Derde bestralingsweek goed doorstaan

De derde bestralingsweek ook alweer gehad dat is er al weer 15 keer opzitten en heb er nog 6 te gaan

Afgelopen woensdag ben ik nog voor een nacontrole bij de gyneacoloog geweest en alles was goed ik hoeft daar niet meer terug te komen dat is in ieder geval ook weer iets dat afgesloten kan worden waar we weer dankbaar voor mogen zijn.

Volgende week 27 december alweer bestralingsvelden uitzetten en een gesprek met de arts

Ze waren zo lief dat ze het mij nog een keer goed hebben uitgelegd waarvoor het was om het bestralings gebied te verkleinen word er weer opnieuw alles bijgesteld voor mij een dikke duidelijkheid en een hele grote stuk rust de laatste week voel ik gelukkig ook een stuk rustiger zolang een ander maar de moeilijke dingen voor me kan aanhoren en regelen zoals broer Henk de belastingzaken verzekeringszaken en andere moeilijke rompslomp doet en op mn werk leidinggevende Jaqelien de moeilijke post van personeelszaken zoals formulieren doorneemt ik ik het lekker bij de huis tuin en keukenklussen en mn hobbij s kan houden dan is er ook niks aan de hand

Afgelopen dinsdag ben ik ook bij de maatschappelijk werkster van het ZH Marion geweest en had een goed gesprek met haar gehad ze had bewondering op de manier hoe ik met deze situatie omging en dat ik de nodige aktiviteiten zoals naar de kerk gaan uit zingen gaan met het koor in de advendsweken lichte aktiviteiten thuis mn boodschappen doen en zelfs een paar uurtje s per week op therapheutise basis op mn werk een paar manden was wegvouwen in de linnenkamer nog kan doen

Ze adviseerde me met klem dat ik voorlopig dat nog zo moet blijven doen en dat ik het de komende maand Januari het nog heel rustig aan moet gaan doen dat het na de bestralingen dat best wel nodig is dat het nog wel een half jaar duurt eer ik mn oude krachten weer zal terug hebben

Dat ik de adviezen vanuit het ZH straks wel met de bedrijfsarts moet gaan bespreken

Dus voorlopig kom ik nog niet aan het werk en ik mag de hele maand Januari ook nog niet zwemmen

Ik vertelde haar ook van mijn obstinate buien die ik wel eens kan hebben er zijn nog meer mensen die bewondering voor me hebben maar ooooooh ze moesten eens weten en dan schaam ik me zo naderhand dat ik mezelf weer heb laten gaan

Ze zei tegen mij in jou situatie dan mag dat best eens

Ik ging met een goed gevoel bij haar vandaan

Maar des ondanks voelde ik me ineens heel erg moe ik moet het verloop voor de komende weken maar lekker over gaan geven laat ik maar genieten van de dingen die ik wel kan doen

Afgelopen Zondag heb ik weer gespeeld in de zang en muziekgroep in de kerk het was een afscheidsdienst van Jelle en Renate.

S avonds hadden we de Johannes de Heeravond

Ik kon meerijden met Jan en Hanneke hoefde ik ook niet door dat barre weer net als vanochtend s middags was ik nog even gezellig bij haar langs geweest

Een fijne avond met veel samenzang met mn fluit assisteerde ik weer de begeleiding en had bij een paar liederen een fluitpartij

Met het dubbelkwartet zongen we de liederen die we in de afgelopen weken bij Hanneke thuis hadden ingestudeerd

En degenen die hun medewerking aan de avond hadden verleend kregen een mooie kerstster mee die de hele avond op het podium hebben gestaan

Na afloop nog even gezellig koffie drinken en er waren gezellige kerstkransen

Maandag ben ik uit het ZH vandaan een paar uurtje s naar mn werk geweest

S avonds Kwam Hans weer eens gezellig bij me eten we keken naar de dvd buur en buur

En hadden weer eens gezellig bijgepraat

Dinsdag moest ik s morgens naar het ZH en had na de bestraling een afspraak met Marion de Maatschappelijk werkster zodoende kon ik niet naar mn werk

Aangezien ik ook heel erg moe was heb ik me de hele middag heel rustig gehouden

S avonds had ik een optreden met het koor

Woensdag heb ik ook mn rust genomen deze keer moest ik om half 12 in de ochtend in het ZH wezen had een hele waslijst af te handelen bestralen weer naar de simulator bestralingsvelden uitzetten , er stond al iemand klaar om me mee te nemen dus ik hoefde niet te wachten dus we konden meteen doorwerken

Daarna moest ik weer door naar de gyneacoloog daar stond bij de balie Ineke al op me te wachten zij zou met me meegaan

Ook daar waren we gauw weer klaar

Ineke ging nog even mee naar mijn huis bij de warme bakker hebben we wat lekkers gehaald voor bij de koffie en samen even gezellig een bakkie gedaan

S middags nam ik ook heerlijk mn rust ik heb in huis de hele week niet veel gedaan ik spaarde mn energie op voor de zanguitvoeringen

S avonds kreeg ik visite Rene v Niel een Lettij Veerman van het bezoekersteam van de kerk met een mooie bos rozen

Donderdag uit het ZH vandaan even naar Haagwijk om een bakkie te doen met mn collega’s

In de linnenkamer was niemand aanwezig en de deur was dicht dus ben daarna weer lekker naar huis gegaan . om daar alleen te staan dat zie ik echt niet zitten trouwens het mag ook niet ik zit wel in de ziektewet en ik mag ook niet in het vuile washok komen ik merk nu echt wel dat ik mn oude energie nog lang niet terug heb

Thuisgekomen heb ik eerst maar even een lunch gebruikt en heb me daarna weer in koortenu gestoken want Henk kwam me tien voor een halen

We moesten helemaal naar Noordwijkerhout en zongen in de Hafakker een tehuis voor geestelijk gehandicapten dat is wel heel ander publiek dan ouderen

Daar ik dat eerst helemaal niet wist kwam dat eerst wel heel erg op me af maar ik heb met de gospelgroep in Rivierduinen ook wel optredens verzorgd en voorheen werden we een aantal jaren elk jaar vlak voor de kerst door Spawijk uitgenodigd als ze met de pupillen een kerstviering op de Salonboot de Triton hadden een gezellige varende kerstviering om met de gospelgroep de viering op te luisteren met onze muziek en naast ons repentoire met hen eenvoudige liedje s zingen en spelen zoals de herdertje s lagen bij nachten en kling klokjes klingelingeling en dat soort liedje s speel ik lekker uit mn hoofd en dan ook nog lekker tijdens het spelen wat heen en weer lopen

Als ik het met de gospelgroep wel kan waarom nu dan niet

Ik had er wel even aan gedacht zal ik opstaan en een beetje heen en weer lopen met mn fluit maar heb het toch maar niet gedaan en ben maar lekker op mn plaats blijven zitten

Het is te zien dat dergelijke mensen gelukkig zijn en in hun eigen wereldje leven en met een aangepast programma dan kan je deze mensen goed bereiken met het evangelie het zijn tenslotte toch koningskinderen die op hun manier dicht bij de Here leven

In onze familie heb ik ook een neef een zoon van tante Gre met het downsyndroom. En hij leeft op zijn manier heel dicht bij de Here destijds heeft hij ook belijdenis gedaan en de hele kerkdienst was erop aangepast en dat was zo schitterend zo bijzonder daar moest ik ook nog aan terugdenken.
Dus het is toch zo gek niet om met de Zaaijers in een gezinsvervangend tehuis te gaan zingen.

Donderdagavond had ik een vrije avond met de gospelgroep hebben we een time out ik hoef ook niet naar de kerk om met de zang en muziekgroep te repeteren want Judith speelt as zondag fluit ik was er ook te moe voor om s avonds nog naar de kerk te rijden

Maar ben na het eten lekker bij Jan en Hanneke een bakkie gaan doen en hadden een gezellige avond met een rummicup een hapje en een drankje

Vrijdag nog een rustig aan dag om half 2 naar het ZH daarna wat kerst boodschappen gedaan zodat ik de momenten dat ik alleen thuis zal zijn toch nog wat lekkers in huis heb

Verder de hele middag en avond thuis en ben alvast aan mn blogverslag begonnen ik zie de bui al hangen dat ik zaterdag wat beperkt zit in mn tijd daar Simone me morgen in huis komt assisteren en er om 6 uur s avonds in de kerk een kerstbuffet is en met elkaar gaan eten voordat om 8 uur de kerstnachtdienst begint wel vroeg deze keer maar dan hoeven we ook niet zo laat over straat s avonds

En dan de kerstmorgen na de dienst een high-tea en daarna voor de alleenstaanden een gezellig etentje met een film en bij goed weer een wandeling ik heb er zin in

2e kerstdag komen Hans en tante Ted bij mij op de koffie ik heb lekkere banketstaaf in huis gehaald dan gaan we tussen de middag aan de champignonnensoep met broodjes.

s Avonds ben ik uitgenodigd bij Peter en Corrij Heiligers dus ik kom weer lekker aan mn trekken met de kerstdagen!

bij deze een lied op mijn hart uit Psalm 119 een versie van youtube gehaald
Uw woord is een lamp voor mij voet en een licht op mijn pad

Uw woord is mij een lamp voor mijnen voet
Mijn pad ten licht om t donker op te klaren
Ik zwoer, en zal dit met een blij gemoed .
Bevestigen in al mijn levensjaren
Dat ik Uw wet , die heilig is en goed
Door Uw gena bestendig zal bewaren

Uw woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad
Dan vloeit mijn mond steeds over van Uw eer
Gelijk een bron zich uitstort op de velden
Wanneer ik door uw Geest Uw wetten leer
Dan zal mijn tong Uw redenen vermelden
Want Uw geboon zijn waarlijk recht O Heer
Gij zult de vlijt van wie ik zoek vergelden

Lied 176 uit Opwekking
U bent mijn schuilplaats Heer
U vult mijn hart steeds weer met een verlossingslied
Telkens als ik angstig ben steun ik op U
Ik vertrouw op U
Als ik zwak ben . ben ik sterk
In de kracht van mijn Heer

Hele gezegende kerstdagen gewenst de Here bevolen hartelijke groeten heel veel liefs

Annet v.d.Meij

This entry was posted in Annet. Bookmark the permalink.

8 Responses to Derde bestralingsweek goed doorstaan

 1. Jan-Pieter says:

  Lieve Annet, bedankt weer voor je weekverslag. Fijn om te lezen dat je nu met kerst ook mag zingen, muziek maken en getuigen van het kerstevangelie, dat Jezus is geboren!
  En dat je door alle moeilijke dingen ook mag genieten van deze tijd met kerst, ik gun het je van harte!
  Wij zijn met kerst ook aan het genieten, er even een paar dagen op uit getrokken.

  Vanaf ons plekkie wensen we jou gezegende kerstdagen toe in je gemeente!

  Hartelijke groet van Jan-Pieter en Louisa

 2. joke Zomer says:

  Ha lieve Annet…

  Fijn dat deze week ook weer achter de rug is..
  Fijn dat je een klein gedeelte (mbt tot de afdeling gyn..) afgerond is..
  Je goede gesprek met positieve bevestigingen op je gevoelens, zo fijn wanneer er echt hardop gezegt wordt dat er je gevoelens helemaal terecht zijn en je emoties er helemaal mogen zijn..
  Heel goed dat ze je duidelijk hebben gezegt dat je voorlpig heel rusitg aan moet doen en voorlopig nog een half jaar echt in alle rust moet indraaien..
  Je bedrijfsarts zal daar heus wel begrip voor hebben hoor, wees vooral duidelijk daarin en laat je niet “opjagen” door die zaken en door je eigen graag weer helemaal mee draaien gevoel..
  Hou de rem erop, dan geef je jezelf de tijd om alles te laten herstellen, ook je koppie heeft heel veel te verstouwen, en daar zal je straks best nog even werk mee hebben om alles weer op een rijtje te krijgen..
  Fijn dat ze nu op het ziekenhuis ook alles duidelijk hebben uitgelegd.
  Al met al wens ik jou en alle lieve zorgzame mensen om je heen een gezegende kerst..

  Heel veel liefs van je zus Joke

 3. mama v d meij says:

  Dag lieve sterke Annet heb nu je laatste blog gelezen , en heb alle bewondering voor jou
  Ik wil je ook graag bemoedigen Annet jammer genoeg ben ik nu nog ver weg, maar volgende week hoop ik weer thuis te zijn en kan jij je verhaal ook even vertellen
  Ij hebben nu twee keer een blog van jou gelezen , we hebben niet altij beschikking over internet, alleen als we weer in Pretoria zijn, wat nu dus het geval is.
  We missen wel de kerst sfeer van thuis , omdat het hier momenteel vac. tijd is en heel veel mensen weg zijn merk je weinig van een kerstgevoel .
  Verder lezen we zelf wel het kerstevangelie natuurlijk.
  Ik lees dat jij er van geniet je op tredens enz. enz.heel fijn voor jou meis!
  Morgen ochtend gaan we naar de kerk we hopen dat er dan wel een paar mooie versjes worden gezongen. verder hebben we het erg gezelli.
  Annet ik wens jou hele fijne feest dagen toe , en Gods zegen!

  veel liefs en graag tot oude jaar DV groetjes mama!

 4. broertje says:

  Hoi Annet,
  Het is goed te horen dat je behalve heen en weer naar het ziekenhuis ook nog genoeg energie hebt voor andere dingen. Kerst op de boot, kerstnachtdienst, kerstdagdienst, rummikup, buurman-en-buurman en tussendoor koor en zo nog meer. Je hoeft je niet te vervelen. Pas je wel een beetje op je energievoorraad!
  Kerstbuffet, high-tea, champignonsoep en broodjes en kerstkrans en wie weet wat nog meer, je zult ook niet verhongeren. Geniet er van.
  Vanuit Zeeland gezegende kerstdagen toegewenst. Hartelijke groet, HBLHJH

 5. Hermien says:

  Hoi Annet,
  Ik probeer weer te reageren.
  Het klinkt al een stuk positiever dan je laatste boogjes.
  Fijne kerstdagen lieve dappere zus.
  Gods zegen over over deze dagen gewenst.
  Veel liefs van ons IT Lelystads
  Hermien

 6. hanneke van der meij says:

  Lieve Annet,
  Het eindpunt is in zicht.
  nog anderhalve week
  de tijd gaat snel.
  en wat ik je vanmorgen zei: rustig aan opstarten.
  even bijkomen even je hoofd weer de rust gunnen.
  je hebt je er goed door heen geslagen , natuurlijk raak je wel eens
  obstinaat , begrijpelijk toch? het zal je maar overkomen.
  ik heb er in elk geval begrip voor.
  en ik kijk er door heen.
  samen bidden we, en hebben we heel wat uurtjes met zingen doorgebracht.
  je zal op een zegenrijke tijd terug kijken.
  je zal zelfs een vorm van heimwee krijgen de ware liefde die je van velen mocht ontvangen.
  waar door de liefde van de Here Jezus doorheen straalde.
  je familie die met je meeleefde, waar je prachtige berichten van kreeg.
  je Moeder die in dat verre afrika ook je log kon lezen.
  en met anderen voor je heeft gebeden.
  een muur van gebed.
  kan het niet mooier?
  je was boos omdat je misschien de feestdagen met bestraling moest invullen.
  maar alles kon gewoon doorgaan ,het is allemaal toch best meegevallen.
  het bericht dat je niet meer hoeft terug te komen bij de gynacoloog.
  het zijn allemaal gebedsverhoringen.
  wij zijn de Heere bijzonder dankbaar hoe alles is verlopen.
  en echt ik hou je in de gaten, dat je niet te hard van stapel loopt, wat werken betreft.
  ik bind je vast hoor! het is geen bemoeizucht maar bescherming je noemt me altijd m’n tweede moedertje dus dan zal je het weten ook. hahaha!
  er zijn best leuke dingen in het vooruitzicht.
  je gaat lekker naar Gramsbergen even naar je Moeder om bij te kletsen.
  werken komt wel weer hoor het oude jaar zit er bijna op
  2012 staat weer voor de deur met nieuwe uitdagingen. Annet lekker weer zwemmen nog even volhouden hoor. nog 6 keer.
  lumc.
  heb je het nog leuk gehad bij Peter Heiligers en Tante Ted en Hans en Inez?
  ik hoor je wel weer heel veel liefs van Hanneke
  en Louisa bedankt voor je attente kaartje en bloemen namens jullie familie.
  ook wens ik jullie alle gezondheid en goeds en vooral Zegen van onze Hemelse Vader toe veel liefs van Hanneke van der Meij

 7. joke Zomer says:

  Ha lieve zus
  Hoop dat je een goede kerst gehad hebt..
  Nu weer de “gewone” week in..
  Heel veel sterkte ook deze dagen..
  Veel liefs Joke en de kinderen

 8. mama says:

  lieve Annet , ik heb net je blog gelezen , en de reakties , ik ben er gewoon van onder de indruk, geweldig , wat een bemoedigen allemaal……..!
  ik kan geen woorden vinden om er nog meer aan toe te voegen
  Op dit moment ben ik best wel moe…. Hermien was met de kinderen vandaag hier,het was gezellig maar wel druk, H had zelf lekkere dingen mee genomen , dat was wel fijn.
  gelukkig krijgen we nu na zoveel drukte van terug komen van vak. even tijd om bij te komen.
  jij hebt het ook erg fijn gehad met de jaarwisseling, wat ik er zo van gehoord heb.
  Je hebt in elk geval heel goed je best gedaan, stoer hoor!!!!!!!!

  lieverd ik hoor nog van wanneer je naar gramsbergen komt??
  ik zal je nog wel bellen ja? en anders bel je mij maar oke?
  liefs en groetjes mama!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.