Op naar de operatie (week 4 en 5 na laatste chemo)

Dinsdag 25 oktober heb ik weer een paar uurtjes gewerkt in de linnenkamer hoewel ik me aardig goed voel en niet meer zo moe ben als een poosje geleden mag ik van mn collega s toch niet langer doorgaan en word ik om 12 uur gewoon naar huis gestuurd. ‘s Middags ben ik bij Rie Stouten op bezoek geweest, een zus van Henk Moenen.
We mogen blij en dankbaar zijn dat het met Henk alweer heel goed gaat hij is al weer thuis uit het ZH.

‘s Avonds was ik lekker thuis heb wat zitten handwerken en wat achter het orgel zitten studeren.

Woensdag 26 oktober ‘s morgens wat aan lopen rommelen, mn huis weer doorgelopen met de wekelijkse beurt. Wel lekker dat ik daar de energie weer voor heb, ik kan al weer langer doorgaan dan een paaar weken terug en heb gewoon zin om dat weer op te bouwen. Maar die stomme operatie die nog moet gaan plaatsvinden dat zit me in de weg. Als prof Nortier zn belofte was nagekomen dan had dat deze week moeten gaan plaatsvinden maar nee word je op een stomme wachtlijst gezet dan zal je zien word ik in december pas geholpen en dan kan ik weer mn arbeidsproces gaan opbouwen en dat mn leven zich gaat normaliseren ??

En ik wacht de oproep van de bedrijfsarts even af het is wel verstandig om me niet op eigen houtje beter te gaan melden; ik hoop in januari te gaan beginnen met opbouwen om weer voor zoveel procent weer te kunnen gaan werken.

Ik weet het niet meer t.z.t als de oproep er nog steeds niet is dan ruim ik ook de tas maar op waarin de spullen zitten die ik straks bij opname nodig zal hebben daar breek ik ook iedere keer mn nek over.

Heerlijk mn eigen leven weer oppakken weer uitkijken naar de fijne dingen zoals de optredens met mn koor en gospelgroep. 19 November zingen we met de gospelgroep in Zuydwijk, 20 November in Rivierduinen. 20 November hebben we weer Johannes de Heeravond in de kerk 16 November uit zingen met het koor in Forresgate.

13 t/m 20 November hebben we weer een gebedsweek in de kerk met het oog op het ZH gebeuren had ik me deze keer niet ingeschreven maar kan t.z.t hier en daar wel een gaatje opvullen 12 December hebben we met het koor het eerste kerst optreden.

En het is nog steeds een grote zegen dat ik zondags met de zang en muziekgroep zondags mee kan spelen in de kerk en er word nog steeds voor me gebeden dat de oproep z.s.m zal gaan plaats gaan vinden.

Ik ga nu gewoon net als andere jaren lekker er naar uitzien , en de ZH gebeuren gewoon even afsluiten want ik word gek van dat stomme wachten laat dan maar komen zoals het komt ik heb aangegeven dat ik niet in december geholpen wil worden maar de eerste helft van november zo spoedig mogelijk maar tja ze doen het toch wanneer het hun uitkomt en hebben gewoon maling aan mijn wensen.

Half 3 zou Ineke weer bij me zijn want om 3 uur moet ik weer in het ZH zijn. En krijg ik weer de nodige voorlichting over de gang van zaken, bij een zekere Elly Krol (verpleegkundig specialist). Bij dit gesprek kreeg ik weer wat meer helderheid over de gang van zaken.

Dat ik de dag voor de operatie nog een vooronderzoek krijg en nog een voorbereiding op de komende operatie hoe dat allemaal gaat dat heb ik nu wel een beetje op een rij maar het is te technisch om dat uit te leggen ik had bij haar wel aangegeven dat ik er wel even doorheen zat en daar had ze ook alle begrip voor ik kreeg van haar ook een paar leuke presentje s een stukje zeep en een stresbal om in te knijpen een lief gebaar ook gaf ze me de geruststelling dat ik in ieder geval erbij zal zijn met de kerstoptredens van mn koor en ze zal erachteraan gaan dat het zo spoedig mogelijk bekent zal zijn wanneer ik aan de beurt zal zijn.

Dat was voor mij al weer een stuk geruststelling.

‘s Avonds kwam Janny me weer halen voor de zang en ik had weer een heerlijke ontspannende avond we zij al weer een tijdje bezig met het kerstrepentoire en voor mij waren het weer allemaal liederen met bekende melodieën er zijn heel weinig liederen waarvan de wijs voor mij onbekend is dat is ook met de gewone geestelijke liederen het geval.

Het doet me veel aan mn kinderjaren denken als kind vond ik het al een feest als Pappa meestal zondags mooie platen ging opzetten en ook met de kerst uit de zangmap herken ik heel wat melodieën van vroeger en ik pak de melodieën zo op wat ik vroeger veel beluisterd had is allemaal in mn hoofd blijven hangen zodoende pak ik de meeste liederen heel makkelijk op.

Mamma heeft me ook wel eens meegenomen naar zangavonden ik was toen een jaar of 4.  Dan zat ik stilletje s naast mamma in de kerkbank of ik zat op haar schoot lekker met mn duim in mn mond te genieten van koorzang. Het zat er al vroeg in bij mij toen ik 6 jaar was zong ik in het kinderkoor van meester snijder dat is wel na overleg gegaan want de minnimumleeftijd was eigenlijk 8 jaar maar ik wilde zo dolgraag toen ik een jaar of 10 11 was kreeg ik muziekles en blokfluit les in mijn puberjaren lag dat een poosje stil daar ik het druk had met mn schoolwerk maar later ik werkte toen al in Haagwijk kwam ik bij het Leidskerkkoor en pakte ik mn blokfluit ook weer op men adviseerde mij om dwarsfluitles te gaan nemen en dat ben ik gaan doen heb 8 jaar les gehad en speel ondertussen al weer jaren eerst bij het Leidskerkoor later de gospelgroep weer later bij het baptistenkoor Glorie aan God van Joke Jager en inmiddels de maandelijkse Zondagavondzangdiensten in Haagwijk dat is alweer een poosje geleden opgeheven en nu bij de Zaaijers als we uit zingen gaan en de maandelijkse Johannes de heer avonden bij ons in de gemeente onder leiding van Joke Jager en niet te vergeten de zang en muziekgroep van onze gemeente bijna elke zondag en het is een heerlijke therapie om muzikaal bezig te zijn

Donderdag 27 oktober heb ik weer een paar uurtje s gewerkt in de linnenkamer

‘s Middags was ik van plan om even naar tante Nel te gaan maar toen ik ze belde was ze niet thuis ik probeerde nog een paar andere mensen te bellen die ik op mn lijstje had staan en die niet te ver weg wonen maar helaas bij niemand gehoor dus ik ging maar het nodige in mn huis doen zodat alles netjes en schoon is voordat ik naar Gramsbergen ga het weekeind.

‘s Avonds had ik de gospelgroep de hele avond weer zingen en praisen met elkaar op mijn verzoek weer de Geestelijke wapenrusting waar de spetters er weer van afvliegen en we hebben geen bovenmenselijke verzoeking te doorstaan daarna liet ik de verzoeken lekker aan anderen over we besloten de avond weer met gebed met mijn situatie als een speciaal gebedspunt Pieter Vlasveld vroeg om mijn geboortedatum hij zou het ZH gaan bellen om te informeren voor hoe ver ik nog op de wachtlijst sta en of ik al gauw aan de beurt zal komen

Vrijdag 28 oktober ik was al vroeg uit de veren na mn toiletritueel en ontbijt met een bak koffie stond Simone even over negenen aan de deur na samen nog een bak koffie te hebben gedronken en mn tas met benodigdheden in de auto te hebben gezet vertrokken we richting Gramsbergen.

We hadden een voorspoedige rit en hielden het de hele weg gesprekken over het ene onderwerp na het andere.

Op de plaats van bestemming aangekomen en we aangebeld hadden was het een hartelijke begroeting wel met de nodige emoties.

We nodigden Simone uit om even binnen te komen voor een bak koffie en om een hapje te blijven eten maar ze wilde meteen weer terug naar Leiden daar ze nog een vervolg afspraak had staan.

Dus gingen wij maar samen aan de koffie met eigengebakken appeltaart en bijpraten later gingen we aan de spaghetty met roerbak voor het eerst weer eens wat anders dan aardappelen en groenten sinds ik chemokuren heb gehad ik had de afgelopen periode ook nergens anders trek in gehad het was alleen maar groenten vooral bladgroenten weinig aardappelen veel fruit sap en melkproducten vis en gehaktballen vlees stond me na de laatste 2 chemokuren ook tegen maar nu ga ik weer ouderwets weer trek in van alles krijgen maar wel allemaal met mate.

Later nadat we even gerust hadden kwam Berendien gezellig langs en ze bracht een mooie rode chyclaam voor me mee weer wat later zijn we even naar Hardenberg geweest naar een Evangelische boekwinkel Mamma had wat cadeaubonnen te besteden en we waren beiden even lekker aan het rondsnuffelen totdat we onze keuze s hadden gedaan ik had een dvd van Willemijn zingt op Urk en voor mamma een boekje over Ds Raalte uit de tijd van de landverhuizers die ze ook zo graag wilde hebben.

Daarna gingen we naar Joke omdat Tim-André haar jongste jarig is en 9 jaar word , dat was ook weer een fijne ontmoeting met de nodige emotie s we hadden elkaar al zo lang niet meer gezien maar door het mailen via deze blog zijn we wel een stuk dichter tot elkaar gekomen het was ook fijn om haar kinderen weer te ontmoeten alleen Derk-anne heb ik niet gezien de rest wel Henk-willem en Jan-peter alleen van haar meiden weet ik niet zo goed meer wie nou wie is ik ga ze steeds meer door elkaar halen later word dat wel wat helderder voor me maar het blijf toch iedere keer weer moeilijk voor me ze lijken zoveel op elkaar Haar oudste dochter Louisa was er ook met haar kinderen Marion 3 jaar en Nicole van bijna een half jaar ik mocht haar even een poosje vasthouden en er werden foto s gemaakt koffie gedronken en weer heel wat bijgepraat.

Tegen de avond zijn Mamma en ik weer teruggegaan naar de Lange Waand en hebben bij haar thuis nadat we eerst een boterham hadden gegeten op de laptop de dvd van Willemijn bezichtigd onder het genot van een kopje koffie we genoten van haar solozang en van alle mooie plekje s op Urk die ze op de dvd liet zien thuis heb ik nog een dvd liggen van Willemijn in Israel die is ook heel mooi.

We sloten de dag af met een Bijbelgedeelte en gebed voordat we gingen slapen

Zaterdag 29 oktober: Mamma s verjaardag

‘s Morgens stond ik wel een beetje te laat naar mn zin op het was al bij tienen dat was mn bedoeling niet dat ik zo lang bleef doorslapen.

Ik ging er maar gauw uit om mijn gauw wassen en aankleden en naar beneden om mn moederje te feliciteren met haar verjaardag en haar cadeautje te geven daarna ontbijten.

Later kwamen Freek en Klaasje Lohuis de buurtje gezellig met ons koffie drinken en er was ook gebak die we de vorige dag nog bij de Plus in Gramsbergen hadden gehaald en er waren wat telefoontje s en de post bracht een regen van kaarten.

Vorige week had Mamma haar verjaardag al gevierd met de fam en kennissen i.v.b. met mijn situatie want we wisten niet hoe dat zou gaan verlopen met het ZH en dat weten we nu nog steeds niet best wel balen hoor we konden aldoor niks plannen door dat zootje. Het is in ieder geval mooi dat ik nu toch op de dag zelf bij haar kan zijn dank zij Simone Lensen anders was ze nu de verdere dag alleen geweest.

Toen Freek en Klaasje weer weg waren ben ik eerst maar even een lekker eind gaan wandelen het was schitterend weer en de Herfstkleuren waren zo mooi de nordicwolkingstokken mee zo had ik lekker wat beweging.

Later in de middag na de lunch en ons rust uurtje zijn we nog even naar Hardenberg gegaan even naar de ouderenwinkel want mamma had een hoes nodig voor haar wandelstok waarin ze hem kan opbergen als ze straks voor 6 weken naar Zuid Africa gaat samen mer Harmien haar vriendin . zelf heb ik een fietsapperaat aangeschaft zodat ik toch nog lichaamsbeweging heb in huis zolang ik nog in de ziektewet ben dat is wel handig lekker fietsen vanuit je luie stoel en ondertussen maar breien en dvd kijken toen nog naar Albertheijn en de Action voor wat nodige spulletje s Daarna gingen we naar de Griek daar tracteerde ik Mamma op een etentje ter ere van haar verjaardag.

We zaten daar erg leuk bij het raam wat uitzicht gaf over het water van de Vecht. En het eten een vismenu van verschillende soorten vis slibtong zalm mosselen grote griezelgarnalen en inktvisringen met een slagerecht en gebakken aardappelen lekker gekruid smaakte ons prima en we zaten gezellig te genieten

Thuisgekomen gingen we gezellig aan de koffie en pakten gezellig ons breiwerk kijken en luisteren naar het nieuws en er kwamen nog wat telefoontje s hadden zo een rustige avond voordat we naar bed gingen er even om denken dat de klok een uur terug gezet moet worden want anders komen we morgenochtend een uur te vroeg in de kerk

Zondag 30 oktober een ouderwetse zondag weer eens naar de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt de kerkgenootschap waar ik mn wortels heb liggen

Aangezien ik alweer 7 en een half jaar naar de Baptistengemeente ga maak ik er geen probleem van als ik bij mn moeder logeer om zondags gewoon met haar mee te gaan naar de kerk dat moet gewoon kunnen de verkondiging van het woord is daar ook goed en het is toch ook weer fijn om de vertrouwde psalmen te zingen en om weer eens 2 keer per zondag naar de kerk te gaan daar ben ik heel makkelijk in het is gewoon fijn dat wij als gezin dat ook van elkaar kunnen en mogen respecteren

Henk en Barbera mn broer en schoonzus zijn Christelijk gereformeerd een paar jaar geleden was ik op een Hemelvaartsdag bij hen toen ben ik ook gewoon met hen meegegaan en vorig jaar kwamen Henk en Barbera bij ons in de gemeente rond mn verjaardag en toen ik me liet dopen 6 en een half jaar geleden waren Berendien en Louisa 2 zussen van mij met hun gezinnen aanwezig mn moeder is begin deze maand nog in onze dienst geweest en heeft het heilig avondmaal nog meegevierd en dat is zo heel bijzonder dat dit nu allemaal kan en daar niet moeilijk over word gedaan De Heilige Geest doorbreekt de grenzen die door mensen zijn gemaakt .

De dienst begon om half 10 met een preek over rouwverwerking tja daar hebben we in ons gezin ook veel mee te maken gehad om dat allemaal een plaats te geven en dat is in een gemeente ook zo.

Verder verliep de zondag voor ons rustig s middags om half 3 weer een dienst er was een ouder echtpaar getrouwd een weduwe en een weduwnaar die vroeger zwager en schoonzus van elkaar waren ook mooi na het afstaan van geliefden om elkaar op deze manier te vinden en dan weer samen verder gaan niet in je rouw blijven hangen maar het leven weer op te pakken met de mogenlijkheden die er nog zijn

De rest van de zondag hadden mamma en ik nog volop gelegenheid om van elkaar te genieten er kwam verder geen visite alleen Albert is s morgens uit de kerk op onze uitnodiging meegekomen voor een bakkie en een praatje want alleen is ook maar alleen

En verder heb ik veel tijd doorgebracht met mn breiwerk: sokjes voor de Roemenië-poppen

Maar ‘s avonds toch maar even wat anders toen hebben we samen even een paar potje gerummicubt.

Maandag 31 oktober We waren alweer op tijd beneden want de uren die ons nog resten die hadden we hard nodig na het ontbijt ben ik nog even een lekker eindje gaan lopen het was alweer schitterend weer en de herfstkleuren zijn schitterend

Toen ik weer terugkwam van mn wandeling was Berendien er toen we goed en wel zaten heb ik ook met Berendien een goed gesprek gehad o a over de volledige overgaven want ik ben gewoon verdrietig en opstandig over de gang van zaken in het ZH dat ik nu op een wachtlijst sta.

Die operatie neemt een grote plaats in mn hoofd in maar dat kan straks toch ontzettend meevallen ik zal daar straks toch anders uitkomen dan dat ik erin ga nou ik hoop dat je gelijk krijg. En laat ik het wel en wee er om heen maar in Gods handen leggen en het daar laten. Leg het maar in de klussen voor Jezus bak. En dat doe ik dan ook en trek maar weer mn eigen plannen en mn eigen agenda en probeer weer de rust en vrede te ontvangen dat is ook mijn gebed.

We hebben ook met elkaar gebeden om rust en vrede met elkaar. Het is fijn om ook op deze manier met elkaar bezig te zijn.

We gingen vroeg eten stampot andijvie met spek en rookworst en we hielden de momenten dat we nog samen waren goed vast want we zouden elkaar een hele poos niet zien.

Mamma moest om 2 uur bij de fisiotherapeut wezen en Simone zou mij plusminus om half 2 ophalen. Dus in huis namen we afscheid van elkaar en zullen in de komende weken door onze gebeden en via de mail en telefoon met elkaar verbonden zijn. Nadat mamma vertrokken is zat ik nog een poosje alleen in huis en ging maar even lekker zitten breien.

Kwart over 2 stond Simone op de stoep en konden we vertrekken de spullen in de auto en het ging weer richting Leiden. Om ongeveer half 5 was ik weer thuis en heb die avond nog lekker wat aangerommeld wat telefoontje s gepleegd dvd gekeken achter het orgel zitten studeren en de dag was weer om

Dinsdag 1 november ben ik weer lekker een paar uurtje s gaan werken s middag s ben ik lekker in mn schuur aan de gang gegaan de boel gereorganiseerd en een zak vol rotzooi ging containerwaards de vloer goed aangedweild zodat het er weer netje s uitzag s avonds heb ik wat zitten breien en een tijdje achter het orgel gezeten en een begin gemaakt aan mijn nieuwe 2 wekelijk s blogverslag

Woensdag 2 november een heerlijk dagje vrij maar die was allang weer opgevuld.

‘s Morgens sliep ik weer een gat in de dag maar ik zet me er aan toe om eruit te gaan en weer wat activiteiten op te pakken eerst maar even een douche en in de kleren dan verder aan mn verslag en van tijd tot tijd even wat in huis doen ik waagde er ook maar even een telefoontje ZH aan naar Ellij Krol om te vragen naar de stand van zaken op de wachtlijst en…….. yes…… ik zit erbij woensdag 9 november tijdstip nog niet bekend maar er is een datum dat is in ieder geval al wat prijs de Heer Janny . Hanneke en nog wat anderen krijgen gelijk ik kan mn medewerking verlenen aan de kerstoptredens yes gelukkig niet in December gebeden in de gemeente maar ook daarbuiten zijn alweer verhoord dat is een stuk spanning weg maar we moeten er voor waken en bidden dat het geen plaats gaat maken voor een andere spanning want het blijft toch pittig met het bellen naar Ineke daar wacht ik nog even mee het moet eerst maar even een plekje krijgen en inburgeren ong 2 uur later belde ik haar om het mee te delen dus het zal zondag wel in het mededelingenblad staan

Via de mail lichtte ik ook even wat anderen in zoals Judith, Simone en nog een paar.

Later dacht ik o ja de blog dat ik daar nog niet eerder aan gedacht heb in de namiddag kwam Mieke v Delft ook nog even onverwachts aanwaaien met iemand van het Hip klussenteam om mn schuur te bezichtigen hoe het dak eruit ziet en wat de bedoeling is.

‘s Avonds haalde Janny me weer op voor de zang en we hebben heerlijk gezongen en we gaan a s Zaterdag met zn allen uit eten in een wokrestaurant bij de Chinees wat een leuke verassing weer een gedachtenverzettertje ze zou me s middags komen halen om kwart over vier.

Donderdag 3 november ben ik s morgens weer een paar uurtje s gaan werken en s middags heb ik het maar even heel rustig aangedaan daar die spanningen die ik had en min of meer nog heb daar best wel moe van ben ik werkte weer een deel bij van mn blog verslag die nu best wel lang word er is weer zo gigantisch veel gepasseerd in een korte tijd daar ben ik geestelijk ook zo moe van er kwam weer een telefoontje van het ZH van de chirurg van gijnecologie of ik vrijdagmorgen om 9 uur op de poli wil komen want ze wil even met me doorbespreken wat er gaat gebeuren tijdens de ingreep wat is dat toch allemaal pittig pfff .

‘s Avonds de gospelgroep dit keer onder leiding van Pieter want Peter was er deze avond niet. We hebben hele fijne bemoedigende liederen gezongen en geëindigd met kringgebed waarin ik weer speciaal werd opgedragen en we eindigen om gezamenlijk het Onze Vader op te zeggen.

Als ik hopelijk 19 en 20 vovember weer sterk genoeg hoopt te zijn dan wil Pieter mij wel bij Hanneke vandaan ophalen voor de gospelgroep optredens dat moeten we eerst maar even aanzien. Hanneke wil mij 16 november wel naar Forreschate brengen als we met het koor daar gaan zingen en dan ook lekker naar ons luisteren.

Vrijdag 4 november een pittige dag om half 9 was Sophie er al , die zou met me meegaan naar het ZH. Ze bracht een leuk bosje witte roosjes mee als bemoedigingboeket die meteen in een vaas gingen om 9 uur moesten we op afdeling gynaecologie wezen nadat we een klein poosje in de wachtkamer hebben gezeten werden we gehaald door de chirurg. Een heel leuk mens die me meteen op mn gemak stelde toen we in de spreekkamer zaten; ze ging me uitleggen wat er allemaal ging gebeuren waar de sneetjes gemaakt worden en dat waarschijnlijk alle twee de eileiders eruit gehaald gaan worden. Maar als ik na deze periode weer klaar zal zijn dan kan ik gerust gaan bukken, alleen ik mag de eerste weken geen zware dingen tillen. Maar ik mag wel fluitspelen als het nou een trombone was geweest dan had dat niet gemogen…

Na een echocontrole bleek de gijste te zijn gekrompen en is nu 5 cm en hij was 10.

Daarna kregen we van een verpleegkundige een opname gesprek en werden we naar de afdeling verwezen waar ik volgende week wordt opgenomen maar we kregen daar aan de balie weer hele andere informatie dan dat mij van de week door de telefoon werd verstrekt dus ik weer helemaal van pad. Het is toch raar dat er verschillende verhalen de ronde doen of ben ik soms gek dat ik weer zogenaamd niet goed luister ik weet het nu echt niet meer…

Ik ging nog even gezellig met Sophie mee naar haar huis om een bakkie te doen en even bij te praten ze had alles even voor me opgeschreven zodat het voor mij wat duidelijker was.

Ik word in ieder geval woensdag geholpen dat is toch het voornaamste!

We hebben nog wat zitten spelen met Sophie haar kleindochterje van 2 jaar een leuk kindje wat lekker pepernoten aan ons uitdeelde en ik ben nog een uurtje bij haar gebleven voordat ik weer huiswaards ging want ik had thuis nog het nodige te doen want vanmiddag om een uurtje of 5 dan Komt Johan me weer halen want ik zou bij hen komen eten.

Thuis gekomen weer een stukje aan mn blog verslag toegevoegd het word deze keer wel een hele lange van meer dan 2 weken maar dan komt er voorlopig even geen een want uit het ZH vandaan ga ik een poosje naar Hanneke en wanneer ik dan weer thuis ben dat weet ik even niet dat hangt er helemaal van af hoe het gaat.

Tien over 5 reed Johan voor met zn auto en kon ik instappen hij wis verhuist en woont nu in Valkenburg ZH in een mooi nieuw huis we hadden een paar gezellige uurtje s en hebben lekker gegeten en lang getafeld daarna heeft hij me het huis laten zien daarna hebben we onder het genot van een kopje koffie nog wat zitten praten en kon ik ook het nodige aan hem kwijt we hebben ps 91 gelezen en uit een ander boek het nachtelijk gebed wat mij ook erg bemoedigde en samen gebeden.

Nadat ik weer thuisgebracht werd heb ik nog een poosje achter het orgel zitten studeren.

Zaterdag 5 november een dag die de Here ons geeft met schitterend weer voor mij een rustig aan dag ik had even pech met het internet oorzaak een snoertje vergeten aan te sluiten tja dat heb je van die huis tuin en keuken mensen die a technisch zijn die zich alleen maar weten te redden bij het aanrecht de stofzuiger en de breipennen maar verder oliedom zijn en niks snappen al is het 10 keer uitgelegd en mensen gaan bellen van hoe zit dat nou maar een telefoontje naar KPN en het euvel werd opgelost.

‘s Middags ging ik weer even lekker naar buiten voor een lekkere wandeling. En om een uurtje of 3 kwam Mieke v Delft mij even assisteren om mn huis even door te werken.

Kwart over 4 werd ik opgehaald door Janny en Gijs Spaargaren we gingen met de zang bij de Chinees in de Stevenshof tegenover station de Vink uit eten, wat erg gezellig was voor mij weer een goede afleiding en ik vermaakte mn tafelgenotem met gezellige sappige verhalen over mn werk wat voor kostelijke dingen ik heb beleefd. Ik boekte heel wat lachsucsessen.

Nadat Janny me had thuisgebracht gingen we voordat ik de auto uitstapte met zn drieen in gebed om kracht en rust om het gebeuren de komende week rustig in vol vertrouwen te ondergaan.

Ondanks ik de afgelopen weken niet lekker in mn vel zit vanwege al die ongewone dingen die ik aldoor weer over me heen kreeg wil ik toch een paar liederen doorgeven.

Lied 542 uit opwekking
God van Trouw
U veranderd nooit
Eeuwige , U mijn vredevorst

Aller Heer ik vertrouw op U
Heer ik roep tot u,
Opnieuw en opnieuw
Heer ik roep tot u,
Opnieuw en opnieuw
U bent mijn rots wanneer ik wankel ,
U richt mij op wanneer ik val
Dwars door de storm
Bent U Heer het anker
Ik stel mijn hoop alleen op U.

Psalm 91
Wie in de schuilplaats der allerhoogste zit intro door Peter Sneep
Vernacht in de schaduw van de almachtige
vs 1. 2. 6 . 8 . tekst gereformeerd kerkboek
Hij die op Gods bescherming wacht
Vind bij de hoogste koning
Een schuilplaats waar hij overnacht,
beschaduwd door Gods woning
Ik noem de Heer , op wie ik bouw,
Mijn toevlucht en mijn sterkte ,
Mijn God, op wie ik vast vertrouw,
Hij die mijn heil bewerkte.

 

Want God is het die u behoed
Voor s vogelvangers netten .
Zelfs als de pest rondom u woed ,
Zal zij u niet besmetten
De Heer zal door zijn grote macht
U met zijn vleugels dekken
Zijn trouw zal u bij dag en nacht
Tot schild en pantser strekken

 

Zo zullen wachters van de Heer
U op de handen dragen,
Aan stenen stoot u zich niet meer,
Daar engelen u schragen
Op leeuw en adder trapt u voet,
Zo zeker zijn uw schreden ,
U word steeds op u weg behoed,
Zult leeuw en slang vertreden


Roept hij mij aan Ik antwoord hem,
Ik zal zijn helper wezen.
Is hij beangst , ik hoor zijn stem ,
Dus hoeft hij niet te vrezen.
Ja Ik verlang zijn levenstijd,
Want hij blijft op mij bouwen.
Mijn heil ,
Mijn goedertierenheid
Zal Ik hem doen aanschouwen.

Hele hartelijke groeten en heel veel liefs de Here bevolen
Blijf voor mij in gebed voor heel veel rust en vrede de komende dagen als het gaat gebeuren.

Annet v.d. Meij

This entry was posted in Annet. Bookmark the permalink.

6 Responses to Op naar de operatie (week 4 en 5 na laatste chemo)

 1. Louisa says:

  Hoi zus,

  Nou je maakt heel wat mee, vervelen doe je je in ieder geval niet. Fijn dat je een paar dagen bij mamma kon zijn.
  je schrijft dat je blogverslag een hele klus is dat kan ik me indenken. Als je het niet leuk vind mag het natuurlijk altijd korter hé, het moet niet hoor het mag.. Zeker niet doen als het juist stress oplevert. Computers zijn handige dingen maar als ze stress opleveren gewoon niet doen. Je mag ons ook bellen om data’s e.d. door te geven dan zetten wij ze wel voor je in je blog. Als we niet thuis zijn klets je gewoon de voicemail vol.
  Sterkte en succes met het aftellen naar de dag van je operatie.
  In gebed verbonden.
  liefs Louisa en Jan-Pieter

 2. Hermien says:

  heee zus…..
  Heerlijk ik kan je gedachtegang helemaal volgen zoals je alles beschrijft is helemaal de Annet die ik ken. 😀
  Gelukkig heb je nu een datum en zijn wij er in gedachten zoveel mogelijk bij…
  Maar God gaat helemaal met je mee …leg je hand maar in de Zijne Annet……Hij begrijpt je beter dan wie dan ook….

  Het allerliefste zou ik er staan als je uit je narcose komt maar wij zijn erg blij dat je een fantastische groep mensen om je heen hebt staan.
  Die mensen zijn Gods gave aan jou ….

  Bedankt lieve mensen voor jullie zorgen….waar wij door afstand en gezin en werk niet kunnen. Ook wij als Pietersmaatjes zijn zo blij dat onze Annet zo fijn door jullie word opgevangen…

 3. hanneke van der meij says:

  Lieve Annetje,
  Het is bijna zover, zie je wel ,een gebed van een rechtvaardige vermag veel.
  dat noem je vertrouwen.
  Wat een mail heb je verstuurd,
  ik heb even wat tijd uitgetrokken om het te lezen.
  vanmiddag zijn we hard bezig geweest om de flat van Annelies uit te ruimen.
  Haar zus en man en Margreet haar vriendin en Jan en ik.
  we zijn een heel eind gekomen.
  heeeeeel veeeeeel bij Dorcas gebracht.
  die kunnen alles gebruiken.
  en nog voor Inez en Hans die heb ik opgebeld ,die zijn naar ons huis gekomen om het nodige uit te zoeken.ze waren heel blij met wat ze uitgekozen hebben.
  ja wat heeft een mens een hoop spullen he?
  wij zijn nog nooit verhuisd.
  maar bij ons is er dan ook veel te ruimen.
  ik kijk uit naar woensdag als het zover is.
  maak je alstjeblieft niet te druk hoor,
  als je op je kamer terug komt dan komen Ineke en ik je wakker zingen
  (ik wou eerst schrijven trimmen) maar dat vond ik niet zo netjes he Annet?
  zet je spullen maar klaar als je uit het ziekenhuis komt.wil je dan eerst even thuis je post oppakken?en de spullen inladen?dan sjou ik dat in de auto.
  mail of bel me maar hoe je dat wilt.
  ik heb ook een breiwerkje opgezet ,marielle wil een sjawl dus deze theetantes gaan gezellig een breiwerkje op de bank zitten doen.
  met uiteraard een heerlijk muziekje in de vorm van opwekking

  • hanneke van der meij says:

   ik ga maar even verder op de volgende reactie.
   want ik wil je Gods Vrede en Zegen toebidden !
   en rustig blijven he?
   het gaat soms niet altijd hoe wij het willen.
   maar leg je hand in de hand van de Heer
   Hij maakt alles wel. met jou ziel.
   ik hou van je en heeeeeel veeeel kracht en sterkte toegebeden.
   Hanneke van der Meij

 4. mama says:

  DAG dappere lieve Annet. Ja nu komt de dag wel heel dichtbij he! dat je geopereerd
  gaat worden , Wat hebben we daarnaar uit gekeken , en gebeden , meisje , en al de gebeden zijn gehoord en verhoord. Annet ik wil je graag ook nu bemoedigen, en vragen aan de hemelse Vader of Hij je nu ook de rust en vrede wil geven. Ik denk met veel genoegen terug aan ons gezellig samen zijn het vorige weekend, het was goed en fijn om zo met elkaar bezig te zijn.
  Je hebt dat in je blog al aangegeven
  Ik hoop dat het nu ook duidelijk is wanneer je word opgenomen?
  Annet zou je zo lief willen zijn om mij nog even een mail te sturen?
  heel veel liefs en Gods nabijheid toegebeden Annet!! mama!

 5. Corine Ravensbergen-Moes says:

  Lieve Annet,

  Het gaat eindelijk gebeuren. We hebben wekenlang naar de operatie uitgezien, en gebeden dat die vlot mocht komen, maar nu het zover is, is het toch ook wel weer erg spannend, vind je niet? Ik wil je heel graag een gedicht ter bemoediging meegeven, om vannacht aan te denken als je in je bed ligt te wachten op de dingen die komen gaan.

  Gebed voor een operatie.

  Blijf bij mij Heer, allen zijn weggegaan,
  ik heb gezegd dat ik niet bang zal wezen,
  maar ach, U kent mij en U kent mijn vrezen,
  U ziet mijn onrust, mijn verborgen traan.

  Blijf bij mij als die vreemde duisternis
  op klare dag zich om mij heen zal leggen
  als ik niet denken kan en niets kan zeggen,
  wanneer er geen bewustzijn in mij is.

  Blijf heel dicht bij mij Heer, wanneer ze mij
  met al hen blinkende en scherpe dingen
  en al hun wetenschap zullen omringen,
  bestuur Gij Zelf hun handen, sta hen bij.

  Help mij, om Christus wil, o, maak het goed.
  Blijf ook bij mij als ik weer mag ontwaken.
  Blijf bij mij, Heer, wil mij nu rustig maken.
  Blijf bij mij, Heer, geef mij een beetje moed.

  Lieve Annet, God is met je. Dikke knuffel, Corine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.