2e bestralingsweek ook redelijk goed doorstaan

Weer een bestralingsweek gehad het gaat wennen om iedere dag naar het ZH te fietsen het is al aardig een routineklus aan het worden dinsdag had ik een gesprek met dokter Tanja ze had bij de controle wondvocht ondekt het zag rood maar ik dacht dat dat bij de bestralingen hoorde ik heb nu een antibioticakuur en het ziet al minder rood.

Bestralingsvelden uitzetten dat ging vrijdag niet door vanwege de antibioticakuur dat gaat woensdag middag nu plaatsvinden wel weer veel voor deze middag want ik moet dan ook naar de gijnecoloog

Bestralingvelden uitzetten : dan moet ik weer in de ct scan en worden de tekeningen weer opnieuw uitgezet???? Ik dacht dat dat eenmalig was ikke nog steeds niet weten of snappen

Als ze nou op de kaart hadden gezet simulator dan had ik het iets beter gesnapt

En zo scharreld deze zombi maar door en ben ook even met andere dingen bezig dan alleen maar ZH

Zondag hoefde ik niet te spelen en ben om half 10 voordat de dienst begon bij de bidstond gaan zitten om mee te bidden er is altijd wel wat te doen in de gemeente en het is ook wel weer eens lekker om gewoon in de kerk te zitten

S avonds hadden we Alphakring

Maandag ben ik weer een paar uurtje s gaan werken in de linnenkamer mn collega s vonden het heel stoer van mij dat ik dat nog bleef doen tussen de bestralingen door zover het lukt wil ik dat wel blijven doen dan is straks de stap naar het arbeidsproces wat in het nieuwe jaar toch weer gaat komen niet te groot

Deze week moest ik alle dagen op de dinsdag na smiddags naar het ZH

Maandagavond ben ik met het zangkoor de Zaaijers uit zingen geweest in Vlietstede

Tante Jannij heefd de laatste jaren van haar leven in Vlietstede gewoond het is alweer ruim 3 jaar geleden dat de Here haar thuis haalde maar dit huis waar we een fijne zangavond hadden met de bewoners heeft voor mij een herinnering

Trouwens dat heeft Rijnsburg toch voor mij ook omdat Opa en Oma v.d.Meij er gewoond hebben en ik als kind en ook als jong volwassene van 21 er vaak kwam en de laatste jaren woonde tante Jannij er weer nadat ze ruim 50 jaar in Leiden heefd gewoond sinds ze getrouwd was met Oom Jaap die in 1993 is overleden en de laatste jaren alleen

Dinsdagmiddag was ik weer een poosje bij Hanneke om te repeteren met het dubbelkwartet voor de komende zondagavond als we weer Johannes de Heer avond hebben

Mocht ook nog s avonds bij haar blijven eten want ik zat er door de ZH sores van vanmorgen er weer goed doorheen

Ik zag het ook als een stukje leiding van de Here dat ik dinsdag smorgens naar het ZH moest en de andere dagen smiddags zodoende kon ik dinsdagmiddag lekker naar Hanneke om weer mee te zingen

Woensdag sliep ik weer een gat in de dag ik had die nacht weer medicatie gebruikt want het was weer erg druk in mn hoofd zodat ik weer niet kon slapen

Ik moest me er toe zetten om er een beetje op tijd eruit te gaan

S avonds hadden we weer een uitvoering met het koor dit keer in Leiden in Lorendzhof

Voor het eerst weer op eigen gelegenheid er naar toe ook dat wil ik weer gaan opbouwen dat ik in Januari ook weer op eigen gelegenheid naar de zang komt en straks gaan de dagen ook weer lengen

Donderdag ging ik s morgens weer een paar uurtje s werken even een wasje vouwen in de linnenkamer dat is toch zo zwaar niet van Jacqelien kreeg ik te horen dat ik binnenkort weer naar de bedrijfsarts moet waarschijnlijk de 2e week in Januari

S middags uit het ZH vandaan even een poosje rustig aan thuis net als woensdag ik merk gewoon dat ik mn oude krachten nog niet terug heb

Half 5 weer richting Haagwijk voor een kerstborrel en de uitreiking van de kerstpaketten

Gelukkig was het een handteerbare doos en niet te zwaar dus dat lukte me wel om hem op de bagagedrager te vervoeren onder een paar stevige snelbinders als hij te zwaar was geweest dan had ik wel hulp gevraagd

En er waren lekkere hapje s was wel gezellig zo met de collega s ik hield het maar lekker bij druivensap

Gelukkig weer op tijd thuis want s avonds had ik de gospelgroep voor de laatste keer dit jaar

Dit jaar hadden we met de gospelgroep geen kerstoptredens voor mij wel een stuk rust want ik wil met kerst in mijn eigen gemeente zijn

12 Januari gaan we weer verder tegen die tijd heb ik alles gehad wat het ZH betreft op de na controle s na dan dan hoop ik echt een nieuw leven op te starten

Vrijdagochtend half 10 werd ik weer gehaald door Hanneke daarvoor stond eerst Simone nog op de stoep om mn huis weer door te werken en om mn bed te verschonen binnenkort hoop ik dat ook zelf weer te kunnen doen

Ik gaf Simone snel de spullen die ze nodig heeft zodat ze haar gang kon gaan en zei nog tegen haar dat ik zo gehaald word het is even niet anders als Inez in mn huis werkt dan ben ik gewoonlijk ook op mn werk ik had erop gerekend dat ze smiddags zou komen tja dan is het maar even inproviseren dat is straks weer lekker thuiskomen in een schoon huis en s avonds weer lekker in een schoon bed stappen

Nog een ochtendje met Hanneke naar Rijnsburg naar het Boogertkoor nu niet om te zingen maar om gezellig samen te zijn onder het genot van koffie met kerstkransje s en een paar bijdrages en met elkaar nog wat liederen zingen

Er waren ook kransje s met een rose glazuur erop dat deed me weer denken aan Oma die had ze vroeger ook in haar trommeltje ik was toen nog heel klein maar mij eraan herinneren dat deed ik nog

S middag s weer naar het ZH en s avonds lekker thuis nog even lui op de bank want het was buiten slecht weer een lekkere film een breiwerkje en wat kaarsje s aan Louisa even een mail gestuurd want Daniel is jarig vandaag

Zaterdag weer wat boodschappen gehaald er stond op het Diamantplein een korps van kerstmannen en vrouwen liederen te spelen wat wel gezellig was voor het winkelend publiek ik heb even een poosje staan luisteren weer thuisgekomen heb ik de muziek uitgezocht voor zondag die ik straks nog even wil doorspelen straks even naar Goes bellen of mailen want Barbera is jarig vandaag en voor de rest geef ik er lekker aan toe dat ik mn oude energie nog niet terug heb maar dat zal toch zeker wel weer komen

Onlangs had ik ook zondags na kerktijd gesprekken gehad met gemeente leden tja om hoe ik goed met deze situatie om moet gaan het is geduld oefenen vertrouwen hebben ik heb het er ook nog over gehad dat er verschillende personen uit de Bijbel min of meer ook overspannen waren ik denk hierbij aan Mozes die er op hoge leeftijd er goed door zat door het geklaag van het volk Israel dat hij zei zullen wij A aron en ik er voor zorgen dat er water uit de rots komt door er met de staf op te slaan

Aan David die aldoor maar weer moest vluchten voor Saul

Aan de profeet Elia die het ook niet meer zag zitten zijn collega s waren allemaal vermoord hij was alleen overgebleven en na het gebeurde op de karmel bleven Achab en Ezebel wie ze waren slecht en ongelovig zodoende vluchte hij naar de woestijn

Zodoende spreekt dit lied mij ook heel erg aan lied 11 liedboek voor de kerken

Elia was tot de dood beducht,
Een dagreis in de woestijn gevlucht
Hij wilde wel slapen hij was moe;
Neem mij maar weg waar moet ik naar toe?

refr
Neem van de spijs
Drink van de drank
Eet voor de reis
Want de weg is lang
Hij sliep in de schaduw van de brem.
Een engel des Heren wekte hem
Sta op Elia , heeft die gezegd ,
God heefd voor u de tafel gedekt

Refr

Hij at en dronk en legte zich neer.
De engel kwam en wekte hem weer;
Sta op Elia eet u de kracht
Om voort te reizen door dag en nacht

Refr
En Elia heeft met kracht gespijsd,
Veertig dagen en nachten gereist,
Naar de horizon , de hoge rots,
Naar de Horeb toe t gebergde Gods
Hij nam van de spijs
Hij dronk van de drank
Hij at voor de reis,
Want de weg was lang
Hij sliep in de schaduw der spelonk
Tot het woord des Heren tot hem klonk
Wat doet gij Elia dat gij ligt ?
Sta op de berg voor mijn aangezicht
Neem van de spijs …… enz

Wat doet gij Elia? Sprak de Heer
Sta op en keer op uw schreden weer
Zalf in mijn naam tot wie ik u zend,
Maak het al wie mij kennen bekend;

Lied 544 opwekking

Meer dan rijkdom
Meer dan macht, meer dan schoonheid
Van sterren in de nacht
Meer dan wijsheid
Die deze wereld kent
Is het waard
Te weten wie u bent

Meer dan zilver,
Meer dan goud,
Meer dan schatten
Door iemand ooit aanschouwd,
Meer dan dat ,
Zo eindeloos veel meer
Was de prijs die u betaalde Heer

In een graf
Verborgen door een steen
Toen u zich gaf
Verworpen en alleen
Als een roos geplukt en weggegooit
Nam U de straf
En dacht aan mij,
Meer dan ooit.

Hartelijke groeten heel veel liefs de Here bevolen Annet v.d.Meij

This entry was posted in Annet. Bookmark the permalink.

6 Responses to 2e bestralingsweek ook redelijk goed doorstaan

 1. joke Zomer says:

  dikke knuf lieve Annet

  goed dat je blijft schrijven

  Gods nabijheid de komende week
  en voor morgen
  een gezegende dag des Here…

  liefs

 2. broertje says:

  Hoi zus,
  Het is wel doorbijten hé, iedere keer maar weer. Je post die je mij stuurde is goed nieuws maar dat leg ik je later wel eens uit. Er zijn belangrijker zaken aan jou koppie. Wij zijn de verjaardag weer goed doorgekomen. We kregen zelfs bericht uit Zuid-Afrika. Daar gaat alles goed. Als je er de energie voor hebt, bel gerust. Liefs vanuit Zeeland.

 3. Hanneke van der Meij says:

  Lieve Annet,
  net even achter de cp gegaan even je bloq lezen.
  ik heb je wel net gezien en even onder het genot van een kopje koffie even bijgekletst
  wat een weer waar je net in zat hagel onweer
  vanavond komen wij je halen om lekker weer te zingen in ons dubbel kwartet.en op de Joh. de Heer avond.
  ik hoop dat er mensen komen. met dat slechte weer.
  als je er niet uit hoeft ja hoe zou ik reageren??
  je bent nu over de helft van de bestralingen en ondanks voor jou de tegenslagen ,hou jij je best goed. je zal er maar voor komen te staan.en dan mag je even je ongerief uitspreken.
  maar we zijn er bijna, maar nog niet helemaal. zongen we vroeger
  maar “al de weg leidt mij mijn Heiland.” wat verlangt mijn ziel nog meer?
  daar moeten wij ons aan toevertrouwen.
  tot vanavond en rust maar lekker even uit.als ik jou programma zie dan vind ik het niet vreemd dat je af en toe moe bent.ik wordt al moe als ik het lees .
  liefs van Hanneke

 4. gert says:

  Het is een weg… Maar een weg die je niet alleen hoeft te gaan. Fijn te lezen dat je je op gesteund weet door vele lieve en betrokken mensen omje heen…. Maar bovenal weet je je afhankelijkheid van Hem en zijn zoon Jezus van wie we de kracht en de heerlijkheid mogen ontvangen. Beleef Advent.
  Groetjuzz en als ik weer eens langs kan komen laat je me dat svp weten??
  Je neef
  Gert

 5. joke Zomer says:

  even een knuffeltje voor jou
  we denken en bidden dagelijks voor je in deze laatste weken van dit jaar
  liefs Joke en de kinderen

 6. joke Zomer says:

  Ha lieve zus,

  de week alweer voor de helft voorbij..
  Hoop dat het met jou redelijkerwijs goed gaat..
  Wens je nog sterkte en Gods nabijheid toe voor de laatste dagen voor de kerst..
  Heel veel liefs uit de floralaan
  Joke en de kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.