week 2 na 2e kuurweek

Het kan gewoon niet mooier, maar ook deze week mocht ik beleven als een week van rust en ontspanning. Met een werkrand, een brede rustrand ,veel ups, maar ook wat downs, bij laatst genoemde daar ging ik me toch weer even wat verzetten.
Door maar weer een bezigheidje te zoeken, zorgen dat mn huis netjes is, wat kaartjes schrijven, binnengekomen kaarten inplakken, cd opzetten enz….
Zaterdag kwam mn buurvrouw Simone weer de nodige ondersteuning geven in mn huis. Dankzij haar ging ik in een schoon huis weer de nieuwe week in. 
Wat later in de middag kreeg ik onze voorganger met zn vrouw op visite Johan en Monique.
Het was een heel goed bezoek we hadden een fijn gesprek.
De volgende dag in de kerk kreeg ik nog een mooie cd van hem met 18 liederen over verdriet troost en verwachting.
Deze keer hoefde ik alweer niet op mn spartamet naar de kerk te komen, er was weer keurig voor een lift gezorgd.
Wim Smit kwam me ophalen en bracht me na het koffiedringen weer keurig thuis.
We hadden in de auto zowel heen en terug nog een goed gesprek o.a. dat God soms moeilijke dingen kan toelaten in een mensenleven om goed tot zijn doel te komen, om er wat moois van te maken. s’ Middags thuis heb ik de cd een paar keer gedraait en alle liederen maakte wel wat emotie’s in me los.
Dit weekeind was toch echt wel een huilweekeind, tja laat maar gaan niet te veel bij stilstaan we gaan gewoon verder.
s’ Avonds heb ik een mooie dvd opgezet over Matteus die ik met Pinksteren tijdens de opwekkingsconferentie in de lectuurtent heb gekocht.
Heel interessant, ik moet hem wel een paar keer overnieuw kijken om de stof goed in me op te nemen, zo mooi is hij heel veel bijbelteksten passeren de revu ik blijf ernaar kijken . Voorlopig genoeg kijkstof want ik heb ook nog een dvd van Handelingen liggen.
Afgelopen zondag heb ik ook voor het eerst mn pruik gedragen daar kreeg ik veel leuke reactie’s op ,het was niet te zien , zoveel lijkt het op mn echte haar
Deze week is het met m’n haar wel heel hard gegaan, ik lijk nu echt op een soepkip, ik ben nu bijna alles kwijt!
In huis draag ik nu een hoofddoek, als ik de deur uit ga om naar de kerk te gaan , naar m’n werk of in de ochtenduren voor een boodschapje zet ik mn pruik op.
Maandag ben ik gewoon een paar uurtje’s gaan werken , smiddags ging ik een poosje rusten en later op de middag wat kaarten schrijven en sturen naar zieken, ouderen en alleenstaanden.
Ik heb een hele lijst en wil die eens gaan afwerken nu ik toch alle tijd heb.
Normaliter zou ik nu vakantie gehad hebben, maar nu heb ik heel lang vakantie buiten de kuurweken om en zie ik mn werk als een sociale bezigheid, om er even uit te zijn en het geeft me een goed gevoel dat ik er toch even mocht zijn.
Dinsdag idem, even naar het postkantoor postzegels gehaald zodat de eerste kaarten op de bus kunnen.
Woensdag kreeg ik visite, een paar dames van de zang op de thee, weer een mooie bos bloemen. ( zondag had ik er al een gehad van een zuster uit de gemeente ) We konden buiten zitten en genieten van m’n tuin en lekker even bijkletsen.
Donderdagmiddag kwamen Oom Jan en Tante Nel uit Doorn een paar uurtje s bij me op visite. s’Morgens waren ze bij iemand anders langs geweest in Scheveningen en omdat ze toch in de buurt waren zijn ze s’middags bij mij geweest.
Ik ben s’morgens eerst nog naar mn werk geweest. Daarna even snel naar de Digros om een bak kant en klare nassie met bijbehoren te halen , zodat ze niet met een lege maag de weg op hoeven.
s’Avonds thuisgekomen, eerst nog wat gegeten toen nog even een poosje gerust, ze zouden ong half 3 er zijn. Dat werd 3 kwartier later omdat, ze even moesten zoeken en het is in het westland altijd druk op de weg.
En we hadden het heel gezellig, ze hadden een paar prachtige planten voor me meegenomen.. een mooie witte hortenciasoort met puntbloemen voor buiten en een mooie rode begonia voor binnen. Nadat we theegedronken en bijgepraat hadden ging Oom Jan even een poosje rusten op mijn bed in m’n slaapkamer. Zelf ging ik op aandringen van Tante Nel ook even op mn ligstoel achterover zodat we lekker een poosje in de rust waren. Tante Nel heeft lekker al die tijd zitten breien. Daarna ben ik voor het eten gaan zorgen dat hoefde alleen maar opgebakken en opgewarmt te worden niet veel werk dus. Toen hebben we gezellig met elkaar nog een poosje getafeld, bijbelgelezen, gebeden, de rommel opgeruimd, toen nog even door de tuin gelopen, foto’s gemaakt.
Het was kwart over 8 toen ze weer vertrokken en ik ze uitzwaaide, ik mocht weer terugkijken op een hele gezellige middag.
Vrijdag, heel rustig aan in etappe’s m’n huis een beetje doorgewerkt, mn bed verschoond en een was gedraaid. Tussen de middag even naar dixon geweest om de foto’s op te halen  -ook de digitale die Jan-Pieter gemaakt heeft-
Thuisgekomen ben ik even gaan rusten, daarna de laatst aangekomen kaarten en foto s ingeplakt, warm gegeten en daarna weer wat kaarten geschreven.
Totdat ik weer visite kreeg, Margreet Broekhuizen een zuster uit de gemeente.
Weer een mooi boeket bloemen en nog een aardigheidje, dat is de mooie kant van ziek zijn verwend worden en weer een paar gezellige uurtje’s.
En nu is het weer zaterdag en zet weer gezellig wat op de site over de afgelopen week. Straks komt Simone weer mn huis zuigen en het verdere word het een rustig aan dagje ik mag weer met dankbaarheid terugzien op een goede week.

Ik heb een lied op mijn hart het eerste lied die op de cd staat U bent er toch liederen over verdriet troost en verwachting

HEER, WIJS MIJ UW WEG

Heer, wijs mij Uw weg en leid mij als een kind dat heel de levensweg slechts in U richting vind. Als mij de moed ontbreekt om door te gaan, troost mij dan liefdevol en moedig mij dan aan.

Heer leer mij Uw weg. die zuiver is en goed. Uw woord is onderweg Als een lamp voor mijn voet Als mij het zicht ontbreekt, het donker is , Leid mij dan op Uw weg, de weg die eeuwig is.

Heer leer mij U wil Aanvaarden als een kind dat blindelings en stil U vertrouwt en vrede vindt, Als mij de wil ontbreekt Uw weg te gaan, spreek door Uw woord en Geest mijn hart en leven aan.

Heer toon mij uw plan; maak door Uw Geest bekend hoe ik U dienen kan en waarheen U mij zendt, Als ik de weg niet weet, de hoop opgeef, Toon mij dat Christus heel mijn weg gelopen heeft.

Hartelijke groeten heel veel liefs de Here bevolen Annet v.d.Meij

This entry was posted in Annet. Bookmark the permalink.

5 Responses to week 2 na 2e kuurweek

 1. Joke Zomer says:

  Lieve zus Annet,

  bedankt voor je up date hier…
  Kom je even een knuffel geven..
  Gods handen rondom je te weten geeft rust..
  Mijn/onze gebeden voor jou zijn er..
  Liefs Joke

 2. hermien says:

  Ook een knuffel van ons hier uit Lelystad….ik heb de fotoos even bewonderd …eerlijk gezegd met een prop in mijn keel…
  Dappere zus!
  We bidden voor je en blijven dat ook doen.
  veel liefs van alle Pietersmaatjes

 3. mama says:

  dag Annnet weer goed om jou verhaal even te lezen . K ben met jou dankbaar dat jij je gedragen weet steeds weer, goed dat je ook je verdriet een plek kan geven meis , en dat ook in je blog aangeeft , graag zou ik dan bij je zijn om samen jou /en ook mijn tranen bij God te brengen….Hij geeft troost, als wij daarom bidden ,dat ervaren velen met ons…. liefs he!!….mama!

 4. Broertje says:

  Hoi zus, ik las je verhaal en zag je nieuwe look. Je bent dapper en ik ben blij te lezen dat je met je haren niet ook je humor bent kwijtgeraakt. Soepkip?! Ook goed om te lezen dat er zoveel lieve en zorgzame mensen om je heen staan. Veel sterkte en kracht voor de komende week toegewenst. Bedankt voor je mailtje in reactie op mijn vorige reactie. We zijn goed en veilig thuisgekomen na een mooie, vermoeiende maar ook indrukwekkende reis. We praten later bij. Groet, liefs, Henk

 5. Joke Zomer says:

  Lieve Annet
  vaak gaan mijn gedachten uit naar jou
  wens je in deze week de nodige rust
  en daardoor energie toe in veel

  hier is nu iedereen vrij
  de drukte is anders dan in de schoolperiode
  we maken het gezellig

  veel liefs van ons hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.