Een gouden week +2dagen

De Here zij geprezen! Dankbaar en blij mag ik terugkijken op een mooie gouden week. Ik had verwacht dat ik zieker zou zijn, maar ik kon – hoewel in een laag tempo – wel verschillende dingen doen. Daar mocht ik van genieten.

Wel heb ik veel rust genomen en goed naar m’n lichaam geluisterd. Afgelopen zondag ben ik naar de kerk geweest, Hans heefd me gehaald en gebracht. Ik heb gespeeld in de zang en muziekgroep en heb dit ervaren als een godsgeschenk.

Maandag nog even rustig aan gedaan. Hanneke v.d. Meij heeft m’n boodschappen gedaan en die ‘s middags bij me thuisgebracht. Vervolgens werd ik om half 5 opgehaald door Heleen Bijl; ik zou bij haar eten. ‘s Avonds ben ik door haar man Jobert weer thuisgebracht.

Dinsdag ben ik voor het eerst weer op m’n Sparta-met gestapt en ben naar m’n werk gereden, heb daar een bakkie gedaan met m’n collega’s en ook nog twee uurtjes in de linnenkamer geassisteerd met het opvouwen en sorteren en in de vakken leggen van de schone was. ‘s Avonds kreeg ik visite Letty Veerman en Rene van Niel.

Woensdag wat rustiger aan gedaan: foto’s ingeplakt en m’n keuken en badkamer de dagelijkse beurt gegeven. ‘s Middags even naar tante Metty geweest, om een uurtje of 4 kwam Hellen Kerkvliet nog de nodige dingen doen in m’n tuin. Dat kon weer, de bruine bak was vanmorgen geleegd. Het nodige aan overtollige rozenstruiken en andere gewassen is weer teruggesnoeit, het onkruid weg en m’n straatje weer schoon.

Donderdag was ik ‘s morgens om 8 uur al weer op m’n werk en heb tot kwart over 12 gewerkt in de linnenkamer. Een paar manden was weggevouwen, een doos merkgoed van een nieuwe bewoner weggemerkt en strijkgoed wat gestreken is weggehangen op kamernummer aan de rekken. Voordat ik naar huis ging even naar de visboer een lekkerbekje gehaald en die thuis even met een stevige lunch genuttigd. Toen even een lekker poosje geslapen buiten op het terras onder de parasol. Bij drieën schoot ik wakker, ik meende de voordeurbel te horen. O o o – Hanneke zou komen met de boodschappen; straks staat ze voor de deur! Gelukkig was dat nog niet zo. Maar na een kwartiertje was ze er dan met de boodschappen en we hadden een gezellig knus samenzijn. Ook hebben we samen gebeden.

Tussen 5 en 6 uur kook ik lekker m’n potje en zorg er wel voor dat ik de nodige vitamines wel weer binnen krijg. En ook de variatie erin houdt; wat er in deze week naar binnen gaat daar hoeft niemand zich toch zorgen om te maken: Andijvie, spinazie, aardappelen, sperciebonen, gehakt, vis, kaas, eieren, melk, vruchtensap, liters thee, bruinbrood, eieren op z’n tijd, een bak koffie, een spaghetti-maaltijd door Hanneke verzorgd, etcetera, etcetera. Donderdag had ik witte bonen in tomatensaus en daarbij een roerbak van gehakt, champions, uien, tomaat, appel en prei. Dus ik zorg heus wel goed voor mezelf! En als ik in m’n goede doen ben dan wil ik ook wel eens op de Sparta-met kunnen stappen; ik zal heus wel voorzichtig zijn: lange afstanden die ga ik niet maken, ik blijf binnen Leiden.

Donderdagavond had ik de gospelgroep bij me thuis en hadden we weer heel wat liederen gezongen en we sluiten de avond altijd af met gebed.

Vrijdag had ik een hele luie dag de hele nacht en ochtend heerlijk geslapen en de verdere dag heel rustig aan gedaan. ‘s Avonds ben ik op de Sparta-met naar de kerk geweest om met de zang en muziekgroep te repeteren voor zondag.

Zaterdag weer gewoon op tijd op, want ik wil weer even de nodige dingen doen en genieten van het weer. Vanmiddag komt m’n bovenbuurvrouw een bakkie bij me doen.

Ik mag terugkijken op deze week van zegeningen: het ontvangen van kaarten, mailtjes, telefoontjes en bezoekjes. M’n kaartenplakboek is bijna vol…

Naar aanleiding van één van de mailtjes van m’n zus Joke – dat de weersomstandigheden een mooie rol speelde deze week met regen, onweer en zonneschijn – kreeg ik dit lied op mijn hart:

Lied 407 uit Opwekking

O Heer mijn God, wanneer ik in verwondering de wereld zie die U hebt voortgebracht. Het sterrenlicht het rollen van de donder, heel dit heelal, dat vol is van Uw kracht.

refr: Dan zingt mijn ziel tot U o Heer mijn God; hoe groot zijt gij, hoe groot zijt gij!

Als ik bedenk, hoe Jezus zonder klagen tot in de dood gegaan is als een Lam.
Sta ik verbaast dat hij mijn schuld wou dragen en aan het kruis mijn zonde op zich nam.

refrein

Als Christus komt met majesteit en luister, brengt Hij mij thuis, hoe heerlijk zou dat zijn. Dan zal ik vol aanbidding voor Hem buigen en zingt mijn ziel; o Heer hoe groot zijt Gij!

refrein

Alle meelevers in de vorm van kaarten, mailtjes en telefoontjes, de nodige hand- en spandiensten, bezoekjes en vooral gebeden heel hartelijk bedankt!

Hartelijke groeten en heel veel liefs de Here bevolen,
Annet

This entry was posted in Annet. Bookmark the permalink.

14 Responses to Een gouden week +2dagen

 1. tante Metty says:

  Fijn Annet,

  Je bent echt een Koningskind !!!!
  Geniet van alle dingen en dan vooral van de mensen om je heen.
  Goede zondag en tot ziens, Een knuf van tante Metty

 2. Joke Zomer says:

  Lieve Annet

  Bedankt voor je schrijvend delen..
  Het lied wat je noemt en opschrijft is intens mooi…
  Het raakt mij altijd weer opnieuw

  Fijne zondag …

 3. Hanneke van der Meij says:

  Lieve Annet,
  Ik heb je Gouden week even gelezen,
  wat ben je toch een dankbaar mensenkind.
  we hebben elkaar telefonisch wel even gesproken.
  maar wil toch graag even een reaktie geven.
  het is gewoon heerlijk om bij je te zijn.
  je ervaart de vrede van God, dat heb ik je ook gezegd.
  Bij Corrie Ten Boom
  ervoeren mensen ook die rust en vrede!
  Fijn dat er zoveel mensen naar je omzien.
  en iets voor je willen doen.of op de bemoedigings-site naar jou reageren.
  ik hoop ook dat ze dat trouw blijven doen.
  je voelt je gedragen, en wij blijven voor je in Gebed, en dragen je op, elke dag opnieuw.
  lieve lieve Annet, welterusten voor straks.
  en misschien zie ik je morgen in de Kerk.

  Geprezen zij de Here. Dag aan dag draagt Hij ons ,die God die is ons Heil.

 4. Berendien says:

  Hallo Annet ,lieve zus.
  Nou ,het is goed om te lezen ,dat het zo voorspoedig gaat met jou.
  Ik vind het heel fijn om te lezen ,dat er rust en kracht van je uitgaat.
  Dat zijn de dingen waar wat we je regelmatig toebidden.
  Morgen is het weer zondag,we wensen je een gezegende dienst toe.
  Geniet van de samenkomst ,met je broers en zussen om je heen.
  Ook de komende week zullen we weer aan je denken ,en voor je bidden.
  De Here zegene je Annet,houd goede moed,
  liefs van de Vissen

 5. Henk en Barbera van der Meij says:

  Hoi, hoi Annet,
  Opnieuw heel bemoedigende geluiden! Fijn dat je zo Gods kracht ervaart en je dankzij Hem staande weet te houden. We denken veel aan je en uiteraard hebben we ook voor je gebeden. We horen gauw weer van elkaar.

 6. nicht Louisa, van Henk says:

  Hoi Annet,

  Wat schrijf je open over al je ervaringen! Heel goed om alles zo te kunnen lezen.
  Ik probeer het zo goed mogelijk bij te houden.
  Mooi om te lezen dat je zo dicht bij God leeft en alles bij Hem brengt!
  Houd goede moed en weet dat er hier in Goes dagelijks voor je gebeden word!

  Liefs, Louisa (van der Meij)

 7. Joke Zomer says:

  Ha lieve Annet…

  De maandag is weer voorbij..
  Een werkweek waarin jij je voorbereidingen treft op het vervolg van je medicatie..
  Een werkweek die gewoon alle dagen van de week omvat, tijd tijden en een halve tijd..
  Ik blijf je Gods rust en vertrouwen op Hem toebidden..
  Fijn dat je vorige week ook je dingen hebt gedaan in je werkomgeving..
  Ook lekker in je tuintje de dingen doet waarvan je genieten kan..
  Die dingen wens ik je ok deze week toe..

  De afgelopen dagen hebben we hier verschillende afleveringen van Swiebertje gekeken..
  Zo leuk om te zien hoe de jongsten hier evengoed ook genieten van die humor van Swieber Brom Saartje en MallePietje..

  Veel liefs uit Hardenberg…
  Onze gebeden zijn er
  iedere dag weer…

 8. broertje says:

  Weekmenu: Andijvie, spinazie, aardappelen, sperciebonen, gehakt, vis, boter, kaas en eieren, melk, vruchtensap, liters thee, bruinbrood, meer eieren, koffie, spaghetti, witte bonen in tomatensaus, champions, uien, tomaat, appel en prei en een lekkerbek.
  Ik kom ook eens eten!
  Hou je taai.

 9. Joke Zomer says:

  hej lieverd
  een goed weekeinde
  een goede voorbereiding voor de nieuwe week waarin je weer veel te wachten staat
  maar God gaat altijd met je mee
  geen moment verliesd Hij jou uit Zijn oog…
  liefs van je zus Joke

  • mama says:

   Dag Annet, Fijn om je nieuwe blog te lezen , het meeste hadden we al voor de tel. besproken .
   Ik verlang er naar om morgen weer bij je te zijn , en maandag uiteraard .Annet ik heb er heel veel bewondering dat alles wat je op je blog verteld en het vertrouwen dat je hebt in je hemelse Vader. heel fijn om te lezen, en ikzelf daar door ook bemoedigt ben. Annet ik hou heel veel van jou!
   tot morgen DV knuffeltje mama!

 10. Joke Zomer says:

  lieve Annet

  Heel veel sterkte, voor jou
  en voor mamma die samen met je Hemelse Vader met je mee gaat..
  Waar zij niet in lijve bij je is is Hij er wel..
  Wat is dat toch bijzonder om te weten..
  Wat blijft het bijzonder om dat bij jou te lezen wanneer jij je verslag doet hier..
  Mijn gebed is er voor jullie, en voor de doktoren,en voor de medicatie die gebruikt wordt..
  Zijn nabijheid en zegen in alles..
  Liefs je zus Joke

 11. Joke Zomer says:

  de maandag voorbij
  mooi weer
  en fraaie zomerse dag
  hier een aantal naar school
  en een aantal al vrij
  of naar hun vakantie baantje
  de wereld draait
  de wereld draait door
  velen hun gewone dingen
  en dat is goed
  toch tussen al die gewonen dingen door
  gaat het leven anders
  zeker voor jou
  vandaag
  en ik denk en bid voor je
  in veel
  je leven blijft behouden
  dat is zeker
  toch hoop ik ook dat je leeftijd hier
  nog een mooie verlenging mag hebben
  alles je nu mee bezig bent
  meewerken zal aan die verlenging

  veel liefs in alles
  Gods zegen en nabijheid

  je zus Joke

 12. Berendien says:

  Lieve Annet,
  Je tweede chemo is geweest.Veel aan je gedacht,en voor je gebeden.
  We bidden voor net zo’n rustig verloop ,als de eerste keer.
  Gods zegen voor jou en mama .
  Geniet van je verse , uit eigen tuin groentes,en piepertjes.
  doeg ,liefs de Visjes

 13. Joke Zomer says:

  Ha lieve Annet

  Vrijdag…
  een week met veel
  zonneschijn en regen
  winden en zelfs storm
  veel gebeurtenissen van verschillende aard

  ik ben heel benieuwd hoe je deze dagen na de tweede chemo doorleeft..
  hoe deze keer jou lichaam reageerd
  medicatie is het
  en toch kunnen er vervelende bijwerkingen zijn
  tussen de bedrijvigheid van mijn gezin
  zijn mijn gedachten en gebeden geregeld bij jou

  daarbij denk ik in het bijzonder aan psalm 139

  Hij is voor je
  Achter je en om je heen
  iedere dag

  liefs van Joke en de kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.