de laatste treedjes in zicht op naar het volledige arbeidsproces

April 2012 weer een paar weken verder en ook alweer een paar treedje s hoger

Ik ben alweer 75% aan het werk en heb de paasoptredends met koor en gospelgroep er weer opzitten.

In de gemeente hadden we een gebedsweek die goed bezocht werd ieder uur zat er wel iemand in de gebedsruimte die daarvoor ingericht was zelf heb ik me elke dag voor minstens een uur ingeschreven soms voor langer als het uur voor of na mij nog vrij was

Als je dan zo de lijst van gebedspunten naloopt een Bijbelgedeelte leest en ook nog wat in het gastenboek wil schrijven dan is een uur zo om

Vorige week zondag hadden we een rijke gezegende dienst waarin 3 jonge broeders zijn bevestigd in de raad 2 waren afgetreden die hun termijn erop hebben zitten we vierden het heilig avondmaal na de dienst vond de opening van de gebedsweek plaats en werd de eerste bidder naar de gebedsruimte begeleid die eer viel mij te beurt

Ik mocht de kaars aansteken de raadsleden en het pastorale team en nog wat gemeenteleden hebben toen met mij gebeden daarna werd ik alleen gelaten

3 uur heb ik in de gebedsruimte doorgebracht een hele tijd geknield gelegen voor het kruis wat daar aan de wand hangt in de dienst hebben we nog gezongen aan Uw voeten Heer is de hoogste plaats een mooie ervaring om dan zo in de stilte te zijn de gebedspunten van de gemeente door te lopen en ook mn eigen moeiten voor de troon te brengen en te danken voor het kruis o Heer dat u onze zonden op u heeft genomen

Dan aan het eind van de week met enkele gemeenteleden de week af te sluiten

Morgen is het Pasen dan mogen we weer gedenken dat we een opgestane Heer hebben

Onze begroeting in onze gemeente met de Pasen goede morgen We hebben een opgestane Heer . De Heer is waarlijk opgestaan

Ik heb niet echt plannen met de paasdagen alleen maar de kerkgang en s avonds de alphabijbelkring tegenwoordig heet onze kring volgelingen van Jezus kring

We hadden een fijne bemoedigende avond gehad waarin we het nog over de kerkdienst hadden dat we alle bekommernissen op hem moeten werpen en onze negatieve gedachten moeten kruisigen

En 2e paasdag ik denk dat ik maar lekker thuis blijf en mn rust neem mn blog afmaak een mooie dvd film opzoek

Want daarna ga ik voor het eerst weer hele dagen werken van 9 tot 4 uur met eind van de week nog een middag vrij

Tijdends de behandel periode heefd de Here me kracht gegeven het was zijn kracht tijdends de chemoweken maandags lag ik in het ZH aan het infuus de zondag daarop stond ik alweer op het podium in de kerk met mn dwarsfluit 9 november werd ik geopereerd 16 november waren Hanneke en ik op schiphol om mamma uit te zwaaien die voor 6 weken samen met Harmien naar Afrika ging en stond ik s avonds met mn koor de Zaaijers weer te zingen in huize Forreschate en 19 november met de gospelgroep in Zuidwijk

Ik heb er alle vertrouwen in dat ik de komende week ook de kracht er voor zal krijgen en mn collega s houden me ook wel in de gaten

En ik zal er weer zijn voor de bewoners waar we met zn allen ook werken aan belevingsgerichte zorg en ons huis Haagwijk is gezellig ingericht met oude foto s van het koninklijk huis oude school platen het is de laatste tijd op een leuke manier gezellig gemaakt en iedereen vind mn krullenkoppie leuk

Het brengt wel de nodige veranderingen met zich mee daar ik alleen maar de maandag dinsdag en vrijdag avond vrij kan maken om op visite te gaan of om zelf visite te ontvangen

Het volgende wil ik met jullie delen

Behalve mn ervaring tijdends de bergwandeling in Duitsland heb ik dergelijke dingen wel eens vaker ervaren

Mijn Pake en Beppe in het( nederlands opa en oma) woonden in Friesland in Mildam bij Oranjewoud bij Heerenveen in de buurt jaren lang hebben ze in de Molenlaan gewoond op een plekje erg afgelegen

De molenlaan bestond uit een naar mijn gevoel uit een lange onverharde weg met aan weerskanten een hele rij bomen het leek net op een groene tunnel en ong halverwege de laan woonden Pake en Beppe in een oud boerderijtje om er met de auto te komen dat was altijd weer een hele hobbel als we door de laan reden dan werd er voorzichtig gereden maar we werden echt letterlijk door elkaar geschud maar wij deinden mee we zongen al zodra we door Oranje woud reden we zijn er bijna maar nog niet helemaal maar zodra de auto de laan inreed joelden we hobbelde hobbelde boem boem waarvan onze ouders horende dol van werden

Tja we waren allemaal gek op Pake en Beppe en op hun oude Boerderij waar heerlijke plekje s waren waar we naar hartenlust konden spelen ons verstoppen als we er zomers waren met Pake s verjaardag 20 Julie snoepten we de aalbessenstruik leeg met onze neven en nichten er was wel een net overheen gespannen tegen de vogels maar daar kropen we gewoon onder met zn allen gezellig hoor bij slecht weer zaten we in de voormalige stal op de hooizolder met onze spelletje s of in huis in het zijkamertje als we wat te drinken wilden hebben de grote mensen zaten in de woonkamer

Als tiener heb ik vaak de Molenlaan op en neer gelopen meestal kwamen daar niet al te veel auto s langs maar als ik in de zomer door die groene tunnel liep en het geruis van de bomen hoorde ging daar echt een rust van uit en kon ik daar lopend ook ineens spontaan in gebed gaan een eind verderop stond een bankje vaak heb ik daat temidden van de natuur ook in de stilte God groot gemaakt als kind liep ik daar met andere famleden te wandelen op een zondagmiddag we liepen toen richting oranje woud met zn vieren bleven we achterop omdat we even een weiland in gingen of we nog kievitsnestje s konden vinden en we hadden er ook een gevonden daarna zijn we gauw terug gegaan naar de laan om niet al te ver achterop te raken van de anderen en we hadden onder het lopen door nog dolle pret want mn oom Klaas en oom Willem tja dat waren een stel bij elkaar we hebben wat afgelachen en gestoeid

Nadat we de laan uitgelopen waren kwamen we bij een verharde weg waar ook meer auto s voorbij kwamen we liepen deels aan de kant van de weg en deels in de berm ik liep naast een van mn oom s op de weg

Kort daarna Gods bewarende hand was op mij ging ik naast tante Co in de berm lopen

Even later gebeurde het een auto kwam aanrijden en reed rakelings op ons in een van mn oom s werd aangereden en ik zag hem de berm in rollen mn andere oom had zn broer nog geprobeerd weg te trekken hij liep een geblesseerde hand op schijnbaar was de bestuurder van de auto dronken of hij door gereden was dat weet ik niet meer

Maar ik ben zo geschrokken dat ik gauw weer terug was gelopen de molenlaan weer in naar het huis van Pake en Beppe Daar trof ik Pake thuis zodra ik het hem verteld had wat er was gebeurd is hij met mij teruggereden naar de plek waar het gebeurd is gelukkig was het geen ernstig letsel een beenblessure die hij had opgelopen met de ambulance is hij naar het ZH gebracht en mocht dezelfde dag al weer naar huis

Tante Co heefd nog tegen me gezegt dat de Here me wonderlijk had bewaard ik ben daar de Here nog dankbaar voor

Als we zo als fam bij elkaar waren zondagavond zongen we vaak psalmen dat deden wij als gezin thuis ook elke zondagavond als er voor school weer het wekelijkse psalmversje geleerd moest worden

IK herinner me nog de jaarwisseling 1976/77 dat was de laatste keer dat we bij Pake en Bebbe in de Molenlaan waren nieuwjaarsmorgen had ik met Pake een fijn gesprek en ik kon de hemelse vreugde op zijn gezicht lezen en wat hij toen tegen me zei dat zal ik nooit vergeten Dat we dicht bij de Here mogen schuilen en dat we eens allemaal geroepen zullen worden als onze aardse taak klaar is

Dankbaar denk ik nog wel eens aan dat moment terug

Voorjaar 1977 verhuisden Pake en Beppe naar de Schoterlandse weg en betrokken een lief klein huisje met een grote mooie tuin eromheen

En dat huisje droeg de naam Ebenhaezer . tot hier toe heeft God ons geholpen

En een paar huizen verder op stond het kleine dorpskerkje waar Pake en Beppe al die jaren hebben gekerkt daar ben ik voor het laatst geweest oudejaarsavond 1999 met Mamma en Beppe samen

Naarmate de jaren verstreken heb ik als jong volwassene nog heel wat keertje s bij Pake en Beppe gelogeerd heb heel wat keren samen met Pake gewandeld en liepen ook weer eens door de Molenlaan en hadden zo onze onderonsje s op geestelijk gebied maakten met Beppe er ook bij onze rij toertje s door het Friese landschap

Later had Pake een mooie boot gekocht en was hij samen met Beppe veel wezen varen op de Friese wateren en ik ben in mn vakantie verschillende keren met hen mee geweest en we mochten genieten vanaf het water van Gods mooie schepping en de Here ging met ons mee

Pake werd 26 Juni 1999 door de Here thuis gehaald , Beppe nadat ze de laatste 5 jaar van haar leven in Sinnehiem een verzorgingshuis in Haulerwijk had gewoond 11 April 2005 door de Here thuis gehaald

Dit waren zo van die mooie herinneringen waar ik vaak nog met dankbaarheid aan terug mag denken wat is God groot en wat is zijn schepping mooi

Bij deze heb ik een lied op mijn hart wat Beppe veel zong
Lied 73 Joh de Heer
Zie ons wachten aan de stromen aan de oever der rivier
Straks zal onze Bootsman komen en wij varen af van hier
Hoe de storm ook mogen woeden op de reis naar d eeuwigheid
Jezus is de trouwe Bootsman die ons altijd veilig leidt

Door de kille kille stromen , gaan wij naar het Godspaleis ;
t eng,lenlied klinkt uit de verte en verkwikt ons op de reis.
Hoe de storm ook mogen woeden op de reis naar d,eeuwigheid
Jezus is de trouwe Bootsman die ons altijd veilig leidt

Reeds zien wij de gouden straten van de hemelstad zo schoon
Horen wij d,ontelb,re schare juub,lend juigen voor Gods troon.
Hoe de storm ook mogen woeden op de reis naar d,eeuwigheid
Jezus is de trouwe Bootsman die ons altijd veilig leidt

Velen die wij hier beminden zijn ons reeds vooruit gegaan
Straks, vereend met hen voor eeuwig, zullen w, ook voor Jezus staan
Hoe de storm ook mogen woeden op de reis naar eeuwigheid
Jezus is de trouwe Bootsman die ons altijd veilig leidt

Hartelijke groeten de Here bevolen heel veel liefs Annet v.d.Meij
En tot de volgende maand

This entry was posted in Annet. Bookmark the permalink.

7 Responses to de laatste treedjes in zicht op naar het volledige arbeidsproces

 1. marion smit - v.d. meij says:

  lieve Annet,

  Fijn om te lezen dat het zo goed gaat met jou.
  Ik heb net op het key-board lied 612 uit opwekking gespeeld. Volgens Wim kon je
  het 5 huizen verderop horen. Het is zo een mooi lied.
  Ter bemoediging het 2e couplet voor jou: U voelt met mij mee, vreugde en verdriet.
  U werd ook verzocht, toch zondigde u niet.
  Daarom mag ik nu met vrijmoedigheid
  komen tot uw troon in uw aanwezigheid.
  En ik kom tot u met een open hart, en ik kom tot u, God van mijn verlossing.
  En ik kom tot u, zoals ik ben, en ik kom tot u in aanbidding. In aanbidding.

  Veel liefs en sterkte komende periode, van Wim en Marion Smit

 2. mama says:

  Lieve Annet , Heel bizonder dat jij me weer even terug gebracht hebt naar de Molenlaan , ja daar liggen wel heel veel mooie herinneringen,
  Je hebt ook fijne paasdagen gehad zo te lezen, heel fijn dat je dat lied “;zie ons
  wachten aan de stromen” nog weet dat beppe dat ook zong!
  Ik was dus met deze dagen bij Harmien in Stadskanaal, erg gezellig!Gisteravond waren we nog bij een praisavond, heel bizonder en fijn om mee te maken.
  We moeten maar gauw weer eens bellen met elkaar
  Annet veel sterkte hoor nu je weer meer uren gaat werken, ik hoor gauw weer van je?
  liefs en groet mama!!
  lied was in

 3. joke Zomer says:

  Fijn dat je Gods naam groot mocht maken tijdens de Paasdagen…
  In gebed mocht zijn…
  Bijzondere herinneringen uit de Molenlaan..
  ‘t Bankje en de bomenrij, de wandelingen, de stiltes en de verwondering over Gods schepping zoals die daar te ervaren was in je (onze) jeugd..
  Ik kan ze nog herinneren..bessen en eitjes weilanden en “vlaaien”..
  En altijd de ruis door de bladeren van de bomen, alsof je in het paradijs was…

  Heel veel sterkte met steeds een stapje verder…

  Liefs Joke

 4. Teuny Veen-Dubbeld says:

  Dag lieve Annet,

  Bij het lezen van je verhaal moet ik denken aan de tekst: ” Wie mij belijden zal voor de mensen, die zal Ik belijden voor Mijn Vader die in de hemel is” Mattheus 10:32
  God zegene je, Annet
  (moeder van Jan-Pieter)

 5. hanneke van der meij says:

  Lieve Annet.
  wat een mooi boek heb je geschreven.
  het is zo bijzonder wat je allemaal geschreven hebt,daar kan een ander zich aan warmen,
  de weg die je bent gegaan, maar dit alles in het geloof wat je zo vast houd.
  om heel dicht aan Gods Vaderhart te zijn.
  soms kan ik daar wel eens jalours op zijn , de rust die jij kan vinden.
  zo dicht bij de Here te leven.
  ik wordt zo vaak opgeslokt door telefoontjes , aanlopen van mensen.
  en de dingen waar je je voor inzet.die ineens zich vullen die dag. ik doe dat allemaal zelf hoor, het is geen slachtoffer gedoe.het is ook heel zinvol,een ander die je nodig hebt op dat moment.dan denk ik dat heeft God de Vader aan mij toebedeeld.om mensen op mijn weg te brengen.
  en dan in de avond zit ik uitgeteld,maar dat brengt de leeftijd ook wel een beetje mee toch?
  heerlijk die mijmeringen van je jeugd.daar op de molenlaan,
  en geweldig dat je je zo mocht inzetten voor de gebedsweek.
  ik heb die ruimte thuis ook in mogen vullen .
  bel af , telefoon af. en in de rust.
  het is nu veertig dagen ingegaan. waar ik ook die heerlijke momenten deel met onze Vader.. zoals nu even de cp openen s’morgens vroeg opstaan.die dicipline op brengen
  Annet ik nodig je uit Maandag als je uit je werk komt, en weer even een hapje etend en een rummietje doen? kan je dan.
  Zondagavond halen wij je uiteraard weer op naar de Joh de Heer avond.
  waar ik weer mag genieten van je fluitspel.
  en van de prachtige liederen,ik hoop dat er weer een paar meer komen door jullie koor de Zaaiers, want dat is natuurlijk Evangelie van de bovenste plank.oefen maar goed vanavond.
  en ik hou van je Annet, met de Agape liefde .
  we zullen je bloq gaan missen , maar ik hoor je verhalen bij mij thuis wel .doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
  Groot is de Heer ,hij is Heilig en goed,door zijn trouw staan wij vast in Zijn liefde.
  liefs van Hanneke van der Meij.

 6. Fijn te lezen dat het zo goed met je gaat annet , ik geloof dat God nog een geweldige taak voor je heeft, door de manier waarop jij met alles omgaat. Het is een prachtig getuigenis waar een ieder nog veel van leren kan. Je mooi fluitspel iedere keer weer geniet ik ook van hoor !! Ik word emotioneel als ik nog denk aan jou zingen nadat je het slechte nieuws had gehoord, en nu God heeft je erdoor geleid het zal vast niet altijd makkelijk zijn geweest, maar ik bewonder je echt.
  Leuk te lezen dat je oma in t Sinnehiem was, dat ken ik ook goed, daar waren heel veel senioren uit onze 1e gemeente in Haulerwijk, dus ik ken het wel goed. en Heerenveen en oranjewoud. Eunnice woont nu in Drachten dus alles van onze eerste tijd komt ook weer boven, het is goed als je terugkijkt dat je kunt zeggen God is goed en heeft al die tijd Zijn hand in ons leven en omstandigheden gehad. Dat kan jij ook zeggen en wij ook , hoe moeilijk het soms ook was.
  Ik wil je nog heel veel sterkte wensen nu je meer gaat werken, en laat je licht maar schijnen ook daar in Haagwijk. Lieve gr aaltje

 7. Corine says:

  Lieve Annet,

  Wat een prachtig levensverhaal komt mij onder ogen. Ik ben aan het uitrusten van MRI scan en therapie en ging eigenlijk op zoek naar Fire Choir dat a.s. zaterdag in de gemeente optreed. Opeens zag ik dit staan. Ik twijfelde of ik wel of niet zou gaan, ben al zolang niet in de gemeente geweest. Overigens de gemeente wel bij mij hoor en Marcel en de kinderen vertellen altijd van alles dus op de hoogte blijf ik wel. Ik weet uit ervaring dat bidden en daar op een stille plek de tijd voor nemen zoveel waarde heeft. Zo ging ik altijd naar de Wijde Aa. Het is daar echt heerlijk. Al dat kabbelende water. Alsof God zachtjes voor mij alleen zong: een rivier vol van vrede! Nu ik aan rolstoel gebonden ben zie ik de wereld met heel andere ogen maar wel rijker dan voorheen. Ik wens jou alle goeds en nog veel meer van dit soort avonturen. Liefs Corine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.