereen erdoor was liepen we naar de band waar we onze koffers konden vinden en kregen we de gelegenheid om geld te pinnen uit de automaat Johan stond erbij om aanwijzingen te geven.

Ondertussen was Avner de reisleider al gearriveerd die ons stond op te wachten. Buiten de luchthaven stond de bus al voor ons klaar De buschauffeur heet Mottij. De koffers gingen in de bagageruimte en wij vonden allemaal een plaats in de bus en reden richting Arad.

Psalm 19 oude berijming vs 1,2,3:
Het ruime hemelrond , verteld met blijde mond.
Gods eer en heerlijkheid De heldere lucht en t zwerk
verkondigen zijn werk en prijzen zijn beleid.
Dus kan ons dag bij dag , tot roem van Gods gezag.
zijn wonderen verhalen. Dus weet ons nacht bij nacht
zijn onbegrensde macht en wijsheid af te malen.

Hoe goddelijk en schoon luidt deze hemeltoon
Daar is geen spraak of oord, daar is geen volk bekend,
dat zelfs tot werelds end der heem,len stem niet hoort.
Hun evenredigheid, heeft zich zo wijd verspeid
hun rede klinkt zo krachtig, dat z,al wat d.aard, bewoont,
het merk eens Scheppers toont, zo gunstrijk als almachtig.

God heeft voor t grote licht, de zon een tent gesticht.
van waar z, in t blinkend kleed. en met een blij gelaat.
gelijk een bruigom gaat, die uit zijn slaapzaal treed,
Z, is vrolijk als een held , die in t bestemde veld,
zijn vuur en vaart doet blijken, Zij heefd haar zwaai en spoor.
de ganse hemel door, niets kan haar gloed ontwijken.

Daar moest ik aan denken toen ik uit het raampje van het vliegtuig keek naar de steeds kleiner wordende wereld en naar de wolken waardoor we vlogen waarvan we nu de bovenkant konden zien heel majesteus

Daar ik niet teveel foto’s tegelijk kan plaatsen komt het volgende gedeelte een andere keer.

Hartelijke groeten van Annet

This entry was posted in Annet. Bookmark the permalink.

2 Responses to Israel-reis deel 1: De hemelen vertellen Gods eer

 1. Gezellig Annet om zo jou vakantie te kunnen volgen , Wat mocht je geweldig veel zien en ja dan kan ik zo begrijpen dat je dan denkt aan de psalm , het ruime hemel rond…….de machtige grootheid van onze God …………………..!
  liefs he!!mama!

 2. Teuny Veen-Dubbeld says:

  Lieve Annet,

  Wat mooi, dat je zo geniet van de vliegreis en Israël.
  Toen ik in mijn eentje naar Zuid-Afrika vloog en de zon op zag komen boven Afrika moest ik aan dezelfde psalm denken.
  Wat ik toen zag, is me altijd bij gebleven al is het 16 jaar geleden: ‘als een bruidegom uit zijn slaapkamer……’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.