eerste week van de bestraling redelijk goed doorstaan

Alweer een weekoverzicht van deze afgelopen week.

Maandag kreeg ik de eerste bestraling, ik vond het meevallen.

Het was dinsdag weer een tegenvaller, dat ik weer opnieuw in de simulator moest om de lijnen bij te werken, ook weer zo iets stoms mag ik de hele maand zo lang de bestralingen duren met een beschilderd lijf rond gaan lopen en daarom mag ik nog niet zwemmen. Belachelijk stom vind ik dat en die lijnen moest ik zelf nog gaan bijwerken een frustrerende rotklus voor iemand alleen, waar ik echt depressief van wordt.

Toen heb ik wel gezegd dat dit geen doen is voor iemand alleen dat ik in dit soort situaties mij als alleenstaande best wel gedupeerd voel.

Gelukkig was daar begrip voor en zouden hun dat gaan bijwerken en in het weekeind zou ik hulp krijgen van Sophie of Hanneke.

Waarom ik dit niet eerder verteld heb is gewoon omdat ik het emotioneel echt te moeilijk vond, en eigenlijk nog dus het afgelopen weekeind gingen weer de stoppen door want ik hendel dit gewoon niet meer.

Ik huil nu wel heel erg veel de laatste tijd en ben geestelijk nu wel heel erg moe. Luistersessies op technisch moeilijk niveau kan ik niet meer aan. De bestralingen zelf gingen verder wel vlot, en ik dacht dat dit de komende weken wel lekker zo door kan marcheren. Moet ik dinsdag 13 december weer een gesprek met een arts en vrijdag weer bestralingsvelden uitzetten, wat dat nou weer is?? Moet ik weer iemand gaan regelen die met me mee gaat want dat kan ik niet alleen. Ik vind het nu echt een technisch moeilijke zottezooi allemaal wat ver boven mijn niveau gaat.

Als Hellen Kerkvliet wel eens bij me komt eten en we zitten dan gezellig te kletsen en te lachen zitten we ook wel eens een lied te zingen die we zelf hebben gemaakt want zij kan ook technisch moeilijke situaties niet hendelen. Weg met dat technisch moeilijke gedoe. daarvan worden wij verschrikkelijk moe . We willen werken denken en leven en zo, huis tuin keukenniveau.

We hebben ook wel eens geestelijke gesprekken want Hellen leeft op haar manier ook dicht bij de Here, en we bidden en zingen dan ook samen. We hebben samen ook ongeveer dezelfde handicap,  lichte autisme.  Hellen anders dan ik en we zouden wel graag willen dat Jezus weer terugkomt dan zijn er ook geen technisch moeilijke dingen meer, en dan hoeven we ook niet meer op onze tenen te lopen in deze maatschappij. Dan is iedereen gelijk.

Verder ben ik dinsdag en donderdag nog een paar uurtje s naar mn werk geweest. Maandag was ik echt te moe van alle emoties die weer eens los kwamen van de afgelopen week.

Maandag avond kwam Hellen bij me eten i.v.m de Sinterklaas,  aangezien ik er verder niets aan doe vond ik een gezellig avondje met lekker eten en een lachfilm samen wel heel erg gezellig.  Ik had patat gebakken met wat lekkere bijbehoren zoals sla vissticks en appelmoes

Lekkere zelf samengestelde yoghurt met vruchten en pepernoten. Later gingen we lekker aan de chocolademelk met banketstaaf en keken naar een film van Buurman en Buurman. Twee komische doe het zelfklussers met 12 ambachten en 13 ongelukken en als er weer een probleem was opgelost op hun manier dan zeiden ze weer tot elkaar ajeto buur ajeto….

Maar na het eten even een onderbreking voor de gebruikelijke stuk bezinning van bijbel lezen,  praten erover en samen bidden en danken, en na een poosje stille tijd ging de film weer aan.

Verder heb ik in huis en tuin gewoon wat aangerommeld,  de kerst verlichting opgehangen zodat ik binnen en buiten gezellige verlichting heb. Het kerstdorpje en de advendsster neergezet en opgehangen. Met het kerstboompje daar wacht ik nog even mee.

Om nieuwe buitenverlichting op te halen ben ik even lekker uit het ZH vandaan even naar de stad geweest. Het was goed weer. De oude verlichting had ik van de zomer per ongeluk de snoer doorgeknipt bij het snoeien.

Heerlijk om energie te hebben ben ik er meteen weer even uit!

Dit jaar schrijf ik geen kaarten deze keer kan ik daar de energie niet voor opbrengen en om langdurig een pen vast te houden dan ga ik last van mn arm krijgen. Dan weten jullie dat vast.

Woensdagmiddag was ik weer bij Hanneke wezen eten. Later in de middag gingen we met het dubbelkwarttet repeteren voor de komende Joh de Heeravond 18 December. En bleef weer bij haar plakken tot na het avondeten. Ik wilde weer op tijd thuis zijn want Henk kwam me weer tien voor half 8 halen voor de zang daar hadden we onze generale repetitie voor de kerstoptredends.

We mogen weer ergens voor danken dat ik mn medewerking kan geven aan alle kerstoptredends wat zorgt de Here goed voor mij dat ook de gebeden hiervoor zijn verhoort.

En dat ik de vrijdagochtenden door Hanneke word gehaald om gezellig mee te zingen in het Boogerdkoor bij Joke Jager.

Vrijdagmorgen gingen we uit zingen in Vlietstede.  Hanneke kwam mij om tien over 9 s morgens ophalen en we hadden een fijne ochtend.

Ik kon er weer een poosje goed tegen.

S middags weer om half 3 naar het ZH.

S avonds weer lekker lui op de bank met een film van Kuifje,  en wat zitten breien, wat telefoontje s gepleegd. Vanmiddag uit het ZH vandaan ging het dus weer niet goed doordat ik op mn lijstje las dat ik volgende week vrijdag weer iets technisch moeilijks moet gaan doen.  Sophie gaat in ieder geval mee maar wat er nou weer moet gaan gebeuren ikke niet weten of snappen. ‘ s Nachts gebruikte ik weer medicijnen want door dat gedoe kon ik weer niet slapen was ik net weer lekker tot rust gekomen . alweer gezeur. en hoe vaak gaat dat nog gebeuren??

In ieder geval kan ik lekker naar de koor optredens uitkijken, en me erop verheugen a.s. maandag en woensdag met de Zaaijers,  volgende week zondag het dubbelkwartet en dan de week daar op dinsdagavond en donderdagmiddag weer met de Zaaijers. Een blij vooruitzicht wat mij streelt.

Zaterdag heefd Simone mn huis weer lekker doorgewerkt en mn bed verschoont, fijn. Hopelijk kan ik het binnenkort zelf weer,  maar ik moet 6 weken lang mn rechterarm wat ontzien daar zijn er nu 4 van om. Ik heb soms wel last van dat plekje waar de poortwachterklier heefd gezeten zeker als ik een tijdje geschreven heb of bijv een paar uien heb gesneden of de hendel van het merkapperaat op mn werk in de linnenkamer wil neerhalen dat doe ik nu ook met mn linkerhand.

Verder wil ik wel gewoon van alle leuke dingen genieten!! Wat hebben we voor deze tijd van het jaar mooi weer,  ook daar zie ik leiding van God in. Dat was van de zomer al zo dat het niet zo’n hete zomer was…

Na middags weer even bij Hanneke een bakkie doen en ik nam de viltstift maar even mee. Voor niet voor herhaling vatbaar gelukkig sta ik er niet alleen voor.

Maar het bleef niet alleen bij een bakkie en een babbel ik mocht ook weer aanschuiven aan tafel.

Morgen weer zondag ik kijk er weer naar uit ik hoef niet te spelen dat doet Judith deze keer fijn dat ze er weer is en ook zij haar vrolijke fluitspel weer laat horen.

God doet wonderen

Maar wat kan hij soms pijnlijke situaties gebruiken om tot zijn doel te komen

Lied 17 J.d.H.

Zongen we tijdens de samenzang in Vlietstede

Als ik maar weet dat hier mijn weg door U Heer word bereid.

En dat die weg hoe moeilijk ook mij nader tot U leid

refr

Nader tot U nader tot U

Nader mijn Heiland tot U

Als ik maar weet dat alles hier mij nader brengt tot U

Als ik maar weet dat ook voor mij , de Heer aan t kruishout stierf.

En dat de Heiland ook voor mij, een levenskroon verwierf

Refr

Als ik maar weet , Uw liefd o Heer vertroost mij dag aan dag ;

Dan juich ik voort , wat ook mijn lot op aarde wezen mag,

Refr

Als ik maar weet ook als op aard mij droefheid wacht of kruis,

Dat ieder kruis mij nader brengt bij t eeuwig Vaderhuis .

refr

Dan nog een lied wat het Boogerdkoor in Vlietstede heefd gezongen

Er staat me iets van bij dat hij ook in de map van de Zaaijers staat.

Zeker weten doe ik het niet maar ik heb hem deze keer wel op het hart.

Tante Metty stuurde hem mij eens via een powerpoint

ER IS EEN GOD DIE HOORT

Vreugde of blijdschap droefheid of smart Er is een God Er is een God,

Stort bij Hem uit o mens toch uw hart Er is een God die hoort

Ga steeds naar Hem om hulp en om raad . Wacht niet te lang t is spoedig te laat

Dat niet door twijfel t hart word verstoord . Er is een God die hoort.

God schonk zijn Zoon in Bethlehems stal Heer van het al. Heer van het al.

Hij droeg vernedering smaad zonder tal, Heerser van t gans heelal.

Want onze Schepper Koning der aard, heefd zelfs zijn eigen Zoon niet gespaard.

Ga dan naar Hem nu t morgenlicht gloort. Hij is de God die hoort.

Van oost tot west van zuid tot noord Mens zegt het voort ,Mens zegt het voort.

Word s Heren liefde alom gehoord , Mensenkind zegt het voort .

Dwaal niet in t duister ga niet alleen . Maar zoek het heil bij Jezus alleen .

Dat al uw hoop op Hem is gericht . Jezus is eeuwig licht .

Hartelijke groeten heel veel liefs de Here bevolen Hij is een hoorder van onze gebeden

Annet v.d.Meij

This entry was posted in Annet. Bookmark the permalink.

4 Responses to eerste week van de bestraling redelijk goed doorstaan

 1. Louisa says:

  Hoi zus,

  Op bergen en in dalen, ja overal is God!! Ik weet dat je hier ook aan vasthoud maar ik wilde het nog een keer aan je meegeven.
  Ik bid je toe dat je kan leven bij het moment en de dingen kan accepteren zoals ze zijn en komen! Ik dank voor al die lieve mensen die om je heen staan en je met raad en daad bij staan.
  Liefs Louisa

 2. joke Zomer says:

  Ha lieve moedige zus, Annet…

  Een week vol leed en liefde beschrijf jij..
  Liefde voor je Hemelse Vader, en het leed wat jij ervaart nu in deze periode van je ziekte en de mogelijkheden van benutten voor herstel, alles onder Zijn al omvattende Vaderhanden..
  Bijzonder om te lezen hoe je nu je eigen ik durft te laten zien..
  Hoe jij ook daarmee naar het ZH personeel toe, aangeeft dat het bijwerken van je beschilderingen niet ziet zitten, en dat zij je daarin te gemoet komen..
  Fijn om te lezen dat je ook met Hellen in gesprek kan gaan over de mogelijkheden en de beperkiingen die jullie ondervinden in de lichte vorm van autisme, de erkenning die jullie daarin samen hebben is voor jullie beiden een steun..
  Voor jou ben ik blij dat je hierin ook een gepsrekspartner hebt gevonden.
  Jullie eigenheid is zo bijzonder, heeft zulke mooie en bijzondere mogelijkheden, jij hebt daarin al zoveel mogelijkheden benut..
  Wees je daarvan echt bewust, jij hebt zoveel talenten benut die vroeger voor jezelf haast onmogelijk leken..
  Denk maar eens aan de gespreken van vroeger, jij hebt zeker laten zien dat kan niet niet bestaat in je mogelijkheden..
  En waar echt niet kunnen zichtbaar is geworden heb jij juist meer mogelijkheden gevonden voor andere dingen die jij zeker wel kan..
  Dat is iets wat veel andere mensen jou niet na doen..
  Juist daarom ben je voor mij een kei, een siersteen met binnen in de schitterende kristallen met eindeloze glans..

  Alle technische dingen rondom je ziekenhuis bezoeken kan jij natuurlijk allemaal niet begrijpen, ik zelf denk dat er heel veel mensen die een soort gelijk traject ondergaan, dit ook allemaal niet vatten..
  Jij bent een kei meid, ook al heb je het zwaar en mogen al je emoties er helemaal zijn..
  Bid en werkt, die opdracht heb jij zeker opgevolgt je hele leven lang…

  Veel sterkte in het vervolg van je ziekenhuis bezoeken..
  Je hoeft niet alles te weten en te begrijpen, als je maar weet wanneer je op welke afdeling zijn moet..Alle andere onduidelijkheden leg je maar rustig voor Zijn troon..

  Een hele goede zondag tussen al de broers en zussen in de Here

  Liefs van je zus Joke

 3. Lieve Annet,
  we hebben elkaar net gebeld,maar je vind het altijd leuk om nog even je web log te lezen en of er wat in staat .
  nou bij deze,
  gister was je behoorlijk aangeslagen je kon het even niet hendelen in je hoofd.
  gelukkig is Sophie met je meegegaan en die heb ik even gebeld.
  het was wondvocht in je borst, van de operatie
  gelukkig krijg je een anti biotika kuur, en hopelijk is het leed weer geleden.
  we hebben samen gebeden, en ik heb je gevraagd om een hapje mee te eten ,en we hebben gerummicupt ,Pieter Ouwehand was er ook en het was gezellig.zo met zijn viertjes . eigenlijk was ik erg moe. ik heb al de hele tijd aanloop van familie uit Duitsland.3 dagen.
  en de kleinkinderen afgelopen weekeind. ja en die kosten ook veel energie.
  ik vind het allemaal leuk maar mijn lijf laat toch ook merken dat ik geen achttien meer ben. vrijdag kom ik je weer halen voor te gaan zingen,bij ons koor.
  dat zal de laatste keer wel zijn.
  we hebben vakantie t/m 13 januari dan zal je wel weer aan het werk gaan.
  maar het is gelukkig een fijne invulling voor je geweest en afleiding.
  je zingt graag en daar wordt je weer blij van .
  zondag na de dienst kom je weer even aftekenen. maar ik moet je na een bakkie koffie echt weg sturen,al doe ik dat niet graag.
  ik wil nog even een uurtje mezelf zijn, daarna ga ik naar mijn kleindochter kijken die gaat een hiphop uitvoering doen en daarna naar de J.d.H avond waar wij moeten zingen als dubbel kwartet. ik hoop dat het goed gaat .
  ik bid er voor. ze geven waarschijnlijk vreselijk slecht weer op.
  dat kan ook wezen dat er niet veel mensen komen.maar je weet het niet.
  nou staat er genoeg op??
  ik vond het fijn dat ik het mailtje van je moeder heb gelezen.
  fijn dat ze zo geniet.
  oudejaars dag komt ze weer terug. fijn voor je.
  nou groetjes Annet lees ze en ik ga in bad en naar bed.en in Gebed.
  dikke knuffel van Hanneke tot vrijdag morgen half tien

 4. mama v d meij says:

  lieve Annet hier even een berichtje van mij , je blog gelezen …..
  hopenlijk mogen we elkaar volgende week weer ontmoeten DV
  gezegende kerstdagen annet,
  de vorige keer gingen mn berichtjes niet weg , daarom nu maar even kort,
  heel veel liefs en tot gauw hopenlijk.
  mama!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.