voortzetting van het arbeidsproces steeds weer een treedje hoger

Zondag 18 maart

Alweer een maand geleden dat ik mijn verjaardag vierde en daar met nog veel dankbaarheid daar op mag terugzien.

De weken die daarop volgden waren voor mij weer aardig gevuld met visites die ik kreeg van verschillende mensen die op de betreffende zondag niet konden komen het schoonhouden van mn huis de wekelijkse zwemuurtje s ja ja ik mag weer zwemmen en van tijd tot tijd nog naar het ziekenhuis voor de nodige verwerkings gesprekken met Marion of Ellij zodat ik het gebeurde van de afgelopen tijd nog eens goed kan verwerken.

Verder werd ik zelf ook nog uitgenodigd bij verschillende mensen om op hun verjaardag te komen de komende weken aan sociale contacten geen gebrek afgelopen zaterdagavond werd ik gezellig uitgenodigd door Joke J om haar verjaardag te vieren en hebben we in het bowlingcentrum De Menkenhal gezellig met elkaar gegrilld laat ik dat maar zo noemen om mee te doen met bowlen dat zag ik vanwege mn arm nog niet zitten maar we hebben na het eten gezellig met elkaar in een bovenzaal bingo gespeeld en gezellig met elkaar oude liedje s van vroeger gezongen en iedereen ging met een prijs naar huis

Op mn werk liep ik tegen de nodige dingen aan doordat ik door het hele gebeuren best wel wat vergeetachtig ben mn geheugen heefd door de chemokuren en de narcose ook wel de nodige tikken gehad actie en werken aan de oplossing is notitieboekje bij me steken en de nodige verbeterpunten opschrijven ook als er even dingen tussen komen die de nodige voorrang vereisen dat is wel even een hulpmiddeltje als mn geheugen me een beetje in de steek laat is niet verontrustend dat gaat weer goed komen

Toen pappa net was overleden deden we het met ons hele gezin zo

We zaten toen net in een hele hectische tijd van verhuizen en verbouwen op de tafel lag een schrijfblok met klussen en afspraken die over een bepaald termijn gedaan moesten worden en wat gedaan was vinkten we af en toen heb ik dat op mn werk ook een tijdje zo gedaan en dat doe ik op mn werk nu ook zo en dat scheelt een heel stuk

Verder probeer ik dagelijks een stukje orgelstudie lukt niet altijd op te pakken en heb een makkelijk kruiswoordpuzzelboekje aangeschaft met woordzoekers en kruiswoordpuzzeltjes op mn brein wat te trainen dus niet alleen lichamelijk revalideren maar ook met mn brein even bezig zijn

Binnenkort de paasoptredens met koor 17 maart was ik in Zuidwijk en had ik een optreden met de gospelgroep een stukje bezinning van de 40 dagentijd voor mij ook een tijd van bezinning we hadden daar in zuidwijk een goede dienst helemaal speciaal voor de bewoners er sprongen voor mij verschillende punten uit die ik in mn werk mee kon nemen een stukje belevingsgerichte zorg waar bij ons in Haagwijk ook aandacht aan word besteed en dat we altijd moeten blijven werken aan de verbeterpunten dat is in mn werk zo en dat is ook in de muziek zo en zo leer ik klachten zien als verbeterpunten

Vrijdag weer naar de bedrijfsarts geweest en ik mag iedere week weer een stukje opbouwen deze week ga ik van 15 uur naar 17 en een half per week er komt elke dag een half uurtje bij

Ik werk nu van 9 uur tot half een en mag ook een kamer per dag gaan stofzuigen en moppen na overleg met Ellij van het L.U.M.C met wie ik nog wel eens mailcontact heb volgende week mag ik 2 kamers zuigen per dag de week daarop drie enzovoort volgende week komt er nog een half uurtje bij per dag en zo maar door en zo ben ik ook mn uithoudingsvermogen weer aan het opbouwen uit mn werk vandaan houd ik ook mn huis in etappes bij

De maand mei hoop ik weer volledig te kunnen werken

Ik zie mij nog samen met pappa tijdends een vacantie in Duitsland in 1970 we stonden met ons gezin en met tante Dorreth en oom Cor op een Camping aan de Moezel Pappa en ik waren aan het zwemmen in de Moezel van hem heb ik zwemmen geleerd en daar heb ik ook onder zijn leiding een stuk uithoudingsvermogen opgebouwd

We bleven dicht bij de kant en zwommen van steiger naar steiger tussen 2 steigertje s was een afstand van pak weg 8 meter en een afstand van 2 steigers dat kon ik makkelijk halen maar nu moest ik er 3 gaan proberen en dat koste wel even inspannig maar na nog wat aanmoedigingen van Pappa ging ik het halen en de dagen daarna zwom ik 2 keer zo ver en durfde ik zelfs tot over het midden de Moezel over te zwemmen maar toen ik achterom keek en zag dat onze tent aardig klein was geworden keerde ik maar gauw weer terug

Want dat vond ik toch wel een beetje eng want er kwamen soms wel eens van die grote boten voorbij en stel je voor dat er net eentje zou aankomen als ik daar nog aan het zwemmen was brr k moet er niet aan denken dus heel gauw weer terug

Als ik terugdenk aan die tijd dan heb ik nu ook goede moed dat het straks ook helemaal goed gaat komen en ik mn oude krachten weer ga terugkrijgen als ik eenmaal bezig ben dan gaat het hard maar wel rustig aan

Van uit school had ik ook schoolzwemmen waarin ik zwemles kreeg maar het leeuweaandeel heb ik toch van Pappa geleerd

Het was ook in dezelfde vakantie dat ik ook momenten heb gehad dat ik de Here dicht bij mij had gevoeld maar hoe deelde je dat als kind van 9 jaar oud vreugdevolle momenten

De camping lag aan de Moezel aan de andere kant was een fiets en een wandelpad en daarnaast een grote autoweg daarnaast het spoor en dat lag aan de voet van een grote berg

We maakten wel eens een wandeling met de hele fam

We staken dan de grote weg over en de spoorwegovergang na een klein stukje te hebben gelopen kwamen we bij een grote begraafplaats daar stond aan de rand daarvan een heel groot Christuskruisbeeld wat op mij wel heel veel indruk maakte mn ouders hebben ons dagelijks voorgelezen uit de kinderbijbel en het paas gebeuren het lijden en sterven van Jezus daar was ik als kind erg van onder de indruk ik kon dan ook uren naar die plaat met de afbeelding van de kruisen op Golgotha het kruis waar Jezus aan hing voor onze zonden

Tja ik kon daar niet lang blijven staan want iedereen wilde wel verder lopen we zijn de berg opgelopen hele smalle paadje s met hier en daar beelden van bijbelse voorstellingen aan het pad en liepen ook langs hele rijen stokken waar de druivenranken tegenop groeiden

Bijna helemaal bovenin stond een kapelletje tot zover hebben we gelopen en geklommen daar hebben we een poosje op banken gezeten die daar stonden ergens in de diepte zagen we de camping liggen en onder ons ook de wijnranken brr je zou maar uitglijden en vallen en dan gespietst worden aan de wijnstokken we werden aldoor gewaarschuwd om voorzichtig te zijn

We gingen weer terug naar beneden en terug naar de camping

Maar tja ik wilde toch nog eens een keer naar die plaats terug en ging toen eens in mn eentje op stap goed uitkijken bij de weg en het spoor en daar was ik alweer bij de begraafplaats bij het Christusbeeld en stond daar heel eerbiedig denkende aan het paas evangelie daarna ben ik de berg op gelopen bleef bij elk beeld wel een tijdje staan om het te bezichtigen bovengekomen ben ik even het kapelletje in geweest toen ik langzaam de berg weer afdaalde was er heel veel vreugde in mn hart ik verzamelde een veldboeketje van boterbloemen en madeliefje s en die legde ik aan de voet van het kruisbeeld Dank u voor het kruis o Heer .

Vervuld met Gods liefde ging ik weer camping waards maar bij de tent gekomen kreeg ik een standje mn ouders waren ongerust ze hadden met oom Cor via de verrekijker mij zien lopen daar ik liet de bui maar over me heen gaan wel wat verbaast want ik was me van geen kwaad bewust en heb gewoon een buitengewone fijne wandeling gehad en de hand van de Here was op mij maar nu ik hier aan terugdenk kan ik mij dat zo goed voorstellen dat mn ouders Oom Cor en tante Dorreth ongerust waren

Als ik in hun schoenen had gestaan dan zou ik ook ongerust zijn geweest

Dit was zo een stukje getuigenis uit mn kinderjaren wat ik nu wilde delen volgende maand hoop ik nog wel iets met jullie te delen

Dan hoop ik ook in mijn opbouw weer een stukje verder te zijn ook hierin heb ik gebed nodig

Verder geniet ik van het nieuwe leven in mn tuin heb al weer verschillende keren buiten gezeten en het gezang van de Merels gehoord en kijk weer uit naar de paasoptredends

Deze keer heb ik enkele verzen van Ps 26 op mn hart (Oude berijming gereformeerd kerkboek)
k Hef mijn ziel o God der goden
tot U op Gij zijt mijn God
k heb op U vertrouwd in noden,
weer van mij toch schaamt en spot.
Dat mijn vijand nooit van vreugd
Om mij opspring, Die u wachten,
Dekt nooit schaamt maar die de deugd
Zonder oorzaak stout verwachten.

Heer maak mij uwe wegen
Door uw woord en Geest bekend,
Leer mij hoe die zijn genegen
En waarheen G uw treden wendt,
Leid mij in uw waarheid , leer
Ijv,rig mij uw wet betrachten,
Want gij zijt mijn heil o Heer,
K blijf u al de dag verwachten.

Denk aan t vaderlijk meedogen
Heer waarop ik biddend pleit,
Milde handen vriendelijk ogen
Zijn bij U van eeuwigheid.
Sla de zonden nimmer ga ,
Die mijn jonkheid heeft bedreven
Denk aan mij toch in gena ,
Om uw goedheid eer te geven.

Gods verborgen omgang vinden
Zielen, waar zijn vrees in woont;
T heilgeheim wort aan zijn vrinden,
Naar zijn vreeverbond, getoond
D Ogen houd mijn stil gemoed
Opwaarts, om op God te letten
Hij, die trouw is zal mijn voet
Voeren uit de boze netten

Hartelijke groeten heel veel liefs de Here bevolen Annet v.d.Meij

This entry was posted in Annet. Bookmark the permalink.

6 Responses to voortzetting van het arbeidsproces steeds weer een treedje hoger

 1. marion smit - v.d. meij says:

  Lieve Annet, geweldig dat het zo goed gaat met jou. Voor jou wil ik graag het
  lied doorgeven uit J.de Heerbundel 584. Je kent hem vast wel!
  Daar is een Helper, groot van kracht, steeds bereid.
  Hij hoort als vriend naar elke klacht, steeds bereid.
  Is ook uw weg soms steil en ruw, roep Hem te hulp, Hij zoekt naar u.
  Hij was voorheen, ook is Hij nu: Steeds bereid!.
  Liefs en veel Zegen van ons allemaal, Marion Smit.

 2. han van der meij says:

  Hoi Annet,
  een fijn verhaal van je kinderjaren heel byzonder dat je zo bent aangeraakt door de Here.
  en het werk, dat steeds weer verbeterd wordt, dat er telkens weer een uurtje aan toegevoegd wordt.
  heerlijk dat je lekker mag genieten in de tuin van de vogelzang,
  wij zijn vanmiddag lekker wezen fietsen naar Leidse hage.
  20 km om weer wat conditie op te doen.
  vanavond weer bijbelstudie.
  en van de week een drukke paar dagen om de verjaardag van Jan voor te bereiden.
  ik bak natuurlijk zelf mijn taarten.
  boodschappen heb ik al in huis. nog een paar dingen op het laatste moment.zoals stokbrood,melk etc.
  het zal best wel weer lukken .
  ik bewaar wel een stukje taart voor je , en maak voor volgende week wel weer een afspraak met je.
  liefs van Han en zing ze voor vanavond bij de zaaiers.
  jullie gaan zeker oefenen voor april. bij de Joh de Heer avond/.
  fijn hoor.
  wij moeten morgenmiddag in de Chr,Ger kerk in rijnsburg optreden.
  heerlijk he?
  groetjes lieve Annet .
  Hanneke van der Meij

 3. joke Zomer says:

  Fijn Annet dat alles nu tree voor tree
  stapje voor stapje
  weer vooruit gaat
  leuke waardevolle terug blikken
  ik kan me dat weggetje ook nog heel goed herinneren
  en tja het was idd een hele indrukwekkende route zo naar boven
  volgens mij was je niet het enigste kind die dit wandelpad zonder toestemming gelopen heefd die vakantie
  naast de kappeletjes die je onderweg tegen kwam
  vond ik het bijzonder hoe eerbiedig de mensen daarboven waren
  zomaar met een open deur
  zomaar waar iedereen ze kon zien
  zomaar waar iedereen er bij kon zitten

  en die hellingen waren inderdaad indrukwekkend steil…
  wijnstokken wijnranken
  tuinman…

  Geniet van de lente
  die zit zeker in de lucht

  liefs Joke

 4. broertje says:

  Dat was een leuke ervaring daar bij de Moezel. We bakten enorme dikke vissen die de buurman ving totdat we ontdekten dat…..
  De kapelletje weet ik ook nog wel. Was inderdaad erg hoog en de camping erg diep. Er stond voor het kapelletje een houten bank en daar kon je ook nog op staan, dan was je nog hoger.
  De boten die voorbij varen veroorzaakten flinke golven. Dan gingen we in een opblaasbootje zitten dat vast was gebonden aan een steiger. Als je zwom had je een badmuts op. Je kon goed zwemmen.Volgens mij ben je de Moezel overgezwommen en weer terug.
  Fijn dat je weer meer kan werken. Neem wel de tijd. Soms moet je ook een stapje terug durven doen als het niet lukt. Er staat geen druk op. Je mag alle tijd nemen om weer helemaal aan te sterken.
  Liefs

 5. Mieke says:

  Ha Lieve Annet

  Wat indrukwekkend weer om dit allemaal te lezen. Leuk om over vroeger te horen van je.
  Gaaf dat het steeds beter met je gaat, :). Geniet maar heerlijk van al het Goede en Mooie wat God je geeft. Ik bid je Zijn Vrede en Rust toe, groetje Mieke

 6. mama says:

  Nog even weer je blog gelezen , die je weer even terug bracht naar je kindertijd,ja ik weet het nog goed dat je op dat bankje stond te roepen……..het geeft even weer een terug blik van een tijd toen je kind was! …….
  Ik ben met jou ook dankbaar dat je nu je werk weer kunt doen , zolangzamer hand word het het weer goed, ik hoop niet dat je teveel hooi op je vork neemt, neem de tijd
  om je weer in te werkenAnnet heel veel sterkte hoor liefs mama!!
  toch nog een reaktie he!! doeg doeg!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.