weer aan het werk

Dinsdag 21 Februari

We mogen weer dankbaar terugkijken op de afgelopen tijd en op een fijne verjaardag die ik met famleden gemeenteleden en overigen kennissen mocht vieren in de koffieruimte van onze kerk het was erg gezellig en ik ben weer lekker verwend met mooie presentje s en een mooi bedrag in de verjaardagspot voor het goede doel de komende weken heb ik nog wat afspraken staan voor degenen die mij liever thuis willen bezoeken.

Het weekeind bij tante Nel en oom Jan dat kon vanwege het slechte weer niet doorgaan en het was maar goed dat ik daar vanaf gezien heb want door de sneeuwval liep het op de stations met de reizigers spaak zag ik voor het journaal er waren een heleboel reizigers gestrand in Utrecht wat was ik blij dat ik lekker thuis zat bij de warme kachel en achter de warme prak en de koffie en niet op dat koude station stond

Dus dat weekeind houd ik nog te goed

Inmiddels heb ik ook m n werk weer voor een klein gedeelte hervat in de huishouding iedere dag weer bij een andere collega en doe lekker het stofwerk en het keukenblokje werk deze week nog 12 uurtje s en ga volgende week naar 15 uurtjes en zo klimmen we langzaam weer op

Op dit moment heb ik werktijden van 9 tot 12 uur en die uurtje s vliegen om en ik ben deze tijd ook de nodige dingen aan het vernieuwen waar het afgelopen jaar ook niet van gekomen is onlangs heb ik al een nieuwe spartamet en ik heb nieuwe werkkleding aangeschaft want waar ik in liep werd echt armoedig ben naar de schoentechticus geweest voor een paar nieuwe orthophetische schoenen die zijn over 6 weken klaar en binnenkort een andere laptop want deze is aan vervanging toe iedere keer geeft hij maar weer de geest en moet Piet hem weer opnieuw installeren dat gaat op de duur wel heel vervelend worden hij is ook al weer 6 jaar oud ik kreeg hem destijds op mn werk toen ik 25 jaar in dienst was

Het komend weekeind hoop ik weer eens een weekeind naar het Brandpunt te gaan in Doorn daar ben ik vorig jaar ook helemaal niet geweest

Zodoende ben ik heel rustig aan mn leven weer aan het oppakken en ben ik me aan het trainen de afgelopen weken heb ik in etappes m n ramen weer eens gezeemd en razzia gehouden in mn huis en weer eens een hele zooi weg geknikkerd dat ruimt ook weer lekker op

De werktijden die ik nu heb van 9 tot 12 uur dat doet me denken aan de tijd jaren geleden toen ik stage kwam lopen van de huishoudschool in Haagwijk dat was in 1977/78 de ene ochtend mocht ik op de afdeling helpen met de wekelijkse beurten van de kamers de andere ochtend stond ik weer in de grote keuken mw v.d.Zeeuw mn stagebegeleidster stond de broodtrommeltjes te vullen met brood en beleg voor de bewoners ik moest de trommels afnemen met een doek en de op het karretje zetten voor de betreffende afdeling en naar boven brengen en daar de trommels bij de bewoners brengen

Als de trommels allemaal bezorgd waren moest ik gaan assisteren bij de vaatmachine de vaat wegwerken en dan mocht ik ong half 12 met mw v.d.Zeeuw mee met de soepwagen om soep rond te delen aan bewoners die op hun kamer bleven eten de meeste bewoners kwamen naar de eetzaal

Ik zie me nog lopen in een blauwe jurk met een wit overschort

S middags moest ik om half 2 op school wezen dat jaar heb ik ook hard gewerkt om mn diploma te halen

Ik mag er nog vaak aan terugdenken aan deze tijd ik voelde me gewichtig in mn uniform en ik genoot van de sfeer een christelijke sfeer liedboeken in de eetzaal de muzikale fruitmand toen nog op dinsdagochtend vanuit diverse kamertje s leuke gesprekje s met de bewoners en iedereen vond me lief

Ik ervaarde dat als een warme douche nadat ik me jarenlang op school in een omgeving was waar werd gevloekt en men het vreemd vond dat ik zondag naar de kerk ging woensdagavond naar de catichisatie en vrijdagavond naar de meisje s vereniging waardoor ik o.a. een buitenbeentje was omdat ik niet naar de disco ging en geen t v keek op zondag ik heb op openbare scholen gezeten waar niet gebeden werd of uit de bijbel werd gelezen

Mn ouders gaven mij thuis wat extra aandacht aan dat ik elke dag een stukje uit de kinderbijbel voor mezelf zal gaan lezen

We kregen wel godsdienstles op school en ik was de enige die op verschillende vragen van de betreffende juf het antwoord wist o.a. wat het eerste bijbelboek was Genesis niemand in de klas wist dat maar er werden tijdends die les ook dingen gedaan waar ik het absoluut niet mee eens was een lied met een vreemde inhoud als dat lied werd gezongen dan hield ik mn mond ik zong niet mee en dat er toneelgespeeld werd over een bijbelverhaal daar was ik het ook niet mee eens tja ik was van huis uit gereformeerd en het was mij gewoon geleerd dat je Jezus en andere bijbelse figuren niet mag uitbeelden en daar wilde ik mij gewoon aan houden

Wat was die stage tijd toch een leuke tijd geweest met de kerst en pasen de laatste werkdag voor de feestdagen gingen we met alle personeelsleden in de grote hal toen het trappenhuis nog open was liederen zingen in de hal en als je dan naar boven keek kwamen er heel wat bewoners luisteren

Toen zag Haagwijk er ook heel anders uit maar nu de organisatie is heel anders begin jaren 80 is het helemaal verbouwd van 3 kamers werden er toen 2 kamers gemaakt en er kwam een verdieping bij het grote trapgat in de hal is dichtgemaakt daar zijn nu kantoren en dienstruimten gekomen later werd er nog meer verbouwd en kwamen er 2 dagopvangruimten werksijstemen veranderden

Sinsdien ik in 1981 in dienst kwam heb ik heel wat collega s zien komen en gaan

En de tijd daverd maar door

Woensdag 22 februari

Weer lekker naar mn werk geweest voor 3 uurtje s ik mag alweer op de afdelingen werken op de kamers bij de bewoners wat een feest iedere dag met een andere collega mee ik ervaar het als een beetje thuiskomen in mn eigen werk al blijft het nog alleen maar bij stoffen en het keuken blokje doen mn collega s zijn blij dat ik weer terugkom deze week werk ik nog 12 uur volgende week 15 uur elke 2 weken komen er weer 3 uurtje s bij totdat ik weer aan de 32 uur zit

Mn haar is ook alweer lekker aan het groeien de laatste 3 a 4 weken draag ik mn pruik niet meer ik was hem ook zat

Ik krijg hele leuke reactie s over mn nog korte koppie maar er komen weer krullen de slagen zitten er al in

Heerlijk om van lieverlee mn gewone leven weer op te pakken en er weer naar toe te groeien om eind mei weer volledig te kunnen gaan werken en weer alles te kunnen doen

Het volgende lied heb ik op mn hart een lied uit de map van het Boogertkoor
HEB DANK O MIJN HEER
Heb dank o mijn Heer
Voor het heil dat U ons gaf heb dank o mijn Heer
Dat u kwam ten hemel af heb dank o mijn Heer
In de wereld was het nacht , toen U haar het licht weer bracht,
Verlossing , redding,Heer voor ons, heb dank o mijn Heer.
Want de zon is opgegaan . Heb dank o mijn Heer,

Zo was U met ons begaan . Heb dank o mijn Heer.
Dat U ons genade zendt ; dat U altijd bij ons bent, ons nimmer ,nimmer meer verlaat.
Met de engelenkoren saam , heb dank o mijn Heer ;
Loven wij Uw grote naam heb dank o mijn Heer ;
U gaf ons een nieuw begin, en het leven nieuwe zin,
Hosanna Heer in eeuwigheid, Hosanna Heer in eeuwigheid
heb dank o mijn Heer.

Hartelijke groeten heel veel liefs de Here bevolen

Annet v.d.Meij

This entry was posted in Annet. Bookmark the permalink.

4 Responses to weer aan het werk

 1. zo Annet daar gaat ie weer.
  ik vind het fijn dat je de draad weer oppakt en dat je het zo naar je zin hebt.
  vrijdag gaan we weer voor het laatst zingen naar het Bogaertkoor.
  we zullen je missen.
  maar beter zo voor jou
  zaterdag gaan wij weg naar turkije en jij ook naar het zoeklicht .
  het was voor mij een zeer vermoeiende week
  en voel dat ik niet meer piep ben.
  dus is het wel goed dat ik even met onze vrienden en Jan er tussen uitga
  elke dag werd ingevuld tot in de avond.
  kleinkinderen , agnes een dagje gehad om joop even een dagje rust te gunnen.
  het was heel gezellig met haar ,ze hebben nog even warm gegeten en daarna naar huis.
  nu moet ik alles voor de vakantie nog klaarmaken.
  maar dat komt wel goed.
  ik ga stoppen want we zouden even alles doorspreken.
  met Ineke en boudewijn.
  liefs van mij en vrijdag aai ik weer even over je mooie koppie met haar.
  dikke knuffel Han

 2. joke Zomer says:

  Fijn dat je een heel goede verjaardag hebt mogen vieren..
  In gedachten was ik erbij..
  Leuk zo je terug blikken te lezen over je stage periode in Haagwijk..
  Ik weet het nog goed…Ook je taak als kruiwagentje voor mn eerste vakantie baantje..
  Zo doende heb ik ook nog, de door jou genoemde, kleding gedragen…
  Lekker dat je zo weer de draad van je leven kan en mag oppakken..
  Heel veel sterkte daarin en denk erom blijf rustig aan doen..
  Hartelijke groeten uit de floralaan..
  liefs Joke

 3. gert says:

  Nou het was idd gezellig met je feest…. En je fam weer eens gezien en gesproken. Nu mag je weer werk hervatten…. Dat is een zegen!! En wat meer bewegen…want je ziet er wel zeer doorvoed uit Annet. Minder eten en veel meer bewegen. Straks krijg je nog een hartkwaal. Nou nicht ik wip gauw bij je aan en dan doen we en zwart bakkie met niks erbij. De koek is toch op met die crisis. Doe je best… God doet de rest….
  Tot ziens je neef Gert

 4. Mieke says:

  Lieve Annet

  Wat geweldig om dit allemaal zo te lezen van je. Ik zie in jou : De Grootheid van Zijn Naam. 🙂 Indrukwekkend hoe jij je zo vast houdt aan Vader God en dit al heel vroeg in je leven is begonnen. God is zoooo Trouw aan je.
  Mooi om van je periode te lezen vanaf je huishoudschool tijd. Hi hi ja vroeger was het allemaal zo anders. Leuk dat je dit deelde.
  Annet het Goede en Zijn Liefde en Zegen toe gebeden. Tot gauw.
  liefs en kus Mieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.