laatste bestralingen gehad nu een periode van rust herstel en opbouw

Lieve Allemaal,

In de eerste plaats wil ik jullie een heel gelukkig nieuwjaar toewensen Gods zegen gewenst voor 2012.

Hopelijk heeft iedereen de jaarwisseling in goede gezondheid en harmonie doorgebracht en onder de aanwezigheid van de Here.

Zelf heb ik met degenen die bij mij te gast waren het jaar afgesloten met het lezen van Psalm 90 en gebed. Dit heb ik van huis uit meegekregen en is een belangrijke goede gewoonte geworden. Ik heb het ook op mn hart heb om het voort te zetten, want zonder dat is het niet compleet want de Here hoort in ons midden te zijn want zonder dat vind ik het geen afsluiting.

Zondagochtend begon de dienst een uur later i.v.m. nieuwjaarsdag. Het is voor een hele boel mensen erg laat geworden nieuwjaarsnacht. Zelf lag ik er tegen twee uur erin m’n gasten zijn iets over enen vertrokken nadat het vuurwerk een stuk was verminderd.

Eerst nog de vuile vaat in de machine gezet en aangezet , wat een zooi maar het was bere gezellig en alle kaarsen uitgeblazen de rest komt de volgende dagen wel weer.

Het knallen ging de rest van de nacht tot tegen de ochtend nog wel door maar ik sliep er lekker doorheen van tijd tot tijd wel even wakker maar weer gauw onder zeil.

S morgens om kwart over 10 werd de zang en muziekgroep verwacht in de kerk en ik speelde weer fijn mee. De preek ging over Prediker 3 een toepasselijke tekst voor een nieuwjaarspreek. Alles zn tijd heeft, een tijd om te baren en een tijd om te sterven, een tijd om gezond te zijn en een tijd om ziek, te zijn een tijd om te werken en een tijd om te rusten, een tijd om af te breken en een tijd om op te bouwen. Dat deden we in het afgelopen jaar en dat hopen we in het nieuwe jaar ook weer te doen.

Uit de kerk vandaan ben ik een paar uurtje s bij Hans geweest en hebben we de nodige restanten van gisteravond zover op gemaakt. Er was nog lekkere championnesoep met stokbrood en oliebollen en een bak bowl. Gisteravond hadden we gezellig ge-qourmet.

S avonds nog even naar Jan en Hanneke om nieuwjaar te wensen een bakkie te doen en voor de laatste keer even bijtekenen.

Maandag om half 10 moest ik weer in het ZH wezen daarna een paar uurtje s naar mn werk gewerkt van 11 tot 2 in de linnenkamer.

Weer thuisgekomen een was gedraaid en opgehangen, vaatwasser aangezet het nodige in huis geruimd en s avonds vroeg mn bed ingedoken.

Dinsdag moest ik er om 5 voor half 9 zijn in het ZH voor de laatste keer. Dit keer ging Hans  met me mee. Ik had er vorige week eruit begrepen dat ik met de arts een eind gesprek zou krijgen na de laatste bestraling, wel handig als hij er ook  bij is. Tijdens de bestraling bleef Hans in de wachtruimte. Ik vond het vreemd dat het niet op het papier stond eindgesprek arts. Dus in de bestralings ruimte ging ik dat eens vragen maar nee volgens de laborant had dat 27 dec al plaatsgevonden, en krijg ik ook op deze afdeling later weer een oproep voor een nacontrole,  dus ik word dus nu niet in een spreekkamer verwacht, raar hoor dus het was niet eens nodig geweest dat er iemand meeging.

Toen de laatste bestraling had plaatsgevonden kwamen er een paar meiden van de afdeling naar me toe om me een hand te geven en kreeg van hen te horen dat ik me er goed doorheen had geslagen.

Dat was einde bestralingsperiode

Weer terug in de wachtruimte waar Hans zat te wachten hij vond het ook vreemd dat er geen eindgesprek met een arts was. Het kan zijn dat men eerst de resultaten wil gaan bekijken van de bestralingen, ik weet wel dat ik eind Januari moet terugkomen bij prof Nortier en Elly Krol, maar moet ik dan ook nog terugkomen bij radiologie?  ik snap het even niet meer. Laat maar gaan we zien wel als ik de komende weken maar even met rust word gelaten want ik wil een week naar Gramsbergen.

We gingen even naar het Leidse plein van het L.U.M.C. om even gezellig een bakkie te doen met een appelpunt met slagroom om het heugelijke feit te vieren voordat we weer huiswaards gingen.

Daarna ging ik nog voor een poosje naar mn werk

S middags heb ik me heel rustig gehouden ik had niet veel zin om wat te gaan doen. ‘ s Avonds ben ik even op condoleance bezoek geweest i.v.m. het overlijden van een zuster uit onze gemeente voor mij makkelijk te doen het was vlak bij huis.

Woensdagmorgen werd ik gehaald door Jan en Hanneke om naar de rouwdienst te gaan en de begrafenis.

S middags kwam Elonore, iemand van een klussenteam die geholpen heeft om het dak van mn schuur te vernieuwen voor de afwerking, er moesten nog gaten dicht gesmeerd worden.

S avonds ben ik ook weer vroeg naar bed gegaan met het plan om morgen eens weer lekker vroeg naar mn werk te gaan. Maar helaas ging dat niet lukken

De volgende ochtend voelde ik me nog steeds heel erg moe en niet echt lekker dus ik belde af dat vond ik heel jammer maar het is nu even belangrijker om naar mn lijf te luisteren.

Ik was de hele dag verder lekker thuis het weer lokte ook niet erg aan om naar buiten te gaan later op de dag ging ik mn huis even stofzuigen gestoft had ik gisteren al.

S avonds toen ik weer even in mn mailbox keek las ik een mailtje over mamma die Berendien me gestuurd heeft. Mamma was gevallen toen ze nog in Zuid- Afrika was. Maar nu ze weer terug is in Nederland bleef ze maar pijn houden, donderdagochtend is ze naar de dokter gegaan daarna doorverwezen naar het ZH om foto s te maken, is haar enkel gebroken ze zit nu in het gips en mag de eerste 3 weken niet lopen.

Tja dat overvalt mij ook weer…

Ik kan nog wel die kant opkomen, ze krijgt hulp van buurtzorg en voor het huishoudelijk werk heeft ze ook hulp.  Berendien zorgt voor het eten, dat zou ik kunnen als ik bij haar ben, ik denk het wel ik kook toch nu ook voor mezelf, en met oudejaarsavond had ik ook gasten in mn huis. Tja maar ik moet mezelf ook nog in acht gaan nemen nu dan we zien wel.

Voordat ik maandag weggaat dan zal ik toch eerst de weersberichten in de gaten moeten houden, en op internet de dienstregeling van de spoorwegen in gaten houden, want je weet ook maar nooit wat voor verassingen je weer komt te staan. Ik ben ook nog lang niet honderd procent

Marion van het ZH heeft gezegd dat dit nog wel een half jaartje duurt. Nou als dat zo is dan ben ik straks een jaar uit de roulatie. Ik wacht het maar af wanneer ik een oproep krijg van de bedrijfsarts en hoe dat gaat lopen.

Volgende maand hoop ik ook mn verjaardag weer te vieren. Dat zal toch wel gaan lukken?  tegen die tijd ben ik weer 6 weken verder, en denkelijk ook weer iets sterker. Ik dacht zelf om weer een inloopweek te organiseren bij mij aan huis, maar er was mij ook iets ingefluisterd dat er in het weekeind van 11/12 Februari iets georganiseerd gaat worden???? En dat Berendien dat gaat doen???? Tja nu heeft Mamma s situatie weer de volle aandacht en officieel weet ik nog van niets. Het zij weer  zo maar in 6 weken tijd kan er ook weer heel wat veranderd zijn.

Ik heb reden genoeg om mijn verjaardag te vieren daar ik erg dankbaar ben dat de Here mij het afgelopen jaar heeft gespaard en mij door moeilijke dingen heen heeft geholpen.

En veel mensen op mijn weg heeft gezet die mij hebben bijgestaan en dat nog doen!

Ik noem nu de namen niet maar degenen die er vanuit de gemeente het dichts bij betrokken waren die nodig ik t.z.t na mijn verjaardag nog eens een keer bij me uit om te komen courmetten en dan ook een gezellige avond te hebben.

En wat mn familie betreft die staan in gebed toch om me heen. Heb van enkelen van hen over de post presentjes ontvangen. Een was er die elke week trouw wat op mn blog schreef. En ik mag toch wel met dankbaarheid terugkijken op een fijne jeugd en de heerlijke momenten die we na die tijd nog gehad hebben en die we nog hebben als we weer eens bij elkaar komen. Verder moet ik het gewoon loslaten. Alle te kort komingen van harte vergeven want in hoever schiet ik zelf niet ook te kort daar moet ik ook eens meer aan denken.

En de dagen gaan weer lekker lengen en mn krachten gaan weer toenemen.

En ik keek al even op internet naar de weersberichten die zien er ook goed uit goed om de reis naar Gramsbergen te kunnen ondernemen nu de dienstregeling nog in de gaten houden

Ik hoop op een voorspoedige reis zonder trammelant van storingen en werkzaamheden.

En dat ik bij Mamma toch een fijne week zal hebben waarin het nodige weer word bijgepraat en ik kan ook makkelijk een fiets pakken om naar de Plus supermarkt te rijden voor een boodschap maar om naar Hardenberg te fietsen , ik vrees dat dat nog te ver is voor me in ieder geval kan ik wel proberen om naar Joke te fietsen dat zou misschien wel net aan gaan.

Vrijdagmorgen om tien uur kwam Jonathan van het klussenteam het sloopafval van mn schuur bij mij afhalen en nam ook meteen de overgebleven platen mee dus was ik die ook weer kwijt dat ruimt ook weer op.

En ik ben weer aan mn blog begonnen hopelijk komt deze niet negatief over ik geef gewoon aan wat er in me om gaat en wat er in de afgelopen jaren in me omging en een van de dingen is dat ik sommige samenlopen van omstandigheden niet direct goed kan hendelen.

Deze dagen werk ik mn huis weer door en rommel morgen weer rustig wat aan Simone komt dan een bakkie bij me doen en ik moet ook even naar Piet want het lukt me niet om mn virusscanner te verlengen.

As Zondag vieren we weer het Heilig avondmaal ik kijk weer uit naar een fijne dienst en de ontmoeting van mn kerkelijke fam en s avonds weer de Johannes de Heeravond. Dan mag ik weer fijn meerijden met Jan en Hanneke. Volgende week komt er geen blog want dan zit ik in Gramsbergen.  maandag in de loop van de ochtend hoop ik te vertrekken.

Dankend voor het afgelopen jaar, en biddend voor het nieuwe jaar wat voor lessen de Here ons gaat geven, heb ik de volgende psalm op mijn hart waarvan we enkele verzen de afgelopen zondag hebben gezongen in de dienst zelf heb ik er nog een paar verzen bijgevoegd.

Ps 89 vs 1. 2. 3. 6. 7. 17 uit liederen voor de Gemeentezang:

‘k Zal eeuwig zingen Heer uw goedertierenheid
Uw waarheid en Uw trouw bezingen t allen tijd .
Ik zeg van uwe gunst , die U ons hebt bewezen;
Z is als een vast gebouw , voor eeuwigheid verezen.
Zo min de hemel ooit uit zijne stand zal wijken,
Zo min zal uwe trouw ooit wankelen of bezwijken.

Ik heb zo sprak de Heer die nooit zijn woord verzaakt
Met David onder ede n vast verbond gemaakt .
Ik heb mijn knecht, die ik tot koning heb verkoren
Aldus een heerschappij van eeuwig duur bezworen
Uw nageslacht regeert tot aan het eind der dagen
Uw huis bevestig ik Uw rijkdom zal ik schragen

De hemel looft, O Heer Uw grote wondermacht,
De trouw, waarmee U steeds uw heilig volk gedacht.
Want wie is U gelijk wie kan U evenaren
Wie is geducht als U O God der legerscharen?
Grootmachtig God en Heer die engelen bezingen
Onwankelbare trouw zal eeuwig U omringen

Heil t volk des Heren, dat de koningsjubel kent!
Het wandelt in uw licht daar U zich tot hen wendt,
Zij zullen in Uw naam zich al de dag verblijden ,
Uw goedheid straalt hun toe uw macht draagt hen in t lijden;
Uw onbezweken trouw zal nooit hun val gedogen,
Maar Uw gerechtigheid hen naar uw woord verhogen

U toch U bent hun roem de kracht van hunne kracht;
Uw vrije gunst alleen word d ere toegebracht
U heft ons hoofd omhoog U doet ons eerkroon dragen
Door Uw gerechtigheid Uw eeuwig welbehagen
Van U toch is ons schild in t strijdperk van dit leven,
En onze koning is door Israels God gegeven

Geprezen zij altijd de God van het verbond !
U bent ons trouwe Heer een helper t aller stond.
Wij pleiten op Uw woord , gelijk de vaaderen deden
Wij roemen eeuwig Heer uw goedertierenheden,
Wij prijzen uwen naam U zult ons nooit beschamen
U, Heer zij eeuwig lof, en elk zeg Amen amen.

Hartelijke groeten heel veel liefs de Here bevolen ook in 2012

Dat we blijvend Gods rijke onmisbare zegen mogen ontvangen!

This entry was posted in Annet. Bookmark the permalink.

6 Responses to laatste bestralingen gehad nu een periode van rust herstel en opbouw

 1. marion smit - v.d. meij says:

  lieve Annet, nu opknappen en aansterken. Wij kunnen de Heer danken voor alles
  wat Hij voor jou heeft gedaan. Psalm 23 is zo mooi en bemoedigend voor ons.
  Liefs van ons allemaal,
  Marion Smit.

 2. Hermien says:

  Hoi Annet,
  Gefeliciteerd met het afsluiten van deze periode.
  Wanneer wilde je naar Gramsbergen dan?
  Ik hoop dat ik hierin iets voor je kan betekenen.
  Maar ik moet even kijken naar jouw voorkeur en hoe het hier dan geregeld zou moeten worden.
  Bedank voor je doorstuurmail over mamma.
  liefs Hermien

 3. broertje says:

  Hoi Zus,
  Morgen zijn we in G-bergen. Ik zal jou wel verslag uitbrengen van/over ons bezoek aan het brekebeentje. ‘t Is wel een bikkel om met een gebroken enkel op safari te gaan. Fijn dat de intensieve ZH-periode nu achter je ligt. Je was er vanaf het begin van overtuigd dat je beter zou worden en we zijn blij dat je dit deel van de behandeling nu kunt afsluiten en dat het er goed uit ziet. Hartelijke groeten van neven en nichten en ons!

 4. joke Zomer says:

  Ha lieve Annet
  Een bewogen jaar heb jij afgesloten…
  Een jaar van verder rust en herstel is aangebroken..
  Fijn dat je nu het grootse gedeelte hebt afgesloten
  Geef jezelf vooral de tijd om te herstellen..
  Grootse schreef ik , want herstellen is even groots en vergt echt tijd en energie..
  Goede raad van mensen uit je directe omgeving en ook vanuit de ziekenhuiswereld is echt van belang..
  Maak zelf jou keuzes en bespreek die, de bedrijfsarts kan hier in begeleiden, maar jij bent diegene waar het over gaat, of te wel jij bepaald….
  Alles laten herstellen, en daarnaast alles wat er allemaal gebeurd is in deze afgelopen periode kost echt de nodige energie, geestelijk en lichamelijk..
  Beiden zijn nu echt heel belangrijk, het evenwicht daarin is best pittig..
  Mensen uit het ziekenhuisgebeuren weten waarover ze het hebben, en wanneer zij spreken over een halfjaar is dat echt wel helemaal waar..
  Jou kennende zal je het liefste zo snel mogelijk helemaal weer in je oude ritme gaan: niet doen hoor, ook al lijkt het zo goed te gaan..
  Stap voor stap, soms twee vooruit, soms drie, maar zeker ook wel eens een stapje terug..
  Heel veel sterkte in het vinden dat dat balans, want die is niet eenvoudig..
  Overal is een tijd voor, ook voor herstel…..(daarbij denk ik natuurlijk aan prediker, en tijdens dit herstel is er ook een vorm van rouw te verwerken, nl het verdriet die er is over het ineens ziek worden van zo’n gezonde hollandse dame als jij.. en alle dingen die jij hebt ondergaan om te genezen,en dat waren veel momenten van diepe inbreuk op jou persoonlijk,lieve Annet onderschat het niet)..
  Dapper dat je naar Gramsbergen toe gaat..
  Wanneer je het fietsen niet ziet zitten, bel dan van te voren, dan is er misschien ook gewoon de mogelijkheid dat ik je/jullie even kan halen..
  Woensdag en vrijdag werk ik..
  Woensdagmiddag ben ik wel vrij..

  Voor nu wens ik je een goed weekeinde toe met alle rust en geniet momenten die jij nogdig hebt..
  Liefs je zus Joke

 5. Aron en Marjolein says:

  Ha Annet,

  Hopelijk ben je lekker aan het genieten en uitrusten deze week! Want wat heb je toch veel weer achter de rug…. Niet alleen je behandelingen maar ook alles wat je daarnaast nog doet , ook voor anderen, Super hoor!!

  Ben blij dat je nu echt aan je herstel periode mag beginnen, doe het rustig aan hoor!!!
  Ook wij hebben het oude jaar afgesloten met Psalm 90…wat tevens een goed begin is voor 2012.
  De meisjes en ik hebben het erg gezellig gevonden en ze hebben nog uitgebreid over je lampjes aan hun vader verteld 🙂

  Nogmaals, geniet deze week maar lekker en dan tot gauw!!!
  Liefs,
  Marjolein, Aron, Rebecca en Julia

 6. Mieke says:

  Lieve Annet

  Indrukwekkend en ontroerend om je verhaal van afgelopen periode te lezen.
  Wat ben je toch een sterke en lieve Vrouw.
  Doe rustig aan en weet dat God met je mee ‘loopt’ zoals de schaduw altijd met je mee gaat.
  liefs Mieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.