vervolg mijn relaas

We zijn weer een paar weken verder. Ik heb een reeks onderzoeken gehad: buikecho, weer een borstecho.  Er is een clipje in mn borst gebracht, want de tumor kan door de chemokuren zo klein worden dat het straks niet te zien zal zijn, dus is de plek waar de tumor zit gemarkeerd.  Dat was 7 juni.  9 Juni moest ik onverwachts ook nog naar de gyneacoloog: er was bij de buikecho op een van mn eierstokken een plekje gevonden van ongeveer 6 cm, dat was schrikken. Dus dat was weer een inwendig onderzoek, plus een echo. 17 juni de uitslag die was gelukkig goed! Maar ik moet wel over 3 maanden terugkomen voor een herhalingsonderzoek.  16 Juni kreeg ik een botscan. Hiervoor moest ik ‘s morgens al in het ziekenhuis zijn voor een injectie. Om 2 uur kreeg ik eerst nog een voorlichting over de chemokuur. Om 15.00 uur vond de botscan plaats. Daarna moesten er nog medicijnen gehaald worden voor de voorbereiding van de chemokuur en gingen we nog even kijken waar ik moet wezen voor een longfoto. Voor de longfoto werd ik op mijn werk gebeld. Alles bij elkaar was het wel heel erg vermoeiend en verwarrend. Denk je het gehad te hebben krijg je weer te horen dat dit en dat ook nog moet.  Dus ik heb de laatste tijd wel even een stuiterend vermoeid hoofd.  Maandag 20 juni moet rond half 10, 10 uur in het ziekenhuis zijn voor de longfoto, dan een gesprek met de arts, en ook nog een met een psychologe. Ik heb zelf gevraagd om een stukje begeleiding omdat het best wel veel is wat ik allemaal moet.  En dat ik dit niet altijd kan handelen.   ‘s Middags om half 2 krijg ik dan mn eerste chemokuur! best wel spannend allemaal.

16 juni is Hanneke v.d.Meij met me meegeweest. We zijn nadat ik de injectie had gehad, een paar uurtjes naar huis geweest.  We hebben onder het genot van een bakkie koffie met wat lekkers en lekkere broodjes even een poosje dvd gekeken. Met Hanneke ben ik mee  naar haar huis gegaan en heb ik lekker bij haar gegeten.

20 Juni gaat mamma met me mee zondagavond hoopt ze bij me te zijn

Tussen alle ziekenhuis bezoeken  door ben ik gewoon doorgegaan met het normale leven. Met de pinksterdagen ben ik naar opwekking geweest.  Ben samen met mamma in de nazorgtent geweest om voor ons te laten bidden.  Mamma was samen met Harmien een dag op de pinksterconferentie, ik was er een heel weekeind.  Zondagavond ben ik samen met Louisa naar de genezingsdienst geweest. Samen zijn we ook naar voren geweest om voor mij te laten bidden, en het was goed de Here weet wat het beste voor me is.

Ik stond met Ruud en Mieke van Delft op veld D 18. met nog een paar anderen. Het verdere weekeind alle samenkomsten bezocht heel veel gepraist, de gebedsreis (is een tent waar je een route loopt waarin je in woord en beeld wordt geholpen om in gebed te gaan) een paar keer gedaan, in de stiltetent gezeten, en meegedaan met het 24-uurs-gebed.  Lekker lopen shoppen in de lectuurtent waar ik de nodige opwekkinglectuur en dvd’s gekocht heb.

14 juni had ik savonds een bbq met de alphakring: gezellig!

En nu maar afwachten hoe het de komende weken gaat lopen allemaal…

Ik heb nog een lied op m’n hart, is ook afkomstig uit de map van zangkoor de zaaijers:

HEER EN MEESTER

Iedere keer als mij iets droevigs of iets pijnlijks overvalt. En een donkerheid wordt op mijn ziel gelegd, Dan verneem k een stem die oproept Kom verlaat dat schaduwdal en doe liever maar wat Gods woord raadt en zegt

Hij is Heer en Meester over al wat mij hier overkomt . Hij is bij mij als k beproefd word , ik bedrukt ben of gewond , En uit iedere strijd of krisis leid zijn liefde mij weer uit. En ik kom uit zn ervaring met een grote rijke buit.

Als ik strijd in mijn arena tegen kwaad en bitterheid En een werving van gedachten mij bestormt, Dan ervaar ik hoe zijn hand mij uit het kolkend water leidt , en zichom mij heen een wolk van vrede vormt

Hij is Heer en Meester over al wat mij hier overkomt hij is bij mij als k beproefd word , ik bedrukt ben of gewond En uit iedere strijd of krisis leid zijn liefde mij weer uit. En ik kom uit zn ervaring met een grote rijke buit.

Het is waar wat hij beloofde , ik zal steeds je helper zijn, Want in iedere situati is hij Heer . Wie in Jezus blijfd is winnaar in de strijd geen angst en pijn en geen zondemacht beheerst het leven meer.

Hij is Heer en Meester over al wat mij hier overkomt Hij is bij mij als k beproefd word, ik bedrukt ben of gewond En uit iedere strijd of krisis leid zijn liefde mij weer uit . EN IK KOM UIT ZN ERVARING MET EEN GROTE RIJKE BUIT

Hartelijke groeten, de Here bevolen,
Heel veel liefs, Annet

This entry was posted in Annet. Bookmark the permalink.

11 Responses to vervolg mijn relaas

 1. Berendien says:

  Lieve zus,
  Weer een heel verhaal van jou,wat een spannende dagen allemaal met al die onderzoeken ,en dokters en andere lui om je heen.
  Maar ook fijne opwekkingsdagen met veel gebed,en heel veel zegen. Morgen is de eerste grote dag,je eerste chemo ,wel heftig allemaal,je maakt veel mee.
  Meerdere keren per dag bid ik je rust en kracht toe,ik weet dat de Here dicht bij je is .
  als ik dan je liederen lees …,gewelig mooi.
  Lieve Annet we hebben een geweldige God die zo machtig en groot is dat hij je ter plekke zou kunnen genezen.
  Hij gaat een weg met jou,en wat je ook overkomt,en wat er ook gebeurt,De Here is erbij,en wil jou rust geven.
  Ik heb je dienst gezien bij mama ,wat heb je mooi gezongen .een mooie getuigenis zei je voorganger ,dat vond ik ook.
  Geniet nog zo van je zondagje,morgen is het zover ,wij bidden voor je en vele anderen met je.
  Liefs uit Hardenberg De vissen.

 2. Berendien says:

  Lieve zus ,
  Hier nog een tekst over de waarom vragen in ons leven.Joh 16 ;22 en 23.
  We kunnen ons wel afvragen ,als we Jezus straks ziens hebben we geen vragen meer.Hou je ogen maar op hem gericht,Hij zal je helpen.
  Liefs Berendien

 3. tante Metty says:

  Lieve Annet,

  Uit het diepst van mijn hart wens ik jou vanaf morgen heel veel sterkte met de behandelingen en onderzoeken. Je bent voortdurend, bijna dag en nacht in mijn gedachten. Ik bid voor jou.
  Heel veel liefs, je tante Metty

 4. louisa says:

  Hoi zus,

  Ja dat was wel bijzonder daar op opwekking. God is de grote Geneesheer daar mogen we op vertrouwen. Hij geneest geest ziel en lichaam.
  Succes en sterkte ook morgen bij de onderzoeken en de chemo, fijn dat mamma mee kan. Groetjes Louisa

 5. Janny Spaargaren says:

  Lieve Annet,
  Ook wij, Gijs en ik, wensen jou héél, héél veel sterkte toe morgen. Heerlijk te weten dat wij in elke omstandigheid ons geborgen weten in Zijn Hand. Wat fijn dat dat lied uit de ‘map’ jou ook veel troost geeft. Dit soort liederen gaan veel meer tot ons spreken wanneer we zelf in moeilijke omstandigheden gekomen zijn. Je weet dat het gemaakt is naar een vers uit Psalm 119. Wat hebben wij toch een rijke God die ons door Zijn Woord zoveel kracht geeft. Ik wil je nog dit vers meegeven uit Jes. 12.
  “God is mijn heil, ik vertrouw en vrees niet, want mijn sterkte en mijn psalm is de Here Here en Hij is mij tot heil geweest.”
  Heel veel sterkte, wij blijven voor je bidden.
  Liefs, Janny.

 6. Henk en Barbera en kinderen says:

  Lieve zus en tante,
  Dank voor je verhaal. Bemoedigend is het om te lezen hoe opgewekt je bent in jouw moeilijke omstandigheden en al de dingen die jou te wachten staan in de komende tijd. Daaruit blijkt al hoeveel kracht je ontvangt van onze hemelse Vader! Weet dat we voor je bidden, ook in Goes, voor de behandelingen die je gaat krijgen, maar ook als je tegenvallers moet incasseren. We wensen je toe dat je nog dichter bij God mag leven dan dat je nu al doet!

 7. Hanneke van der Meij says:

  Lieve Annet,
  Wat hebben we een heerlijke avond gehad .
  Joh.de Heer.je speelde zo goed.
  ik kon mijn ogen niet van je afhouden zo straalde je
  De Heer gaat met je mee.
  soms moeten wij door diepe dalen, en begrijpen wij er niets van. we staan voor een spiegel van raadselen. maar straks zal ons alles openbaar worden.
  fijn dat je Moeder met je mee gaat,ondanks heb een paar gezellige dagen met haar.

  en wij bidden voor je.
  Je geestelijke zus in de Heer .Hanneke van der Meij

  • Hanneke van der Meij says:

   Lief zusje ,hoe is het vandaag gegaan? ik ben erg benieuwd naar je longfoto en hoe je het ervaren hebt dat de chemo toegepast werd. hoe voel je je?Tante Truus belde mij of ik al wat wist.ik zei zodra ik haar web-log lees en er is nieuws bel ik je wel sterkte meisje je bent niet uit mijn gedachte. Hanneke

 8. Joke Zomer says:

  Lieve Annet

  Bedankt voor het delen van je ervaringen als patient van deze ziekte..
  Maar ook als dochter van de Allerhoogste God en Vader ..
  Bijzonder juist omdat ik daarin lezen kan dat je Hem ervaart: Zijn Heilige Geest is met je…
  Ik weet al jaar en dag dat je Hem lief hebt, Hem volledig vertrouwd, Hem altijd trouw bent geweest..
  Fijn dat je nu ook op Hem blijft vertrouwen, Hij zal het niet beschamen..

  Tussen de dagelijkse taken door is mijn gebed er voor jou, steeds weer opnieuw..

  veel liefs en sterkte van alle zomertjes

 9. Berendien says:

  Lieve zus,
  De eerste chemo zit erop ,ik heb veel aan je gedacht.
  Morgen bel ik je ,ben wel benieuwd.
  Slaap lekker vannacht,liefs
  Berendien

 10. Joke Zomer says:

  Lieve Annet
  Je eerste “chemo-dag” is voorbij..
  Nu zal het zn werk moeten doen..
  Spannend voor je wat het voor jou lichamelijk inhoud naast alle geestelijke inpackt zal je lichaam ook reacite geven..
  Gods nabijheid in deze bid ik je toe..
  Hij is er altijd, Hij voelt zelfs met je mee…
  Psalm 23 De Heer is mijn Herder is …
  Komt in mij in de gedachten, en daarmee sluit ik deze dag, ingedachten bij jou..
  Wens je alle rust toe voor lichaam en ziel, deze nacht..
  God is er,
  Hij houd trouw de wacht, Hij slaapt of sluimert niet..
  Liefs van je zus Joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.