weer thuis op mn eigen stekkie

Lieve allemaal

Ik ben weer thuis

Vrijdag 18 November heeft Hanneke nadat we nog wat boodschappen hebben gedaan voor de komende dagen weer thuisgebracht. In haar bijdrage mailde ze nog we zullen haar missen dat gemis is wederzijds ik mis Jan en Hanneke ook die de afgelopen week gezellig om me heen waren de knusse sfeer in hun huis en de liefdevolle verzorging.

Tja de tijd is weer rijp dat ik weer terug ging naar mn eigen huis en langzaam maar zeker zelf alles weer ga oppakken heel geleidelijk aan en het is goed zo

Nu mijn eigen aanvulling over de afgelopen tijd

Het was een heftige tijd maar ook een gezegende tijd

Zondag 6 November nog met de gemeente het Heilig avondmaal gevierd en er is voor mij nog speciaal gebeden voor de week die voor mij lag na de dienst kreeg ik nog de nodige bemoedigingen mee een aantal jonge zusters hebben nog in een kring om mij heen gestaan en met mij gebeden

Maandag 7 November ben ik voorlopig even voor de laatste keer een paar uurtje s gaan werken gewoon om mn gedachten te verzetten en nog even met mn collega s samen te zijn

S avonds ben ik even een paar uurtje s bij Jan en Hanneke geweest want ik wilde deze dagen even niet te veel alleen zijn we hebben even gezellig gerummicupt

Dinsdag 8 November moest ik s morgens om half 12 in het ZH zijn voor nog wat voorbereidings onderzoeken er werd een draadje in mn borst gebracht en ze moesten ook weten waar de poortwachterklier zit daar ging ook de nodige tijd in zitten

Ineke is met me mee geweest we waren alles bij elkaar de hele middag kwijt

S avonds om 9 uur kwam Mieke v Delfd bij me ze zou deze laatste nacht voor de operatie bij me komen logeren zodat ik niet alleen was

We hebben voordat we naar bed gingen nog even een poosje dvd s gekeken

Voor de nacht had ik een slaapmedicatie ingenomen zodat ik toch nog een goede nachtrust kon hebben

Woensdag 9 November we waren s morgens al weer vroeg uit de veren en we begonnen de dag met gebed voor Mieke had ik even een bakje thee gemaakt zelf moest ik nuchter blijven

Boudewijn en Ineke waren er even over achten al voor ons vertrek nog met elkaar gebeden voor kracht voor deze dag

Verder heb ik het maar allemaal over me heen laten komen het liep echt heel anders dan gepland daar het onderzoek van de poortwachterklier niet goed was gelukt en we weer eerst naar die betreffende afdeling moesten voor dat we naar de verpleegafdeling konden

We hebben wat moeten wachten die dag ik zou half 12 geopereerd worden maar dat werd pas half 3 en wachten in deze situatie is heel zenuwslopend ik nam bijna ieder uur een nerovittabletje in om maar rustig te blijven het al die tijd nuchter zijn was voor mij niet het grootste probleem daar ik nog vaak moet terugdenken dat ik in mn vorige gemeente op een zaterdag een gebedsdag heb meegemaakt dat we ook gingen vasten toen heb ik ook 24 uur doorgebracht zonder eten en niets anders dan alleen maar water gedronken

Maar toen het eenmaal zover was toen ging het hard

Wat ik me nog kan herinneren dat de zuster naar me toe kwam en ik even later in mn bed daar naar toe werd gereden dat ik vanuit mn bed op de operatietafel moest gaan liggen toen het kapje kreeg en daarna niets meer

Ik werd wakker doordat er iemand tegen me zei dat de operatie voorbij was

Wat later werd ik weer naar de verpleegafdeling gebracht en later kwam Hanneke bij me

En hebben later zelfs nog even samen gezongen zo ver ik dat kon

Ik weet nog dat ik Mamma nog even had gebeld

De nacht heb ik gelukkig redelijk kunnen slapen

S avonds laat en s nachts ben ik wel een paar keer onder begeleiding van een zuster uit bed geweest om naar de wc te gaan dat mocht ik nog niet alleen

S morgen s kwam er al iemand met een ontbijtwagen vragen wat ik wilde hebben

Ik nam 2 beschuiten met een lekkere bak thee en appelsap en kreeg er ook nog een beker water bij , gisteravond had ik ook al een beschuitje een kop thee en appelsap gedronken

Later toen ze weer bij me geweest waren hoorde ik dat ik vandaag al weer naar huis mocht

Een uurtje later mocht ik naar de badkamer om mij lekker te wassen ik mocht een douche nemen maar dat durfde ik nog niet misschien over 2 a 3 dagen wel maar dat wil ik het liefst zelf gaan opbouwen aangezien ik vandaag toch naar huis zou gaan in mijn geval naar Hanneke heb ik me meteen maar weer in de kleren gestoken

Later heb ik Hanneke gebeld met de mededeling dat ze me kon komen halen

Ze was helemaal verbaast zo snel al

Ze zal me gauw komen halen ik zei nog wel rustig aan hoor we hebben de tijd

Ik ging gauw mn tas weer inpakken en keek alles na of ik alles wel heb daarna ging ik nog even een poosje bij mn bed zitten met een handwerkje de koffiewagen kwam langs en ik nam weer mn eerste bakkie koffie na de operatie en kreeg er een plak cake bij

De zusters waren buiten gewoon lief en zorgzaam voor mij al die tijd dat ik daar was als ik vroeg om een beker water dan kreeg ik het zodra ik weer paracetamol had geslikt werd er weer een nieuw stripje tabletten neergelegd

Ik kreeg s avonds laat nog een heerlijke warme molton over me heen en werd heerlijk toegedekt toen ik aangaf dat ik het koud had

Het duurde niet lang en daar stond Hanneke al voor mn neus na een stevige knuffel pakte ze mn tas en we gingen ons afmelden bij de receptie van de verpleegafdeling

Iedereen stond er versteld van hoe snel ik al weer op de been was na de operatie

Hanneke en ik gingen nog even naar het Leidseplein om een bakkie te doen en we namen er een broodje bij

Daarna zijn we nog even naar mn huis gegaan om nog een tas met spullen op te halen die ik nodig heb voor de komende week de post op te rapen en de planten water te geven en mn mailbox te checken

Daarna nog even langs de Digros daar ben ik maar lekker in de auto blijven zitten tot ze weer terug was

Nadat we bij Hanneke thuis waren werd ik heerlijk in een makkelijke verstelbare stoel geïnstalleerd daar ben ik van waarde de hele middag niet meer uit geweest

We hebben daar een heerlijke tijd gehad

Donderdagavond waren Ella en Wim er Vrijdagmorgen kwam Johan onze voorganger op bezoek smiddags Henk Moenen en Joke Jager dinsdag tante Mettij Boelema

En er werden ook kaarten gestuurd naar haar adres en contacten onderhouden met nodige famleden

Nu ik weer alleen ben is dat best wel even wennen maar het is toch de bedoeling dat ik weer zelf op de rit kom

S avonds kon de gospelgroep weer bij mij thuis repeteren doordat er een van ons donderdag niet kon was het een avond verzet dat kwam ook voor mij prima uit daar het mn eerste avond thuis was we hadden meteen ook de generale repetitie voor zaterdag en zondag

De eerste nacht weer thuis een goede nacht gehad

Zaterdagmorgen werd ik om half 10 gehaald door Pieter Vlasveld en Peter de Wit en reden we richting Zuidwijk waar we in de huisdienst onze muzikale medewerking zouden gaan verlenen

Pieter verheugde zich al weer op de gele koekje s die ze daar in Zuidwijk altijd hebben dat zijn kleine spritsjes met een geel advocaattoefje erop tijdens de repetitie s vraagt hij wel eens wanneer gaan we weer in Zuidwijk zingen ik heb trek in gele koekje s

Maar deze keer tot zijn grote verdriet waren er geen gele koekje s maar wel andere lekkere koekje s

Het onderwerp van de preek was het omzien naar elkaar en het bemoedigen van elkaar

En we zongen en spelen met de gospelgroep The Lords Channel enkele liederen o.a een gedeelte van de Geestelijke wapenrusting en opwekking 670 die ik al eens eerder in mn blog gezet heb verder nog ps 56 in onze versie en Er is een dag opw 585

Tussen de middag nadat ik weer was thuisgebracht kwam Jannij Spaargaren onverwachts langs met een grote bos bloemen namens het koor de Zaaijer s en een lekkere zak met druiven een leuke verrassing ze bleef niet lang maar toch maar even een gezellig bakje thee drinken en hadden samen een gezellige babbel we zijn ook nog even mn tuin op en neer gelopen het was schitterend weer voordat ze weer weg ging nog even samen gebeden

Nadat ik de bloemen in de vaas had geschikt en die een leuke plaats had gegeven stonden de klussers voor de deur die het dak van mn schuurtje zouden komen vernieuwen

Die waren daar de hele middag bezig geweest eerst het oude eraf slopen dan de nieuwe platen erop

Mn bovenbuurman kwam met zn dochter ook even langs om te vragen hoe het met me ging ze verwenden mij met een lekker eigengemaakt gebakje

S avonds ik ging niet laat naar bed door de drukte heb ik niet echt kunnen rusten smiddags maar heb wel heel rustig op de bank gezeten met mn breiwerk en later een computerspelletje want van tijd tot tijd kwamen ze me weer wat vragen en ik had ook even voor koffie gezorgd

Zondagmorgen werd ik ong kwart voor 10 weer opgehaald dit keer door Peter en Corrij Heijligers en Lies

En we gingen nu naar Rivierduinen vroeger heette het Endegeest

Om daar in de kerkdienst onze medewerking te verlenen

S avond s werd ik opgehaald door Jan en Hanneke en gingen we naar de Johannes de Heer avond waar ik de samenzang met orgel ook weer assisteerde met mn fluit

En tijdens het gebed gedankt voor twee wonderlijke verhoringen van Henk M en van mij wat is God groot .

Ook hoorde ik dat ik vanmorgen de bloemengroet van de kerk had ontvangen

Ze hadden me gemist vanmorgen , nou dat gemis is wederzijds tja ik kan ook maar op een plek tegelijk wezen

Wat heb ik toch een liefdevolle meelevende biddende gemeente die om me heen staat en u binnen een jaar al 2 keer de bloemen met mn 50ste verjaardag kreeg ik ook al bloemen van de kerk as zondag hoop ik er wel weer te zijn daar kijk ik nu al weer naar uit

Maandag morgen heb ik eerst fijn uitgeslapen en ben s middags even bij tante Mettij geweest

Dinsdag kwam Heleen Bijl me even assisteren in mn huis alles weer lekker doorgewerkt en mn bed verschoond want ik mag nog niet tillen en ik moet mn rechterarm nog wat ontzien

S middag s en s avond s heb ik me heel rustig gehouden wel even een was gedraaid en opgehangen een gezellige film gekeken

Tot dat er weer telefoon kwam van het ZH ik moet maandagmiddag om half 2 bij de bestralingenpoli zijn voor een gesprek , fijn weten we dat ook weer en waarom weer per telefoon ik wil dat wel schriftelijk hebben tja dat komt nog maar ik werd nu wel even ingelicht

Kan ik weer gaan bellen met Hanneke en Ineke

Woensdagmorgen rond half 10 s morgens werd ik wakker gebeld

Elly Krol van het ZH met weer een paar afspraken of ik pen en papier had nee hier niet want je hebt me wakker gebeld

Het waren weer wat nodige inlichtingen over de bestralingen en ook dat ik Maandagochtend om kwart voor elf naar Prof Nortier moet voor nodige Medicijnen

Zelf had ik ook zo mn vraagje s maar voordat de bestalingen gaan beginnen weer een technisch moeilijk traject vooraf pfff dus ik kom voor de kerst niet klaar en kan met oud en nieuw ook niet naar Gramsbergen als ik daar eventueel zin in zal hebben oo bah

Naderhand heb ik Ellij even teruggebeld zodra ik wel pen en papier had en kon toen het nodige opschrijven

Wat verder in de ochtend gingen bij mij weer de stoppen door ik heb het weer helemaal gehad dit niveau past niet in mn hoofd ik was van plan om maandag weer een paar uurtje s naar mn werk te gaan om het weer te proberen het werk in de linnenkamer is niet zwaar en ik kan ook al weer wat beter bukken dan vorige week

Ik dacht , bestralen dat is even een intake gesprek die zou ik dan 28 November om 2 uur dan krijgen met de nodige voorlichting . en dan starten ermee 21 keer en voor de kerst ben ik klaar

Maar nee hoor pfffff weer anders en ook nog technisch moeilijk word daar nog niet mee begonnen moet ik 5 December weer voor een proefbestraling en wanneer gaan we dan echt beginnen

Nu bij deze , ziekenhuis details kan ik niet beschrijven hoe dat gaat , te moeilijk voor mij dat mag een ander dus doen

Eigenlijk ben ik het nu zat ik wil klaar zijn en mn gewone leven weer opbouwen binnenkort naar de bedrijfsarts om weer te gaan beginnen aan een opbouwtraject al begin ik dan om te gaan werken voor 30 procent zodra ik als het weer april of mei is weer volledig aan het werk kan

Maar het kan ook zijn dat ik toch wel wat langer tijd nodig heb om wat tot rust te komen want ik zit er gewoon doorheen

Dus ik laat het ZH gebeuren nu even los en ga nu lekker leuke dingen doen en genieten van het mooie najaarsweer

S middags kwam Mieke v Delfd me gezellig ophalen en gingen we met de auto naar Katwijk naar de evangelische boekhandel het baken waar we even gezellig kunnen snuffelen naar mooie boeken en dvd s

Daarna hebben we gezellig op de boulevard op een bank met het zicht op het strand en de zee onder het genot van een heerlijk gebakken lekkerbekje bij de viskraam vandaan gezeten en een paar dikke meeuwen hielden ons gezelschap

We hadden ook wel een strandwandeling willen maken maar Mieke was onderweg de onderste laag van haar schoenzool verloren en liep daardoor wat ongelijk dus dat zou in dat mulle zand wel wat extra vermoeiend worden

We gingen weer lekker huiswaard s en trouwend s ik wil vanavond ook weer naar de zang en Mieke had ook weer andere dingen te doen

Jannij kwam me weer gezellig ophalen en we gingen met het koor weer gezellig een paar uurtje s repeteren voor de kerst optredens daar mag ik wel weer gezellig naar uitkijken want de operatie heb ik nu lekker achter de rug

Donderdagmorgen was ik al vroeg uit de veren de nacht had ik maar weer eens een slaapmedicati gebruikt want door die ZH telefoontje s van de afgelopen 2 dagen was ik weer behoorlijk van slag aangezien ik al weer zonder nervovit had geleefd ben ik dat sinds gisteren maar weer gaan gebruiken zonodig want ik wil toch maar even mijn dingen gaan doen zoals mn blog verslag afmaken en vanmiddag moet ik even naar de tandarts en weer wat boodschappen doen

Morgen komt Hanneke me weer halen en mag ik weer mee naar haar zangkoor Het Boogerdkoor van Joke Jager waar tante Jannij vroeger nog in heeft meegezongen

Gezellig ik heb er zin in en het leid ook even enorm af even wat anders

Vanavond een rustige avond thuis er is geen gospelgroep ik ga gewoon kijken hoever ik kom met wat nodige zitklusje s straks even boodschappen doen en even lekker de buitenlucht in want het is schitterend weer

Ineke belde nog op en we hadden een goed gesprek wat me hielp om het nodige wat er weer gepasseerd is goed te kunnen relativeren tja laat het maar over me heen komen

Bij deze sluit ik af met 2 liederen die tijdens mn korte ZH periode en de tijd erna vaak door mn hoofd spelen

Lied 642 Opwekking
Al mijn zonden al mijn zorgen,
Neem ik mee naar de rivier.
Heer vergeef mij en genees mij,
Vader kom, ontmoet mij hier
Want dit water brengt nieuw leven
En verfrist mij elke dag .
t is een stroom van Uw genade,
waar k U steeds ontmoeten mag,

refr

Here Jezus , neem mijn leven,
Ik leg alles voor U neer .
Leid mij steeds weer naar het water,
k wil U daar ontmoeten ,Heer .
Kom ontvang een heel nieuw leven,
Kom en stap in de rivier .
Jezus roept je Hij verwacht je
En Hij zegt ontmoet  mij hier

 

Dan nog een lied dat mij werd ingegeven toen ik naar de operatiekamer gereden werd. Dat lied zongen we vroeger in het Leids kerkkoor

Neem, Heer mijn beide handen en leid Uw kind
Tot ik aan d eeuwige stranden de ruste vind
Te zwaar valt m elke schrede, als k U verlaat
O, neem mij met U mede , daar waar Gij gaat
O doe genaad ervaren aan t bevend hart,
En breng het tot bedaren bij vreugd en smart
Laat m aan Uw voeten rusten , mij, hulploos kind,
Vertrouwen en berusten voor d uitkomst blind
En blijft m ook soms verborgen Uw grote macht.
Gij voert mij tot den morgen ook door den nacht.
Neem dan mijn beide handen en leid Uw kind,
Tot ik aan d eeuwige stranden de ruste vind.

Heel heel hartelijk bedankt voor jullie gebeden meeleven een heleboel kaarten die ik binnenkort weer hoop in te plakken voor alle bloemen momentheel staan er 5 bossen

Degenen die wat hand en span diensten voor me deden

We mogen de Here dankbaar zijn voor alle wonderbare verhoringen die hebben plaatsgevonden dat we mogen blijven bidden voor kracht voor de bestralingen die nog te wachten staan voor mn psychische gezondheid dat er weer wat rust in mn hoofd komt

Want het is best wel veel allemaal wat niet meteen in mn hoofd past

Hartelijke groeten heel veel liefs de Here bevolen Annet v.d.Meij

This entry was posted in Annet. Bookmark the permalink.

4 Responses to weer thuis op mn eigen stekkie

 1. Lieve Annet,
  Zo je had er weer zin in om je bloq even bij te werken.
  straks komt je boek uit van al je wederwarigheden.
  morgen ochtend om half tien kom ik je ophalen,even er lekker tussen uit.
  even lekker zingen.
  daar knap je van op.
  zoals Timo zondag vertelde 50 % komt in je hart als je zingt.
  en als evangeliesatie middel .
  nou dat is bij ons niet tegen dovemansoren gezegd.
  de 18 dec als dubbel kwartet.
  Joke zou een paar liederen uitzoeken.2 x 2
  en dan nog oefenen.
  we denken niet aan wat de gesprekken op het ZH Sophie gaat maandag fijn met je mee.
  en die schrijft alles voor je op.hou jij je maar rustig alles krijgt z’n plekje weer.
  niet malen hoor.
  we bidden voor je rust en vrede in je hoofd,
  de Heer heeft dat al die tijd gedaan en heb vertrouwen dat Hij dat ook nu weer gaat doen. Hij zal je niet verlaten. Hij is getrouw.
  Heb je nog wat van je Moeder gehoord?
  lekker voor haar reuma ,die warmte.
  tot morgenochtend,hoop ik, ik ben nu verkouden maar zingen lukt wel ,
  Jan en ik hebben het huis van Annelies nu klaar. dat is nu leeg en schoongemaakt.ja daar transpireerde ik wel van ,en dan die deuren open die tocht.
  waar vraag je dan om. maar ook bij mij is er nu rust in mijn hoofd .
  alles klaar. tot morgen dag lieve Annet knuffel knuffel. groetjes Hanneke

 2. joke Zomer says:

  ha lieve zus Annet
  Je hebt alweer een heel verhaal op papier gezet..
  Ruimte makend voor je zelf
  en mee delen aan de mensen om je heen hoe het met je is..
  Nu er al zoveel stappen zijn gezet in dit proces en nu er zeker nog een aantal stappen te nemen zijn wens ik je daarbij veel sterkte ..
  Ook deze fase van nabestralingen horen erbij..
  De operatie is een hoogte punt geweest, maar nog niet helemaal het eindpunt van je traject..
  Best pittig om nu deze laatste periode in te gaan..
  Je wilt zo graag helemaal klaar zijn met dit traject en daar is het nog net even te “vroeg” voor..
  Heel veel sterkte in deze periode..
  Goed dat je medicatie gebruikt om tot rust te komen en zo ruimte te maken voor de ontspannende dingen in je leven
  Liefs en sterkte in alles
  Je zus Joke

 3. Teuny Veen-Dubbeld says:

  Dag Annet,

  Het is indrukwekkend om te lezen hoeveel mensen er om je heen staan, voor je bidden, je helpen en in huis opnemen.
  Dat is God, de Vader die in alles voorziet!
  heel veel sterkte en geduld en van harte beterschap
  de ouders van Jan-Pieter en Louisa

 4. Janny Spaargaren says:

  Lieve Annet,
  Heerlijk om je bloc weer te lezen. Fijn dat je alles zo goed kan verwoorden. Ik denk dat dit je helpt om alles te verwerken. En daar komt, vooral de laatste week, nogal wat op je af. Maar ook wij dragen het maar weer op aan onze Heer en Herder. Hij draagt ons door alle omstandigheden heen. Wanneer we dat vertrouwen hebben leidt Hij ons van uur tot uur. Prachtig lied hé, ‘Neem Heer mijn beide handen en leid uw kind…’ Pas dan kunnen wij verder de strijd aan. Heel veel sterkte en Zijn Kracht en nabijheid toegebeden lieve Annet. Tot woensdag. Liefs, Janny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.