weekverslag kuurweek 2

Ook deze week is min of meer boven verwachting verlopen, maar toch weer een beetje anders dan de eerste keer.
Dinsdag, woensdag en donderdag weer heel erg moe en zweverig. Donderdagmorgen een beetje misselijk, maar in de loop van de middag knapte het weer wat op. Ineke van Lelyveld kwam ‘s avonds ook nog even langs om de nodige dingen door te spreken.
Dinsdagavond kwam Esther Kruisman gezellig een bakkie doen. Ze zou komen om eventueel de spuit te kunnen geven, maar we waren ervoor gebeld dat het toch door de zuster gedaan gaat worden, des te beter.
Renate was er al voor naar het ziekenhuis gekomen om te vragen hoe dat moest. Gelukkig was de hulp die ik had geregeld niet meer nodig, ik ga dat toch echt niet zelf doen.
Mamma is tot woensdagavond gebleven en heeft lekker voor me gezorgd. Ze is in de tuin bezig geweest, m’n straat helemaal geveegd en netjes gemaakt, wat gerommeld met potjes en plantjes. Ik heb heel veel gerust, maar in de loop van de ochtend me toch maar lekker gewassen en aangekleed. Heb zelfs ‘s middags ook heel even in de tuin het  gewied aan onkruid in een pulli met lange mouwen en werkhandschoenen aan. Even wat beweging, en later ook nog even het huisvuil weggebracht naar de vuilcontainer aan het eind van de straat.
Toen maar weer op de ligstoel in de tuin met m’n haakwerk. We hadden het gezellig samen. We konden ons goed aan elkaar aanpassen.

In de nacht van woensdag en donderdag kon ik bovenbuurvrouw Simone bellen als er onverhoopts wat kon zijn. Gelukkig was het niet nodig maar gewoon het idee dat ik iemand kan bellen als het niet goed kon gaan, dat gaf mij al een heel stuk rust.
Donderdagmiddag kwam Sam haar dochter even bij me langs of ze nog wat voor me kon doen. Ze heeft m’n huis even lekker gezogen.
Overal lagen de haren.
‘s Avonds voelde ik me goed genoeg zodat de gospelgroep toch lekker kon komen repeteren. We hebben weer heel wat liederen gezongen en de avond afgesloten met gebed. In september komen we weer bij elkaar,  we houden even een zomerstop.

Vrijdag heb ik een gat in de dag geslapen, toen een was gedraaid,  bed verschoond en ben ik lekker kaarten gaan zitten schrijven. Simone kwam even bij me aan om te vragen of ik nog wat nodig heb en ze heeft de boodschappen gedaan. Zaterdagmiddag komt ze m’n huis weer even doorwerken.
Voor de zondag kan ik al weer een lift naar de kerk krijgen van iemand, dat is de afgelopen zondag ook gelukt. Verder zien we maar weer hoe het loopt.
Van verschillende kanten heeft men voor mij Psalm 139 op het hart, aangezien we zondag in de kerk lied 518 uit Opwekking ook in de kerk gaan zingen word mij op het hart gegeven om dit ook met jullie te delen.

Heer u doorgrond en kent mij, mijn zitten en mijn staan
en u kent mijn gedachten, mijn liggen en mijn gaan.
De woorden van mijn mond O Heer die zijn voor u bekend
en waar ik ook naar toe zou gaan ik weet dat u daar bent!

Heer u bent altijd bij mij U legt mijn handen op mij
en u bent voor mij en naast mij en om mij heen

Heer u bent altijd bij mij U legt mijn handen op mij
en u bent voor mij en naast mij en om mij heen, elke dag

Heer u doorgrond en kent mij, want in de moederschoot
ben ik door u geweven; U bent oneindig groot.

ik dank u voor dit wonder, Heer, dat u mijn leven kent
en wat er ook gebeuren zal, dat u steeds bij mij bent

Hartelijke groeten van Annet wees Gode bevolen heel veel liefs

This entry was posted in Annet. Bookmark the permalink.

6 Responses to weekverslag kuurweek 2

 1. hermien says:

  Lieve zus ,
  bijzonder en fijn vind ik het dat jij zoveel mensen om je heen hebt staan.
  Helemaal in een tijd zoals nu.
  hoe zit je pruik? voel je jezelf daarmee?
  Ben blij voor je dat tot nog toe redelijk fit blijft.
  kus uit Lelystad
  Hermien

 2. louisa says:

  Ja Psalm 139 is een mooie psalm.
  Houd goede moed en huil als je je verdrietig voelt. God heeft het allemaal gegeven.
  Gods zegen liefs Louisa

 3. Joke Zomer says:

  Ha lieve Annet

  Fijn dat je ook nu weer redelijkerwijs door de kuurweek heen gekomen bent..
  Fijn dat mamma er met en voor jou kon zijn, en jij eigenlijk ook voor haar..
  Elkaar ruimte geven en bieden, mooi om dat zo te lezen..

  Goed hoor dat er nu een zuster (verpleegkundige ? ) komt om een spuit te geven..
  Deze dingen hoef je echt niet zelf te doen, knap van jou dat jij dat je hulpverleners duidelijk laat weten..

  Hoop dat je vandaag een goede zondag hebt gehad samen met je broers en zussen in de gemeente waar jij je zo geliefd voelt..
  Daarvoor ben ik de Here dankbaar….
  Daarvoor kan ik psalm 122 meezingen , en naast danken juichen voor onze Here..

  Welterusten Annet

  een goede week gewenst

 4. Joke Zomer says:

  Hej lieve zus Annet…

  Hier nog niet helemaal vakantie voor alle kinderen..
  Dus nog ffkes aan doordoen..
  Natuurlijk heb ik al heel lang in de gaten dat jij in je huidige gemeente geen grijze mus of een muurbloempje bent…
  Juist daarom kan ik mij verheugen in jou en je gemeente..
  Vind het heel waardevol in veel opzichten…
  Het is je zo van harte gegunt..
  Annet van vroeger is er wel degelijk, maar nu vele malen meer tot haar recht of aan haar echt gekomen, daar ben ik heel blij mee voor je…Het is zo wat ik je vroeger al zo gunde, en ik kon het je niet geven, God wel, en Hij heeft het “welgedaan”..

  Wens je ook deze week alle kracht en rust die nodig is om weer op krachten te komen voor je vervolg kuur …

  Heel veel liefs
  je zus Joke

 5. Joke Zomer says:

  na een natte periode is het vandaag ook weer mooi
  hoop dat jij ook hebt kunnen en mogen genieten van werk tuin en alles wat het leven je biedt..

  hier zijn een aantal kinderen op vakantie
  op verschillende plaatsen
  Geertrude is in Turkije
  Berendien is kamperen in Hardenberg
  JanPeter vermaakt zich op de camping (recrea enzo)
  Jenine is met haar vriendin en diens vader op weg naar Italie
  Een klein cluppie thuis, met zn vijfjes aan tafel, dat is hier rustig

  Sterkte in veel en hoop dat je lichaam steeds weer meer aan mag sterkten op weg naar de volgende stap in de chemo..

  Liefs Joke

 6. Joke Zomer says:

  Ha lieve zus

  vrijdag alweer…
  en de dag lijkt er weer mooi uit te zien
  lekker zonnetje en niet te warm
  zeker voor jou nu
  heel gewenst
  hoop dat jij je een beetje voelt opknappen
  hier zijn de kids
  (Josefien en TimAndre naar hun laatste schooldag toe
  Boven ontwaken mijn dochter Dorothe en mn kleindochter Marjon..
  Zo knussjes die kleine meid die veel op orothe lijkt..

  Wens je een hele goede dag toe..
  Liefs
  Joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.