alweer een half jaar volledig aan het werk de laatste controle was goed aan God de eer

20 Oktober 2012 een poosje mn blog niet bij kunnen houden druk druk druk

vanwege de opknapklus in mn kamer die op 19 September van start ging , daarvoor moest de kamer leeg zijn waarmee half Augustus werd begonnen om prularia s en verdere inhoud van alle kasten in dozen te doen Mamma is een paar keer bij me geweest om me te helpen met het inpakken van de boeken uit mn boekenkast.

29 Augustus moest ik weer naar het ZH voor een controle deze keer ben ik alleen gegaan het was op de Mammapoli bij Ellij dat was nu lekker helemaal vertrouwd voor me

Tja met de achterliggende periode heb ik toch ook weer mn winst mee gedaan

Als kind was ik altijd wat bangA voor ziekenhuizen en doctoren geweest als volwassene toch ook wel min of meer oorzaak wat negatieve ervaringen maar nu is het toch wel heerlijk dat de drempel nu een stuk lager ligt

Ik mocht weer opnieuw het blijde nieuw horen dat alles goed is en weer 3 maanden mag wegblijven begin December moet ik weer terugkomen . daarna mag ik een half jaar wegblijven dam krijg ik weer opnieuw een mammogram

We mogen de Here daarvoor dankbaar zijn

De opknapklus ligt nu ook achter mij de kamer is mooi en netje s geworden

Er is hard gewerkt de afgelopen weken

Met Mamma ben ik nieuwe vloerbedekking en nieuwe gordijnen wezen uit zoeken en ze heeft geholpen om de eerste spullen in te pakken het verdere inpakwerk allemaal alleen gedaan samen met Hans de partij tent op het grasveldje in mn tuin opgezet mn bad had ik eind augustus inmiddels al opgeruimd

Daarna werden in de tent de meubels gepakt in stukken zeil in de tent opgeslagen en alle dozen en apperatuur en nog een paar meubelstukken in de slaapkamer en heb ik nog een paar nachten op de slaapbank geslapen in de kamer daarna nog ruim een week bij Hanneke

Broer Henk en Henk M hebben de plafonklus geklaard in 3 dagen tijd

De maandag daarop had ik een week vrij en heeft Wesly het plafon en de muren gesaust

Zelf heb ik zaterdag en maandag her voorwerk gedaan Broer Henk had ook al een groot deel gedaan

Dinsdagavond de schilderklus af

Woensdagmorgen de stoffeerder voor de vloerbedekking Mamma kwam weer uit Gramsbergen om te helpen bij het schoonmaken en inruimen Hanneke kwam helpen schoonmaken donderdag ook Ineke Boudewijn , Jan en Hans hebben geholpen om de lampen op te hangen de klok en wat lijstje s en de CD speler geïnstalleerd zodat de kamer weer werd aangekleed en toen lag internet eruit en zat een paar weken zonder afgelopen donderdag kwam zwager Janpieter dat in orde maken een andere modem en alles netje s weggewerkt en ik had weer internet de dag erna kwamen ook de nieuwe gordijnen en is het weer helemaal af

En nu de rust weer terug en nog nagenieten van alle hulp die ik heb gehad vanuit de gemeente

30 September was het alweer een jaar geleden dat ik mn laatste chemokuur kreeg waar blijft de tijd

En nu weer Mamma s verjaardag in het vooruitzicht met de fam hebben we dat afgelopen zaterdag 20 oktober gevierd het was erg gezellig geweest het was heel fijn om alle zussen en broer weer te ontmoeten ook alle ooms en tante s we konden weer eens gezellig bijpraten en hebben ook wat psalmen en wat geestelijke liederen gezongen met muzikale begeleiding van oom Cor op de accordion en zelf speelde ik dwarsfluit In de week van 29 Oktober hoop ik weer een week bij haar te zijn heerlijk om er weer eens een week eruit te zijn en daarna is het weer uitkijken naar de kerst optredens met mn koor

Het volgende wil ik nog met jullie delen

Mn ouders zijn getrouwd 13 November 1958 en ze betrokken de kosterswoning van de Gereformeerde kerk vrijgemaakt aan de Herengracht 68 in Leiden destijds was de kosterswoning nog aan de Vestestraat en daarnaast de fietsenstalling en de achteringang van de kerk

Mn ouders zijn daar 8 jaar koster geweest

Ik werd geboren 11 Februari 1961 in het S.T. Elizabeth ziekenhuis aan de Hooigracht en woonde de eerste 5 jaar van mn leven in de Vestesstraat 13 November 1962 kreeg ik een zusje Joke en 17 Mei 1964 een broertje Henk erbij , mn andere 3 zussen kwamen later toen woonden we niet meer in de Vestestraat maar in de Onixhof in de Mors die flats zijn in 2008 gesloopt . in de 5 jaar dat wij daar woonden 1966/1971 zijn Berendien 1 Juli 1967 en Hermien 28 Juli 1971 geboren daarna zijn we verhuist naar de Smaragdlaan daar hebben we 9 jaar gewoond 1971/1980 daar is 16 Juni 1974 Louisa geboren

De laatste jaren in de Vestesstraat die kan ik me nog wel vaag herinneren

Mn ouders die het kosterswerk deden

Iedere Zaterdag weer de kerk schoonmaken en door de week als er vergaderingen waren de koffie verzorgen

Joke Henk later ook en ik mochten als mn ouders aan het schoonmaken waren in de kerkzaal spelen stepje, driewielfietsje , en een poppenwagentje gingen mee de kerkzaal in en we konden ons zo uren vermaken met het rondje s fietsen of steppen door de kerkzaal ,

Ook op de preekstoel konden we ons vermaken we speelden dan domineetje en dronken het glas water leeg die daar nog stond van de afgelopen zondag en lazen voor in ons brabbeltaaltje uit het boek van pinkeltje zongen hoger dan de blauwe luchten . en op een grote paddenstoel .

Op een zondagochtend nam Pappa ons ( Joke en ik) al vroeg mee naar de kerk er waren nog geen mensen in de kerkzaal dus wij renden wat rond en klommen ook weer op de preekstoel en het glas water had weer onze aandacht die net vers was neergezet .

Pappa was aan het kosteren kachels aan zetten de deuren open maken liturgieborden in orde maken en een vers glas water voor de dominee op de preekstoel

Wij kregen een vermaning dat we nu rustig in de bank moeten gaan zitten want er komen nu mensen naar binnen

Na de dienst kwam de dominee naar Pappa toe . tijdens de dienst zat hij met een probleem dat hij geen water had zn glas was leeg hoe kan dat nou ik had toch een glas water neergezet?! Oooo nu begrijp ik het dat hebben mn kinderen weer gedaan daar moet ik de volgende keer even goed op gaan letten

Vanaf mn 4e jaar mocht ik mee naar de kerk en de hele dienst uitzitten . voor die tijd mocht ik smiddags heel eventje s mee en zat naast Mamma in de bank en luisterde naar de mooie orgelklanken Nadat de zegen was uitgesproken en de eerste psalm werd gezongen liep Pappa door de kerkzaal om de buitendeuren te sluiten en op de terugweg liep hij langs de bank waar Mamma en ik zaten tilde mij eruit nam me op zn arm onder protesterend gehuil want ik wilde blijven zitten ( dat ik nog te klein was om de dienst uit te zitten dat begreep ik toen niet) en ging door de deur de kerkzaal uit de gang in door de buitendeur aan de achterkant van het gebouw het binnenplaatsje op waar de fietsenstalling was

Door de poort van de binnenplaats de Vestestraat in naar de kosterswoning daar weer naar binnen

Tijdens de middagdienst paste Pappa dan op ons en ondertussen werd er geluisterd via de kerktelefoon naar de kerkdienst en wist hij meteen wanneer hij weer terug moest om de deuren weer te openen voordat de dienst afgelopen was ik mocht dan weer mee en tijdens de slotzang weer bij Mamma in de bank zitten

Toen ik wat groter was en wel de hele dienst mocht blijven zitten onderging Joke hetzelfde ritueel

Tja ik was al vroeg heilbegerig al begreep ik nog niets van de preek . het orgelspel en het zingen vond ik prachtig .

Ook ben ik in die tijd een poosje op de zondagschool geweest die na kerktijd plaatsvond in een van de zaaltje s achter de kerkzaal bij tante Jo en tante Thea de toenmalige leidsters

In 1965 ging ik naar de kleuterschool t Woelig Hoekje op de Middelste Gracht bij Juf de Bre toen we gingen verhuizen naar de Onixhof kwam ik op een andere kleuterschool te zitten De Zandtaart in de Damlaan

Van de zomer hadden we met de gospelgroep een uitvoering in een woontoren van een begeleidwoonproject en hadden tijdens de repetitie heel wat oude zondagschoolliedje s opgehaald en gezongen en een heleboel kende ik nog uit mn kleutertijd

En in de Vestesraat is er wel veel veranderd de toenmalige kosterswoning is gesloopt

Het pand aan de Herengracht 70 werd erbij getrokken het hele complex kerkgebouw en het pand ernaast werd gerestaureerd en verbouwd de nieuwe kosterswoning zit in het pand op de eerste etage op begane grond een vergaderzaal en de keuken zodat er een betere koffievoorziening is en achter de kosterswoning nog 2 kleine zaaltje s

Zelf ben ik in 2004 weggegaan uit deze gemeente en zit al weer 8 ┬Ż jaar in de Baptistengemeente

Ook nu heb ik een lied op mijn hart waarmee ik wil afsluiten en ik vraag ook nu jullie gebed daar er op mn werk iets vervelends is gebeurd waardoor ik er even doorheen zat

Er moet voor huishoudelijke medewerksters een opleiding worden gevolgd over schoonmaken met een officieel examen en het is verplicht vanwege mn beperkingen mn autisme en daar mn psyche wel een tikje heeft gehad van de chemokuren wil ik graag gebed voor vrijstelling of een andere oplossing a s donderdag vind er een gesprek plaats met mn leidinggevende en iemand van personeelszaken de laatste weken ben ik erg nerveus over het gebeurde ik ben heel slecht in leren daarom zat ik vroeger ook op een L.O.M.school

Bid voor rust dat ik die opleiding niet hoeft te doen en in de komende tijd gewoon naast mn werk gewoon lekker mijn ding kan doen

Psalm 138

k Zal met mijn ganse hart Uw eer

vermelden Heer Uw dank bewijzen.

K Zal U in t midden van de goon

Op hoge toon met psalmen prijzen .

Ik zal mij buigen op Uw eis .

Naar Uw paleis , het hof der hoven.

En om Uw gunst en waarheid saam,

Uw grote naam eerbiedig loven.

Door al Uw deugden aangespoord;

Hebt gij Uw woord en trouw verheven

Gij hebt mijn ziel op haar gebed

Verhoord gered haar kracht gegeven

Al s aardrijks vorsten zullen , Heer,

Uw lof en eer . alom doen horen

Wanneer de rede van uw mond

Op t wereldrond hun klinkt in d oren.

Dan zingen zij in God verblijd ,

Aan Hem gewijd , van s Heren wegen;

Want groot is s Heren heerlijkheid

Zijn majesteit ten top gestegen

Hij slaat toch , schoon oneindig hoog,

Op hen het oog die ned,rig knielen

Maar ziet van ver met gramschap aan

De ijdele waan der trotse zielen.

Als ik omringd door tegenspoed

Bezwijken moet, schenkt Gij mij leven

Is t, dat mijns vijands gramschap brandt,

Uw rechterhand zal redding geven.

De Heer is zo getrouw als sterk,

Hij zal zijn werk voor mij volen-den

Verlaat niet wat Uw hand begon,

O Levensbron wil bijstand zenden,

Hartelijke groeten heel veel liefs de Here bevolen

Annet v.d.Meij

This entry was posted in Annet. Bookmark the permalink.

4 Responses to alweer een half jaar volledig aan het werk de laatste controle was goed aan God de eer

 1. tante Metty says:

  Lieve Annet,

  Je zit weer lekker op je praatstoel en je klinkt opgewekt.
  Fijn dat alles zo goed ging en je zo geholpen bent met je huis.
  Ook de goede berichten uit het ziekenhuis.
  Ik kom bij jou zo gauw mijn rug iets beter is want ik heb nog veel pijn.
  Lieve Annet en de hartelijke groeten.

 2. Mieke says:

  HA Annet

  Wat gaaf om dit allemaal van je te horen.
  Heerlijk hoor 3 mnd weg blijven van het ZH en je woning door zoveel mensen voor je opgeknapt.
  Geweldig.
  Ik zal voor je bidden waar je om vraagt.
  groetje Mieke

 3. hanneke van der Meij says:

  Hoi Hoi lieve vriendin en zusje,
  zo je hebt je best weer gedaan, wat een lange blog.
  je hebt weer de tijd en de rust gevonden om te schrijven.leuk om over je verleden te lezen.
  gefeliciteerd !en de Here zij geprezen wat de controle betreft.
  HEERLIJK ZO IN JE HUISJE HE?
  wat is het mooi geworden , en wat hebben we het weer gezellig gehad.
  doe je Moesje de groetjes ,en heb een fijne week in Gramsbergen.
  en wat je werk betreft het komt best wel in orde.maak je geen zorgen voor de dag van morgen.
  elke dag heeft genoeg aan zijn eigen zorgen.
  ik ga nu slapen. het is weer eens laat geworden, maar ik wilde toch even reageren.
  groetjes weer dikke knuffel van Hanneke

 4. marion smit says:

  Geweldig dat het goed gaat met jou.
  Veel Zegen en liefs van ons allemaal,
  Marion Smit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.