al weer een jaar na de laatste bestraling en mag na de laatste controle nu een half jaar wegblijven Prijs de Heer

Januari 2013 Allemaal een heel gezegend en gelukkig nieuwjaar gewenst

We mogen weer dankbaar zijn voor de zegeningen in het afgelopen jaar dat geld zeker wel voor mij het jaar 2012 daar ging ik beter uit dan dat ik erin ging

12 december ben ik weer voor controle naar het ZH geweest en alles is goed mag nu voor het eerst een half jaar wegblijven ook weer iets om dankbaar te zijn

Het was 3 Januari alweer een jaar geleden dat ik de laatste bestraling kreeg

Een terugblik op de afgelopen maand December is ook voor mij een drukke maand geweest maar wel altijd leuk druk aan Sinterklaas heb ik dit jaar niks aan gedaan maar had wel mn kerst optredens met het zangkoor zijn we in verschillende verzorgingshuizen uit zingen geweest met de gospelgroep hebben we in Zuidwijk tijdens een kerstdiner kerstliederen gezongen en gespeeld voor de bewoners en famleden en dat was schitterend geslaagd we kregen leuke reactie s

15 December was er in het Leidse hout een Kerstwandeling georganiseerd s middags om 5 uur begon hij voor die tijd verzamelen bij de sportvelden en tegenover de ijsbaan in de Kikkerpolder aan de oprijlaan was een tent opgezet was de Herberg moest voorstellen daar stonden ook een paar echte Ezels en we was een ronde afzetting van dwanghekken daarin liepen een stelletje Schapen De Herberg was gezellig ingericht met banken en tafels waxinelichtjes in jampotten en in een hoek speelde een orkestje er liepen kinderen rond verkleed als Herders die op een papier bijhielden hoeveel mensen er deelnamen aan de wandeling

Om 5 uur startte de eerste groep onder leiding van een gids die onderweg het nodige zal gaan vertellen Mieke en ik liepen mee in de eerste groep nadat we eerst een eindje langs het fietspad hadden gelopen sloegen we een pad in en liepen zo het bos in langs het pad stonden allemaal waxinelichtje s in jampotten dus we konden in het donker niet gaan verdwalen toen hielden we even stil in de verte nog dieper het bos in hoorden we een koor zingen hoor de Engelen zingen d eer van de nieuw geboren Heer we kregen een uitleg van de gids wat de bedoeling was van deze wandeling we zullen in het park het kerstevangelie zien en we kunnen ons nu ook een beetje een voorstelling er van krijgen hoe de Herders het hebben beleefd toen de engel hen de blijde boodschap bracht en toen ze op zoek gingen naar het kind in de kribbe We liepen verder langs het pad dat voorzien was van waxinelichtje s totdat we het engelenkoortje konden zien en ook weer horen toen viel er plotseling een fel wit licht vanuit een schijnwerper die ergens in een boom hing en een van hen verkondigde de blijde boodschap dat de Heiland is geboren toen het lichtschijnsel weer uit was volgden we verder het pad liepen over een vlonderachtig bruggetje zonder leuningen brr best wel eng in het donker maar gelukkig toch aangegeven met lichtje s Na nog een stuje gelopen te hebben vonden we de stal een soort blokhut die was ingericht als kerststal buiten stond een ezel aan een paal vastgebonden binnen onder een soort afdak zaten Jozef en Maria met het kind in haar arm en ze zong Maria s wiegelied (tekst en muziek Ellij Zuiderveld ) en de kribbe stond er ook nadat het lied uit was werd het kind in de kribbe gelegd en wij vervolgden onze weg

Op onze verdere wandeling kwamen we nog wat bijbelse voorstellingen tegen uit het leven van Jezus Zacheus de tollenaar die in een boom zat dicipelen van Jezus een karavaan oosterse mensen met kamelen en toen troffen we Jezus aan met een paar dicipelen die de wonderbare spijziging 5 broden en 2 vissen moesten voorstellen Na weer een eindje gelopen te hebben kwamen we bij de plaats wat golgotha moest voorstellen een soldaat vertelde dat hier Jezus was gekruisigd en hij erkende nu dat hij waarlijk Gods zoon was en graag in Hem wilde geloven weer een eindje verder kwamen we bij de muziektent van het Leidse hout die was ingericht als graftuin met een groot decor van het graf met een stukje film van de steen die door de engel werd weggerold

Balende soldaten liepen daar heen en weer die vonden het maar niks de wacht houden bij een graf totdat het ging bliksemen en onweren vanuit de geluidinstallatie de soldaten vielen op de grond en bleven liggen er kwam vanuit een schijnwerper een fel licht en de steen werd weggerold door de engel uit het donkere graf begon ook een licht te schijnen en er werd gesproken zoekt gij de levenden bij de doden ? hij is hier niet want hij is opgestaan daarna werd het lied geprojecteerd U zij de Glorie opgestane Heer en het werd ook afgespeeld zodat we in de gelegenheid werden gesteld om het uit volle borst mee te zingen Dat was ook meteen het sluitstuk van de wandeling ongemerkt zijn we het hele park rondgelopen na een eindje lopen kwamen we bij een grote tent waar we hete snert of chocolademelk konden krijgen wat allemaal prima was verzorgd Volgend jaar hoop ik ook weer van de partij te zijn ik vond het allemaal wel heel indrukwekkend misschien we een leuk uitje voor onze Bijbelkring 16 December hebben we met ons koor gezongen in onze kerk tijdens de Joh de Heer kerstzangavond de week daarvoor waren we al 2 keer uit zingen geweest en de week die daarop volgde hadden we nog 2 uitvoeringen te gaan

17 Dec ben ik een dag naar Goes geweest naar mn broer Henk en mn schoonzus Barbera die deze dag jarig was Mamma was er ook en we hebben het met elkaar heel gezellig gehad

Ik was deze week vrij maar toch had ik het druk ik was 14 Dec vrijdag s al vrij en ben toen gezellig met Hanneke mee geweest naar het Boogertkoor in Rijnsburg en heb daar een gezellige kerstviering meegemaakt

Het was wel even lekker om in deze drukke decembermaand een lekkere week vrij te hebben en ook eens wat rust te nemen en s morgens lekker uit te slapen

Helaas waren er in deze week in mijn kennissenkring 2 mensen overleden een mede koorlid van de Zaaijers en ook een toemalig mede koorlid uit mn voormalig koor Het Leids kerkkoor Vrijdag de begravenis van ons koorlid we werden er weer eens bij stilgezet dat het leven vergankelijk is en dat we onze rijkdom ervaren dat we met de Here leven bij het graf zongen we U zij de Glorie opgestane Heer toen dacht ik nog aan vorige week in het Leidse hout en dan dat er een heleboel mensen hun hand opheffen bij dit lied was ik van huis uit niet gewend dat was niet gepast maar ik vond dat toch iets geweldigs dat het zo maar kon en deed ik het ook vanuit mn hart .

Maandag was er nog een begravenis maar omdat ik weer moest werken kon ik daar niet naar toe maar ik hoorde dat het daar wel heel druk bezocht is geweest Na mn werk had ik ook nog een kerstdienst van Haagwijk waar ik mn muzikale medewerking had verleend de bewoners hebben genoten van mn fluitspel s Avonds hadden we in de gemeente de kerstnachtdienst , kerstmorgen de kerstviering in beide diensten heb ik weer gespeeld

1e kerstdag na kerktijd was er nog een gezellig samenzijn met een higtea met een groepje alleenstaanden zijn we de rest van de dag gebleven en deden spelletje s en genoten van een verzorgd kerstdiner door een paar gemeenteleden klaargemaakt daarna was er nog een film

2e kerstdag ben ik met een paar kennissen wezen brunchen in her restaurant De Haagse schouw

Oud en nieuw had ik gelukkig ook onderdak zodat ik niet alleen hoefde te zitten tussen de feestdagen door heb ik ook nog gewoon gewerkt

Wat ik ook nog met jullie wil delen is dat ik momenten heb gehad dat de Here dicht bij mij was voor veel mensen zijn vooral de Decembermaand en Januarimaand moeilijke maanden en word er gevochten tegen de winterdepressie s korte dagen lange nachten kunnen daar de oorzaak van zijn zelf heb ik daar ook last van en dat is als een blijvend gevolg van de chemokuren wat verergerd , enkele jaren geleden heb ik ook een lichttherapielamp aangeschaft en een lichtwekker met het geluid van fluitende vogeltje s , dingen uit mn hoofd leren te veel gebeurtenissen en veranderingen in weinig tijd , moeilijke dingen van de maatschappij dat ik op mn 52ste nog S.V.B.opleiding met een examen moet gaan doen dat hendel ik gewoon niet en gelukkig heb ik vrijstelling gekregen als ik me maar lekker bij de huis tuin en keuken dingen kan houden daar voel ik me lekker bij en in de donkere maanden kan ik moeilijke dingen al helemaal niet hendelen als ik in December een oproep krijg van het bevolkingsonderzoek ging die de oudpapierbak in ik ben toch al onder controle in het ZH want dergelijke dingen horen in het voorjaar thuis of zie ik dat soms verkeerd , meestal kreeg ik deze oproepen in het voorjaar of begin van de zomer en dat ben ik ook zo gewend December is voor mij een maand voor leuke dingen en houd ik voor alle moeilijke sore s een time out en in het voorjaar ga ik alles weer afhandelen en neemt mn energie ook weer toe

Maar ook en vooral in de wintermaanden mn zang en muziek activiteiten te blijven doen dat geeft een enorme afleiding en dat levert ook nog positieve energie op dan zou ik het zo wel vast willen blijven houden of het nou een kerkdienst is of een zanguitvoering

Als kind , als jong volwassene had ik dat al want vooral in de donkere maanden kunnen dingen zo op me afkomen wat ik voor het nieuws dan allemaal zo hoor aan narigheid en alweer bezuinigingen en alweer veranderingen is het dan nooit eens een keer klaar er is een tijd geweest dat was eind jaren 80 begin jaren 90 dat ik zodra ik bij mij thuis de brandgang door was en door de schuttingdeur was gekomen die ook met een klap achter me dichtklapte met de woorden zie zo we sluiten die moeilijke rot maatschappij maar lekker buiten

Als ik dan terugdenk aan kerst 1988 ook toen leefde ik op als we toen destijds met het Leidskerkkoor uit zingen gingen met de kerst ik hunkerde naar dat soort momenten en naar de zondagen als we weer onder het gehoor van een goede preek mochten zitten

Maar de dag na kerst kwam ik ziek thuis te zitten doordat er destijds op mn werk heel veel op me af kwam en ik toen ook meer moest gaan doen in minder tijd ergens was er gewoon een gebrek aan een goede communicatie en ik zat er toen ook helemaal doorheen 3 maanden ben ik thuis geweest na de Pasen werkte ik weer volledig

In die tijd zong ik thuis ook veel alleen of ik luisterde naar geestelijke liederen en bladerde veel in het bijbelse platenboek zo ook die bewuste middag eind December het was een dag of 3 geleden dat ik me had ziek gemeld en ik stond met mn dwarsfluit achter de muzieklessenaar de zangmap van het Leidskerkkoor lag er opengeslagen op ik speelde en zong afwisselend de liederen waar ik veel steun en troost uithaalde en toen in een pauze tussen 2 liederen werd ik geraakt er overspoelde mij een grote Hemelse troost en liefde alles om mij heen viel weg ik stond daar met mijn blik omhoog gericht het leek erop alsof ik in het voorportaal van de Hemel stond van het huis met de vele woningen het leek wel of er aan mij gevraagd werd zonder woorden Zou je met me mee willen toen heb ik geantwoord ik wil het graag maar ik ben nog zo jong en ik wil hier ook nog wel een poos blijven ,naar mijn idee is mn taak hier op aarde nog lang niet af maar Uw wil geschiede niet de mijne

Hij gaf mij herstel om mij nog een tijdje hier te laten en dat deed hij in 2011 weer opnieuw

De oudejaarsdienst van de jaarwisseling 1988/89 ligt nog goed in mijn geheugen ik kan me nog herinneren dat we als slotzang vers 9 en 10 zongen van ps 73 en dat ik tijdens het zingen van dit laatste lied weer Gods armen om me heen voelde en daardoor de emotie s even goed los kwamen mn zwager Heinij die naast me stond heeft nog een arm om me heen geslagen en nadat de zegen was uitgesproken me snel mee naar buiten genomen

Deze psalm heb ik ook op het hart om hem aan jullie door te geven

De Here zal terugkomen op de wolken dan hebben we altijd feest

Voordurend zal ik bij U zijn . Psalm 73 vs 9 en 10 uit het Gereformeerd kerkboek

In al mijn noden angst en pijn

U al mijn liefde waardig schatten

U die mijn rechterhand omvatte

O God die nimmer mij verlaat ,

U zult mij leiden door Uw raad.

En dan hiertoe door U bereid.

Neemt U mij op in Heerlijkheid

Wie heb ik in de hemelhoog

Behalve U wat zou mijn oog .

Op aarde naast u ooit begeren

U kan ik immers nooit ontberen

Bezwijkt mijn vlees en hart in nood .

U blijft mijn rots zelfs tot de dood

Niets is er wat mij van u scheid.

Mijn erfdeel tot in eeuwigheid

Hartelijke groeten heel veel liefs de Here bevolen Annet v.d.Meij

This entry was posted in Annet. Bookmark the permalink.

5 Responses to al weer een jaar na de laatste bestraling en mag na de laatste controle nu een half jaar wegblijven Prijs de Heer

 1. marion smit says:

  lieve Annet, wat een bemoediging het stukje te lezen zoals je alles hebt beschreven.
  Fijn dat het goed gaat met jou.
  Wij kunnen Hem alleen daarvoor danken.
  Veel Zegen de komende tijd en veel liefs,
  Marion Smit.

 2. mama says:

  lieve Annet, wat een belevenis is dat geweest de kerstwandeling in het Leidse hout, en je hebt het duidelijk weergegeven , hoe jij het hebt ervaren, jehad mij er al het een en ander van verteld.

  mijn ervaring is nu ik jou blogs lees steeds weer dat je jou belevenissen zo goed kunt verwoorden .

  De psalm die je op je hart kreeg toen je zo aan het schrijven was, is dezelfde die we zongen, tijdens de begravenisdienst van oma vd Meij, en die mij toen ook zo getroffen heeft.

  Annet bedankt voor je bemoedigende ervaring die je hebt gegeven! in je verhaal over een dienst met oude jaar……

  liefs en groetjes mama!!

 3. Neef Gert says:

  Wij hoorden van goede vrienden dat zij druk waren met het mee organiseren van de Kerstwandeling. Toen ik jouw uitvoerige verslag las heb ik dat hun doorgestuurd!
  Goed dit alles te lezen Annet! En nu soms zó herkenbaar voor ons.
  Stieneke zit nog middenin het proces…. Het is, jouw welbekend, een zware beproeving.
  In Gods kracht gaan we verder….en dat wensen we jou en iedereen toe, Amen!

  Gert van Doorn

 4. Mieke says:

  HA Lieve Annet

  Indrukwekkend en mooi van je te lezen, Annet. God is dichtbij je en dat is ook te lezen in al je belevenissen. Hij loopt in alles met je mee zoals de schaduw aan je vast zit, heerlijk hé! Ja de Kerstwandeling was fijn om samen met jou te lopen. Goed weer gegeven, :).

  Dag Annet gelukkig gaan de dagen weer langer worden en gaat de natuur zich ook voorbereiden op de prachtige uitloop voor de lente.
  liefs en groetje Mieke

  psje ik was nog bij je “aan” geweest maar helaas niet thuis andere x weer. 🙂

 5. Lieve Annet,
  Ik hoop dat ik weer niet op een verkeerde knop druk ,zoals je al weet,het was zomaar in 1 keer weg.ik had er wel zo mijn best op gedaan .
  nou misschien als Hans niet komt zie ik je morgen uit je werk.
  als je niet zat bent dat lopen.naast je spartamed.
  ja zelf durf ik alleen maar achter de kinderwagen. dan heb ik hou vast. ik ben geen held met die gladheid.ook niet in de auto .maar soms moet het .
  ik moet gelukkig niks . jij moet wel ivm je werk.
  maar wat schrijf je goed, en ik heb je al vaker gezegd :maak er een boekje van.
  het zou voor veel christenen een bemoediging zijn. als jij zoekt naar je talenten.
  is dit er wel 1 van.
  ook de dwarsfluit. dat speel je ook altijd zo mooi met gevoel.
  als je solo speelt op de JdH avonden dan krijg ik gewoon emotie’s zo oprecht dat je dat doet.
  Gelukkig dat Joke en ik dat besluit hebben genomen vanmorgen dat de JdH avond niet door gaat.
  ja er komen toch veel ouderen ,en dan durven wij, gezien de weersomstandigheden
  de verantwoordelijkheid niet aan.
  en het was heftig he?en koud.brbrbrbrbrbrbr!
  onze kleinkinderen waren er weer, zoals altijd. we hebben leuk een nieuw spel gedaan.
  we kende het niet ,het heette skipbo. ken jij dat?
  we houden het maar bij rummikup. daar zijn we allebei goed in toch?
  en lekker zingen .
  leuk die kerstwandeling met Mieke he?ja jij wandelt ook met de Heer
  Al je zorgen en lasten breng je bij Hem ,dat straal je ook uit. al is het ook vaak heel moeilijk, je weet waar ik op doel. je bent een kraan.
  Wat hebben we een fijne Gemeente verleden week was ik niet lekker en dan mis je dat zo.
  al hoor je via de radio, Bottenbley , dat is ook altijd zo fijn. en Wiche Tamboer. ik luister erg veel naar Groot Nieuws Radio. hij staat trouwens altijd aan .
  en Familie 7 ook hele goede bijbelstudie’s .op de TV 230 is het nummer dat ik op zoek.
  ja zo worden we gevoed.met het daaglijks brood, je krijgt er nooit genoeg van.
  en je leert elke dag weer.
  ik ga stoppen en lieve groetjes en misschien tot morgen. welterusten!!!
  Here houd ook deze nacht over Annette trouw de wacht.
  en behoed en bescherm haar als ze morgen naar haar werk gaat.
  Hanneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.