Alweer ruim een jaar na de operatie en het gaat nog steeds goed , ook op mn werk , Prijs de Heer

Eind November 2012 weer een aantal weken verder we mogen danken voor een goed verloop van gesprekken die ik met mn leidinggevende heb en met personeelszaken de opleiding met examen hoef ik niet te doen wel gaan er in de komende tijd door de bezuinigingen veel veranderen maar ik zal mn werk behouden en probeer ook wel mee te denken hoe we het in de toekomst zullen gaan doen dat is toch ook wel weer iets om voor te danken

Het is toch ook zo dubbel genieten dat ik collega s heb die mij accepteren in hoe ik ben vooral na het gebeurde van vorige maand ze zijn buitengewoon lief tegen mij dat is iets waar ik toch zo dankbaar voor ben

Dat was vroeger zo anders geweest toen ik nog op school zat daarin wil ik nog iets met jullie delen het was wel heel heftig maar ik kon later daarin zo mijn rust bij de Here vinden .

Ik werd door mn klasgenoten altijd gepest ik was altijd alleen had geen vriendinnen ik mocht niet meedoen met spelletje s op het schoolplein met gymnastiek kon ik niet goed meekomen ik snapte al die balspelen niet goed werd bij het partij kiezen altijd als laatste gekozen

Er vond een voorval plaats op het schoolplein ik was toen een jaar of 9 , ik bevond me achter op het schoolplein maar langs de voorkant van het plein was het trottoir en daarlangs was de rijweg waar auto s reden op dat gedeelte waren er een paar jochie s met steentje s naar elkaar te gooien in ieder geval waren ze daar met kattenkwaad bezig totdat er een verdwaald steentje een voorbijrijdende auto raakte

Tja die chauffeur die parkeerde zijn auto voor de school en kwam het schoolplein op en ging naar de betreffende pleinwacht om een klacht hierover in te dienen .

Ik zag ook in de verte dat er wat gebeurd was en liep ook naar dat betreffende gedeelte van het schoolplein om te kijken wat er nu eigenlijk gebeurd was

Daar waren ze druk aan het uitzoeken wie nou eigenlijk die steen had gegooid

Toen dat nog eens gevraagd werd wees iedereen naar mij .

Ik moest bij de betreffende meester komen en de eigenaar van de auto , er werd aan mij gevraagd of ik nou echt die steen had gegooid dat ontkende ik , ik had dat niet gedaan

Er werd mij gevraagd wie het dan wel had gedaan tja dat weet ik niet ik was aan de andere kant van het schoolplein maar iedereen bleef maar beweren dat ik het wel had gedaan .

Ik moest mee naar binnen maar hoe dan ook ik bleef zeggen dat ik het niet had gedaan werd ik niet geloofd door de meester

Ik kreeg een brief mee naar huis voor mn ouders

Thuisgekomen was ik helemaal overstuur en vertelde ik het verhaal wat er gebeurd was en gaf toen die brief en s avonds kwam die betreffende chauffeur op bezoek gelukkig was hij toen wel aardig toen wilde ik hem nog een kwartje uit mn spaarpot geven wat hij erg lief van mij vond maar dat toch niet nodig vond , maar helaas waren er geen bewijzen dat ik het niet had gedaan maar gelukkig waren mn ouders wel verzekerd tegen dit soort dingen maar waren wel boos omdat die rot jochie s z,n gemene streek hadden uitgehaald

6 jaar later , ik was toen 15 en mn ouder s hielden weer eens opruiming in hun administratie kwamen die betreffende brief weer tegen met de woorden heb jij nog belang bij deze brief ,

Ik pakte hem aan keek ernaar gaf hem weer terug met de woorden gooi asjeblieft weg ik wil niet meer daar aan denken ik voel me nog boos worden ik ben toen naar mn slaapkamer gegaan en op mn bed neergeploft en zag ik een tegeltje boven mn bed hangen die ik destijds voor mn 15e verjaardag had gehad van iemand met de woorden JEZUS LEEFT .

Tja dat ging destijds ook door mij heen dat ik op die manier ook een stukje van zijn lijden mag doorstaan en een volgeling van Hem mag zijn dat ik op die manier als jong kind ook al een kruis te dragen had

Wat een geweldige God hebben wij die mij ook leert om alles in zijn licht te leren zien

En dat ik nu ook kan zeggen vergeef hen ze wisten niet wat ze deden

Toen de laatste 2 jaar dat ik nog op school zat ik was toen 17 had net de huishoudschoolperiode afgerond en tot nog toe werd ik op alle scholen weer gepest

Desondanks had ik toch mn diploma gehaald we hadden geen examen maar deden dat door middel van schoolonderzoeken en als het gemiddelde voldoende was dan was je geslaagd

Toen nog 2 jaar een opleiding verzorgingsassitente weer een nieuwe klas en ik werd niet gepest

Toen ging er echt een wereld voor me open ik hoorde erbij en ik deed gewoon mee met alles en we hadden een hele leuke groep hoewel de opleiding vrij pittig was heb ik toch ook dat papiertje gehaald wel met vallen en opstaan en veel op mn tenen gelopen maar toch gehaald , maar toen was ik ook blij dat ik nooit meer naar school hoefde . 19 was ik toen heerlijk ik hoef nooit meer huiswerk te maken nu is het na werktijd lekker thuiskomen en dan mijn ding doen verplichtingen zijn er nog wel maar dat zijn dingen waar ik zelf voor kies zang en muziek aktiviteiten bezoekje s doen namens het bezoekersteam en destijds mn muzieklessen

Een half jaar later kwam ik in dienst van Haagwijk dat was in Januari 1981 maar in de bijna 32 jaar dat ik nu in dienst ben is er heel wat veranderd en er gaat nu nog veel meer veranderen.

Wat de veranderingen betreft het is goed dat ik dat wel te weten krijg zodat ik er naar toe kan gaan groeien en er zo ook beter er voor open kan gaan staan .

Door al die informatie was het in mn hoofd behoorlijk onrustig zodat ik niet in staat was om mn blog bij te houden en dat nu in stukjes en beetje s ga doen

Hopelijk blijf ik in de komende weken eens verschoont van al die onrust zodat ik in de komende weken buiten mn werk om gewoon lekker mijn ding kan doen en heerlijk naar de Decembermaand met zn feestdagen en zang en muziek uitvoeringen kan uitkijken zonder lastig gevallen te worden met vervelende opleggers van buitenaf die mijn leven in de war kunnen sturen

Het was vorig jaar al pittig genoeg voor mij geweest toen ik de hele Decembermaand op de werkdagen ook nog elke dag naar het ZH moest voor bestralingen tot begin Januari aan toe

Nu wil ik het dit jaar toch zeker rustiger hebben en van de gezellige dingen die deze tijd van het jaar met zich meebrengen daar lekker van gaan genieten en ik hoop dat ook voor het jaar 2013 dat ik die gelegenheid dan ook krijg dat mn psyche ook helemaal tot rust kan komen en dat ik dan ook niet belast word met cursussen van mn werk of andere ingrijpende dingen , chemokuren narcose bestralingen daar heefd mijn psychische gezondheid ook een knauw van gehad wat nu druk bezig is om te herstellen dat heeft zeker ook wel 2 jaar nodig

Voorjaar 2013 in Mei hoop ik met een groep uit mn gemeente en samen nog met een zustergemeente tien dagen naar Israel te gaan als dat nog door gaat want we horen nu wel verontrustende berichten daarover maar de Meimaand is nog ver weg en wie weet is dan de rust weergekeerd Vandaag 2 December werden na de dienst de paperassen uitgereikt aan degenen die meegaan dus dat word invullen geblazen

12 December moet ik weer naar het ZH voor controle en ik ga er gewoon vanuit dat het ook deze keer goed zal zijn

November is inmiddels overgegaan in December dit weekeind gezellig met gemeenteleden op stap geweest vrijdagavond met een groep van het bezoekersteam naar de musical een ander leven in Den Haag geweest het was een erg indrukwekkend stuk over het leven van Jezus het was een fijne avond

Zaterdag zijn we met de Bijbelkring volgelingen van Jezus naar De Ark van Noach geweest die ligt in Dordrecht was erg interessant leuk en gezellig maar koud we moesten echt onze jassen aan houden

De ark is gebouwd op ware grootte de meeste dieren zijn namaak maar er waren ook enkele echte dieren er vlogen een paar duiven rond er was een grote ren met wat konijnen een grote voliere met vogeltje s en er waren een paar shetlandponny s

Verder waren er bijbelse voorstellingen in beeld en op vidio waren er allerlei oude gereedschappen uit de tijd van Noach

Helemaal boven in was een restaurant voor de rolstoelers is er een lift ook waren er sanitaire voorzienigen er was ook een herentoilet speciaal voor stoere mannen maar toen er een de deur open trok stond daar een reusachtige bruine Beer achter dat wekte wel een lachsucses op

We zeiden al tegen elkaar dat zat er toen allemaal toch niet in

En nu al weer de laatste maand van het jaar wat is dat al weer snel omgevlogen

Voor mij is het ook weer hard werken om mijn winterdip de baas te blijven en kan buiten mijn dingen om niet al te veel erbij hebben

Tot mijn spijt stuur ik dit keer ook geen kaarten daar ik buiten mn werk en gewone dingen weinig energie over heb ook mn huis moet ik in kleine etappe s doorwerken om het schoon te houden want mn hulp die ik voor de verbouwing elke maand had komt voorlopig niet omdat ze door een valpartij in haar vacantie in de lappenmand zit

t.z.t. nodig ik wel weer mensen uit in de week van 11 t/m15 Februari als ik weer open huis houd vanwege mn verjaardag en kan mn mooie nieuwe kamer meteen ook bewonderd worden . uitnodigingen komen nog

Op dit moment leef ik het liefst bij de dag wat vandaag niet klaar komt dat komt morgen wel ik zie dan wel weer wat er op mn weg komt het loopt toch iedere keer weer anders

Dat zie ik vaak op mn werk zo denk je yes straks weer lekker ramen zemen kom je op werk is er weer iemand ziek en moet ik weer gewoon kamers doen

Ook daar moet ik mee leren omgaan en vaak lukt dat wel

Het volgende lied heb ik deze keer op mijn hart lied 599 uit opwekking

Nog voordat je bestond , kende Hij je naam .

Hij zag je elk moment en telde elke traan .

Omdat hij van je hield, gaf hij zijn eigen zoon,

Hij wacht alleen nog maar totdat je komt .

En wat je nu nog doet, zijn liefde blijft bestaan .

Ook niets wat jij ooit deed , veranderd daar iets aan.

Omdat Hij van je houd , gaf hij zijn eigen zoon .

En nu is alles klaar wanneer jij komt .

Refr

Kom tot de Vader , komt zoals je bent.

Heel je hart , al je pijn is bij Hem bekend .

De liefde die hij geeft , de woorden die hij spreekt .

Daarmee is alles klaar wanneer je komt

De liefde die hij geeft , de woorden die hij spreekt,

Hij wacht alleen nog maar totdat je komt.

Hartelijke groeten heel veel liefs alvast hele fijne gezegende feestdagen gewenst

De Here bevolen

Annet v.d.Meij

This entry was posted in Annet. Bookmark the permalink.

3 Responses to Alweer ruim een jaar na de operatie en het gaat nog steeds goed , ook op mn werk , Prijs de Heer

 1. Zo Annet ik ben de eerste zie ik op je blog.wat goed joh, en wat gaat de tijd weer snel .
  ik hoop en bid dat de controle er weer prima uitziet.
  ik ben verleden week geweest. en moet elk half jaar blijven komen.
  omdat een bijschildklier afwijking een hartfalen of nierbeschadiging kan geven.
  de dokter vindt het eigenlijk heel bijzonder dat ik maar op de grens blijf.en het stabiel blijft.
  ik moet doodmoe zijn volgens deze klachten maar ik voel me positief en goed.
  en aan de medicatie hoef ik ook nog niet.
  ook daar ben ik heel dankbaar voor!.en geprezen zij de Here.
  dag aan dag draagt Hij ons die God is ons heil.
  Gaaf dat je mee wilt gaan naar Israel. ik heb het een heel bijzonder land gevonden.
  vanmorgen was het ook zo goed hoe Johan de preek hield.
  ik voel me echt verbonden met Gods uitverkoren volk.
  en wij zijn echt niet als kerk in de plaats gekomen.
  toen ik daar met het vliegtuig lande was het net of ik thuis kwam.
  het is mij te duur om samen nog eens te gaan.al gaat mijn hart er naar uit.
  ik volg veel Familie seven.daar hebben ze ook veel programma’s over IsraĆ«l.

  Fijn dat alles is goedgekomen op je werk, dat ze begrip voor je situatie hebben.
  we hebben ervoor gebeden toch?
  en doe jij maar rustig aan.
  in Januari gaan we weer lekker afspreken.
  Mijn broer (ook een groot wonder) dat hij nog steeds hier op aarde mag zijn .
  komt a.s. week met zijn vrouw.en Jan is boven naast jou kamertje een douche aan het maken.daar ga ik dan behangen en verven. en mijn andere broer ga ik die week daarop helpen die heeft een paar nieuwe dakkapellen gekregen dan ga ik hem helpen schoonmaken hij heeft geen vrouw.
  dan is een vrouwenhand toch wel even makkelijk dus heb ik deze maand nog veel invullingen.
  dan gaan we weer een rummicupje doen. en lekker zingen .en als ik niet naar spanje hoef in de zak. ik hoop het een beetje,want daar is het mooi weer.ga jij ook even lekker stout doen dan gaan we samen.
  he lieve Annet ik stop en dan heb je wat te lezen.
  dag lieverd groetjes van Hanneke
  .

  • mama says:

   Dag Annet ,
   wat heb je er weer een mooi verhaal van gemaakt, over zoveel gebeurtenissen van zo n lange tijd geleden , dat is wel knap om dat zo op te lepelen , ik heb je altijd al bewonderd dat je zo n enorm goed geheugen hebt.

   Fijn dat jullie met elkaar zo n gezellig uitje hebben gehad en de ark van Noach hebben gezien, en de avond darvoor naar een leuke musical. Fijn hoor geniet er maar van.
   We hebben kort geleden nog een gezellige babbel gehad, dus ga ik nu stoppen, maar ik vond ht toch leuk om even op je blog te reageren . we spreken elkaar nog oke? veel groetjes ook voor Hanneke veel sterkte met alles!!….
   liefs mama!!

 2. Mieke says:

  Lieve Annet

  Wat bijzonder om zo een stukje over je leven te lezen. Niet leuk wat er toen allemaal is gebeurd.
  Des te indrukwekkender hoe je nu zo positief in het leven staat.
  Jezus leeft echt in jou!!
  Gaaf dat je in De Ark bent geweest en dat je ws naar Israel gaat, SUPER.

  LIEVE GROETJE VAN Mieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.