week 3 plus 2 dagen na laatste (6e) chemo

De tijd gaat hard,  alweer een week om, een week met gezellige bezigheden. De laatste dagen van de afgelopen week waren heftig voor mij.  Toen ik vorige week zaterdag klaar was met mn blog ben ik heerlijk naar buiten gegaan, het was schitterend weer. Ik heb nog nordicwolkingstokken ik de schuur liggen,  die ik had opgezocht,  en  ben daar lekker mee gaan lopen .  Heerlijk door het park bij de Constantijnhuygenslaan en zo naar de kinderboerderij Kweeklust.  ‘s Avonds heb ik nog een plakboek bijgewerkt, dvd gekeken en wat zitten breien.

Zondagmorgen heb ik weer fijn gespeeld in de dienst, en van de preek genoten.  Van verschillende kanten meeleven ervaren. Het gebed van de gemeente is dat mn operatie zo spoedig mogelijk gaat plaatsvinden. ‘s Avonds was er weer,  de Johannes de Heer avond, en stond ik weer met mn dwarsfluit op het podium

Er kwamen  2 koren zingen. die waren samen gevoegt het Boogerdkoor uit Rijnsburg waarin Tante Jannie vroeger nog gezongen heefd, en  waarin nu enkele mensen uit de gemeente in meezingen. En het ouderenkoor uit Voorschoten waarin een paar oudleden van het toemalige Leidskerkkoor in meezongen onder leiding van Joke Jager.

Naast de samenzangnummers speelde ik als fluitsolo op verzoek van Joke; ” Kom in mijn hart Heer Jezus”

Ook werd ik extra in het zonnetje gezet door Hanneke en kreeg ik de bloemen die deze avond in de kerk stonden met een bemoedigende toespraak.

Na afloop koffiedrinken met elkaar en had fijne ontmoetingen met Lies Anker en Annie Snoeker.  Siri Ommerink zie ik al elke week bij de Zaaijers, het koor waar ik nu op zit. We hadden heel wat bij te praten, dat krijg je als je elkaar een hele tijd niet gezien hebt.

Nadat bijna iedereen naar huis was en Hanneke Ella en Gerda de koffieboel hadden opgeruimd, werden Tante Ted en ik naar huis gebracht. In de auto draaide een cd met opwekkingsliederen, Hanneke en ik zaten gezellig op de achterbank te praisen.

Maandagmorgen ben ik lekker weer een paar uurtje s naar mn werk gegaan.

‘s Middags heb ik na even te hebben gerust,  kaarten geschreven en kaarten gemaakt. totdat Heleen Bijl me kwam ophalen. Ik zou bij haar gaan eten,  gezellig! Ze heeft 4 dochters van 4 t/m 12 jaar

Ik ken haar nog van mn voormalige gemeente de Gereformeerd Vrijgemaakte kerk aan de Herengracht. Als ik bij haar was kwam ik weer eens het een en het ander te weten uit mn vorige gemeente.

Weer thuisgekomen ging ik nog wat kaarten zitten maken .

Dinsdag ging ik ook weer naar mn werk en s middags naar Rozenburg , daar was een bijbeluur voor de bewoners en ik begeleid op de fluit dan de samenzang ,

Thuisgekomen zag ik op de telefoon dat er weer gebeld was. Toen ik terugbelde bleek dat Johan onze voorganger te zijn geweest. Daar heb ik nog een tijdje mee zitten praten, ik kreeg een uitnodiging van hem om eens bij hen te komen eten. We maakten een afspraak voor vrijdag 4 november dan komt hij me halen.

Later kwam John nog even langs om nog het nodige in mn tuin te doen. De avond bracht ik weer door met kaarten maken.

Woensdag sliep ik een gat in de dag, ik nam het maar lekker van, ik had toch de tijd vandaag.

Om half elf ging ik er toch maar uit en ging een lekkere brunch klaar maken met koffie en installeerde me lekker op de bank onder het genot van een dvd van opwekking.

Rond 12 uur belde mn bovenbuurman met zn dochter aan ze wilden een bakkie komen doen.  Nou dat mag wel maar kom dan straks want ik moet me eerst even opknappen. We hadden samen een gezellig uurtje. We hebben de tuin even doorgelopen die er best nog mooi bijlicht  deze tijd van het jaar. En zo weten we het een en ander van elkaar,  ik ben erg blij dat hij het toch kon respecteren dat ik elke donderdag de gospelgroep heb. Dat zal vast wat overlast geven.

Verder heb ik me rustig gehouden, ik heb nog een pop voor een gedeelte in elkaar gezet.

‘s Avonds kwam Janny me halen voor de zang, en hadden weer een fijne avond.

De week daarvoor hadden we een opbouwend gesprek in de auto, dat een gebed van een rechtvaardige veel vermag. Met het oog dat het met Henk M  gaat het de goede kant op. Dan moet het met mij ook zeker wel goed komen.

Donderdagmorgen ben ik weer een paar uurtje s naar mn werk geweest dat was zeker vandaag wel een hele goede afleiding. ‘s Middags moest ik weer kwart voor 2 in het ziekenhuis wezen.  Ineke zou om half 2 bij me zijn.

Daar kreeg ik de uitslag van de scan te horen de tumor is geslonken en is nu 15 mm.  Prijs de Heer.

Helaas waren de verdere dingen voor mij heel verwarrend, ik snap het nog steeds niet! Nu had hij het weer over een poortwachtersklier onder mn oksel????? Ik vat het echt niet. Verdere detaills daar kan ik niet over vertellen. Dit portie geef ik graag aan fikkie. Ik snap het echt allemaal niet meer.

Daarna nog naar de narcose afdeling,  dat andere woord hiervoor dat kan ik echt niet uitspreken.  Dat er een hartfilmpje gemaakt werd dat kon ik nog wel snappen,  daar had ik ook graag om willen vragen. Maar toen we weer bij een andere dokter werden geroepen voor de uitslag van dat filmpje,  moesten er ook weer dingen gebeuren waar ik helemaal niet op had gerekend. Ik was moe in mn hoofd van wat er allemaal was gepasseerd!? Ik hendelde dat niet meer, en wilde naar huis het moet nu maar eens klaar wezen. En het was klaar voor vandaag,  en we zijn samen naar huis gefietst. De uren erna en ook de dagen erna zat ik er goed doorheen.

Donderdagavond had ik de gospelgroep en we hebben heerlijke liederen gezongen.

De Geestelijke wapenrusting , Wij hebben geen bovenmenselijke verzoeking te doorstaan.

Ps 139 en Romeinen 8 Vertrouw op de Heer met jou hele hart. Allemaal door Peter geschreven. We besloten de avond met een gebedsronde en ik werd weer opnieuw een speciaal gebedsonderwerp.

Nadat iedereen weg was heb ik de vuile koffieboel in de vaatwasser gezet en de vaatwasser aangezet. Voordat ik ging slapen heb ik nog een nervovit ingenomen en nog een gedeelte uit de bijbel gelezen over David en Salomo

Toch maar weer halverwege de nacht wakker liggen balen. Er maar even uit gegaan en de vaatwasser leeggeruimd. Toen nog maar een stuk uit de bijbel gelezen gebeden en het maar weer proberen gelukkig lukte het weer.

Vrijdagmorgen heb ik mn bed verschoond, boodschappen gedaan en mn huis voor een gedeelte doorgewerkt,  een was gedraaid. Dat zijn nou tenminste dingen die ik wel kan, weet en snap en goed in ben. Beter dan dat technisch moeilijke ziekenhuisgedoe.

‘s Middags ben ik een paar uurtje s naar Hanneke geweest,  om even tot rust te komen, even mn hart te luchten samen te zingen en samen te bidden. En hebben gezellig koffie en later sap zitten drinken en ik had mn breiwerk bij me en heb een heel stuk zitten breien.

Ik ging ook weer een heel stuk rustiger naar huis ik kom daar altijd weer opgebouwd vandaan!

‘s Avonds ben ik na het eten lekker achter het orgel gaan zitten om weer eens een paar lesboeken door te spelen.

Zaterdag weer even wat rustiger aan gedaan,  maar ik wilde wel niet al te laat uit bed. Ik wilde die dag even de nodige dingen wilde doen o.a. weer aan mn blog werken,  de rest van mn huis doorwerken,  als ik tijd over had een heerlijke wandeling maken want het was schitterend weer. Om 3 uur zou Simone langs komen voor een bakkie want we hadden elkaar een tijd niet meer gezien.

Maar helaas liep alles anders toen ik bij mn kledingkast stond om eens even wat anders aan te trekken, had ik al vroeg een telefoontje op mn mobiel.  Mieke wilde langs komen prima daar heb ik best wel zin in. Ze zou een uurtje of één langs komen,  of ze wat voor me kon doen? Ja hoor je hoeft alleen mn kamer maar te zuigen de rest heb ik allemaal al gedaan. Ik had vanmiddag best wel met je mee gewild maar ik krijg  al visite van mn voormalige buurvrouw o.k. dan tot straks dan maar. Eerst de badkamer in met schone kleren om te douchen en op te knappen dan eet ik daarna wel ga ik meteen ook snel aan mn blog werken dan moet dat maar in etappe s.

Ik had al een stuk klaar toen Mieke kwam. Even zitten kletsen en ze stofzuigde mn huis. Dat scheelt mij weer dan kan ik even wat anders gaan doen.  Toen ze weer weg was heb ik nog weer een tijdje zitten typen ik wilde proberen klaar te komen voordat Simone kwam. Maar toen werd ik er een paar keer eruit gehaald, door de telefoon, dan weer iemand aan de voordeur, houd het dan nooit op. Eindelijk was ik bijna klaar alleen nog een paar liederen uitzoeken. Er werd alweer geklopt op het raam,  o daar was Simone al. Ik wilde de laptop voor de zoveelste keer wegzetten, het snoer bleef achter mn voet haken en werd er daardoor uitgetrokken en ik was alles kwijt al mn werk voor niets geweest.

Simone vond het heel rot voor mij.

We hebben verder toch even lekker bij zitten praten, ik heb verteld dat woensdag de bovenbuurman met zn dochter bij mij op bezoek geweest is.  Ik vertelde dat mn moeder volgende week zaterdag jarig is, en dat ik er niet naar toe kan omdat het treinreizen nog te vermoeiend voor me is. De kans op vertragingen en werkzaamheden aan het spoor deze tijd van het jaar wel heel erg groot is.

Toen stelde ze voor ik wil je wel naar Gramsbergen brengen. Ik nog zeggen meen je dat nou het is wel een heel eind hoor je zit heen en terug wel 5 a 6 uur in de auto is dat niet te veel voor je?? Nee hoor voor jou doe ik het graag maar dan krijg je wel de benzine vergoed hoor.  Heb ik nog gezegd maar dat vond ze niet nodig maar ze krijgt wel geld van mij dat kan ik toch zo niet aannemen dus ze hoort dat nog wel van mij.

‘s Avonds kwam Esther Kruisman nog even gezellig langs en hebben we samen naar een dvd van opwekking gekeken en lekker mee zitten praisen.

Zondag 23 Oktober heefd Wim me weer gehaald voor de kerk en we hadden een goede leerzame dienst. Een preek over Ps 27 over o.a.. over wachten dat zo moeilijk is en dat wij maar gauw eigengereid zijn en zelf maar weer het heft in handen nemen als het allemaal te lang duurt heel toepasselijk voor mij in deze tijd.

Na de dienst heeft Henny Siebel me mee naar boven genomen en hadden we een gesprek ook omdat ik er een beetje erdoorheen zit.

Het is voor mij ook eens goed om eens een Sabbatsjaar te hebben en eens niets te hoeven

Hans heeft me later naar huis gebracht want Wim kon me nergens vinden en is toen weggegaan

Thuisgekomen kwam Ditta Verbiest bij me langs en hebben we samen een boterham gegeten. Daarna zijn we naar de bushalte in de Verbeekstraat gewandeld en hebben de bus naar Katwijk gepakt. Op de Boulevaar zijn we uitgestapt hebben een heerlijke strandwandeling gemaakt het was schitterend weer. Ergens in een strandpaviljoen hebben we wat gedronken en gegeten een leuke traktatie van Ditta.

Over de Boulevaar zijn we weer teruggelopen en zijn weer op de bus gestapt.

Weer thuisgekomen is Ditta meteen weer naar haar eigen huis gegaan.  Mamma belde en ik heb nog een tijdje met haar aan de telefoon gezeten.

Daarna ben ik opnieuw begonnen aan mn blog doe dat deze keer maar op word dan kan ik hem later overzetten op de mail daarna nog even achter het orgel zitten studeren.

Maandag 24 Oktober heb ik weer een paar uurtjes gewerkt. ‘s Middags naar tante Metty geweest en ‘s avonds heefd Hans weer eens een keertje bij me gegeten. Dat was wel weer even gezellig. Hij moest alweer vroeg weg en ik ben nu mn verslag aan het afmaken, en probeer mn gedachten maar weer de positieve kant op te sturen en maar weer lekker bezig te blijven.

En eindig ook nu met een paar liederen van de Gospelgroep

Geestelijke wapenrusting naar Efeze 6vs 10-13 Door Peter Heijligers

Voorts wees krachtig in de Heer en in de sterkte van zijn macht , in de bozen dag .

Doe de wapenrusting Gods aan om stand te kunnen houden tegen de verleidingen van de duivel

Neemt de wapenrusting Gods om verzet te kunnen bieden , in de bozen dag

En om als je je taak helemaal vervuld hebt stand te kunnen houden

Want wij hebben niet te worstelen tegen bloed en vlees maar tegen de overheden en tegen de machten .

Tegen de wereld beheersers van deze duisternis tegen de boze geesten in de hemelse gewesten

Daarom daarom

Neemt de wapenrusting Gods om verzet te kunnen bieden , in de bozen dag

Doe de wapenrusting Gods aan om stand te kunnen houden tegen de verleidingen van de duivel

Van de boze brandenden pijlen

De lendenen omgord met de waarheid

Bekleed met het pantser van gerechtigheid

De voeten geschoeid met de bereidvaardigheid

Van het evangelie van de vrede

En neemt bij dit alles het schild van het geloof ter hand

Waarmee je al de brandende pijlen

Van de boze zult kunnen doven

En neemt de helm van het heil aan

En het zwaard van de Geest

Het zwaard van de geest is het woord van God

Dat is het woord van God

Van den boze brandende pijlen

En neemt bij dit alles het schild van het geloof ter hand waarmee je alle brandenden pijlen

Waarmee je alle brandenden pijlen van de boze zult kunnen doven

En bid daarbij Efeze 6 vs 18

En bid daarbij aanhoudend bidden en smeken

Bij elke gelegenheid in de Geest daartoe wakende

met alle volharding en smeking voor alle heiligen

en dan nog een lied van Peter

Wij hebben geen bovenmenselijke verzoeking te doorstaan 1 Corinthe 10 vs 11

Wij hebben geen bovenmenselijke verzoeking te doorstaan

Want God staat niet toe dat je boven vermogen word verzocht

Want God is getrouw die niet zal gedogen dat je boven vermogen verzocht word

Want hij zal met de verzoeking ook voor de uitkomst zorgen

Want God hij is getrouw

Hartelijke groeten heel veel liefs, de Here bevolen

Annet v.d. Meij

.

This entry was posted in Annet. Bookmark the permalink.

7 Responses to week 3 plus 2 dagen na laatste (6e) chemo

 1. louisa says:

  Sjonge zus het is wel een les in geduld voor je. Erg vervelend voor je dat je nu op een wachtlijst staat voor de operatie. Gelukkig dat je allemaal fijne mensen om je heen hebt die je goed op vangen.
  Goed om te lezen dat je ook van veel dingen nog geniet. Lekker creatief bezig zijn en wandelen.
  Houd goede moed zus!!

  Veel liefs Louisa

 2. Joke Zomer says:

  tjonge annet
  het is gewoon veel he
  wat er zoal allemaal met je gebeurd
  fijn dat er zoveel broeders en zusters en andere mensen om je heen staan
  jou willen bemoedigen door er voor je te zijn
  met hun mogelijkheden
  wens je veel sterkte in alles

  bedankt voor het schrijven van je blog
  maar zeker ook voor het uitschrijven van de liederen

  liefs
  je zus Joke

 3. Joke Zomer says:

  wapenrusting
  mooi woord
  wapen-rust-ing
  wapen-rust- (z)ing
  wapen en rust
  bijna tegenovergestelden van elkaar
  maar in God is het rust
  Hij is je wapen
  daarin vind jij rust
  zing…..

  liefs

 4. Hanneke van der Meij says:

  Lieve Annet.
  Zo heb je het toch maar weer even over gedaan om je mail te schrijven?
  het is goed dat alles wat je meemaakt te verwerken in je schrijven,
  Het was weer een heel epistel.
  soms is het wel wat te veel voor je,al die onverwachte dingen,
  maar wel leuk ,zoals een lekkere strandwandeling.
  even je hoofd uitwaaien.
  en al die lieve mensen die het goed met je menen.
  en voor je klaar staan.
  en een wat verrassing dat je naar je moeder gebracht wordt.
  naar haar verjaardag!
  wat vind ik dat fijn voor je.
  gelukkig durf ik dat niet meer zo ver weg.
  anders zou je doodmoe aankomen.
  want wij zouden de hele weg zitten praisen
  en dan na al die uren zijn we lichtelijk kapot.
  wij kunnen onze mond toch niet houden.
  maar het tilt ons op en worden daar blij van.
  zingen maakt blij he Annet?
  prachtig dat onderstaande lied wat een mooie teksten
  wat genieten we van de prachtige preken in onze Gemeente he?
  Johan vorige week .
  ik zat op het puntje van mijn stoel
  en nu weer Arjan met vertrouwen .
  dit was echt iets voor ons.
  God is goed. Hij geeft wat wij op dat moment nodig hebben.

  Jan is vandaag met zijn neef uit Amerika naar Amsterdam.
  die neef is ook een Baptist, maar heeft zich wat overwerkt ,Hij doet in de Gemeente daar een voedselbank en coordineert dat .hij zat tegen een burn out. is met zijn Vader hier in Nederland voor 10 dagen.
  en gaat Zaterdag weer terug.
  zo wordt onze tijd wel ingevuld ,maar allemaal leuk.
  nou lieverd hoofd omhoog en gaan he! wij bidden voor een snelle oproep.
  maar het moet gaan zoals het gaat. en geniet er maar van.
  er zijn tussen door allemaal fijne dingen te doen.
  en je voelt je steeds beter om de dingen te gaan doen.
  even conditie opbouwen, dat is heel belangrijk voor je operatie.
  elke dag even een half gaan lopen.
  ik weet dat uit ervaring, ik leg je niets op hoor maar zeg het voor je bestwil ,
  tot horens en heb een goede reis een hele dikke knuffel van
  Hanneke van der Meij

 5. neef Gert van Doorn says:

  Nou nou nicht Annet je bent wel in ‘the picture’. Goed te vernemen dat je zo omringd wordt door zoveel mensen! Soms sta je verbaasd over het meeleven…doe dat danook. God zorgt daarin voor je! Verder sterkte met alles wat je moet ondergaan. Laat het maar (gewoon…of ongewoon) gebeuren, geef dingen over…ook al ‘past het je niet’ of begrijp je het niet. ‘t Allerbeste en tot sinas.
  Gert en Stieneke

 6. Joke Veenstra says:

  hai, Nichtje ,
  \Wat fijn dat we zo met je kunnen meeleven , en voor je bidden, wat zul jedankbaar zijn dat de tumor geslonken is. we wensen je veel geduld met het wachten…….

  liefs Joke Veenstra van Berkum

 7. Joke Zomer says:

  lieve Annet,

  wat fijn dat je vandaag
  op mamma haar verjaardag
  bij haar kan zijn
  dat jij gebracht kon worden
  dat je door dat brengen
  ook bij ons
  op TimAndre zijn verjaardag kon zijn
  dat was echt heel bijzonder
  dus ook mijn dank aan jou taxi chaufeuse
  die ook in andere opzichten er voor ou kan zijn
  en daarin ook haar kwaliteiten gebruiken mag en kan om je verder te helpen
  fijn te weten
  rust geeft dat
  te weten dat God in al Zijn ontferming deze mensen op jou pad mag laten zijn
  voor een ieder die om mijn zus heen staan
  ook mijn dank bij deze
  Gods kracht voor jullie daarin toegebeden

  wens je een heel warm samenzijn met mamma vanavond
  ben benieuwd waar jullie uiteindelijk aan tafel schuiven

  liefs je zus Joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.